Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«από την κοροϊδία βαράμε πια ενέσεις, θέλουμε εξόφληση και όχι υποσχέσεις»


Με συνθήματα όπως «από την κοροϊδία βαράμε πια ενέσεις, θέλουμε εξόφληση και όχι υποσχέσεις» και «εμπρός Κανάλι, μην σκύβεις το κεφάλι, οι εργαζόμενοί σου στην πείνα είναι πάλι», οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 του Πειραιά, στα πλαίσια απεργιακής κινητοποίησης, συγκεντρώθηκαν έξω από δημαρχείο του Πειραιά, άνοιξαν το πανό τους και μοίρασαν ανακοινώσεις τους πολίτες. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους: « το κανάλι 1, 90,4 δεν αποτελεί μόνο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Πειραιά, αλλά είναι η μοναδική φωνή των όμορων δήμων και του Αργοσαρωνικού, η οποία καθημερινά ενημερώνει και ψυχαγωγεί, είναι το βήμα των πολιτών, των φορέων και των δημοτικών παρατάξεων. Και μια κρίσιμη ερώτηση: Γιατί η δημοτική αρχή είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τη απέναντι στους 1500  υπαλλήλους του Δήμου και όχι στους 60 εργαζόμενους στο Κανάλι 1».

Το παρόν στη συγκέντρωση σαν ένδειξη συμπαράστασης, έδωσαν από δημοτικές παρατάξεις, η Συμμαχία για τον Πειραιά, η Λαϊκή Συσπείρωση,  ο Πειραιάς πολιτών – Καθαρή Συμφωνία, ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στο λιμάνι Θανάσης Διαβολάκης, εκπρόσωπος από το γραφείο της κ. Ρεπούση, από την ΠΟΕΣΥ το μέλος του γενικού συμβουλίου Ν. Μπράτσος και από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο Χ. Κυρίτσης. Οι δύο ξεχωριστές συναντήσεις που έγιναν με τον αντιδήμαρχο οικονομικών (που τουλάχιστον ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία, από τους εργαζόμενους) και το Δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο δεν απέδωσαν τίποτα εκτός από την αόριστη υπόσχεση ότι ίσως πληρωθεί τις επόμενες ημέρες ένας μήνας από τους τέσσερις που οφείλονται. Επίσης ο δήμαρχος προανήγγειλε περικοπές μισθών και μετατάξεις, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Να σημειωθεί ότι κατά παραχώρησή του δέχτηκε τους εκπροσώπους των σωματείων, διότι ως ο πλέον φιλεργατικός δήμαρχος που δήλωσε ότι είναι, συνομιλεί απευθείας με τους εργαζόμενους και δεν χρειάζεται ενδιάμεσους. Η τριμερής με το ΣΕΠΕ έχει αναβληθεί για λίγες ημέρες, ενώ ο δήμαρχος δεν απέκλεισε το κλείσιμο του Καναλιού, αν δεν αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα, ούτε και το ενδεχόμενο παράλληλης εργασίας και στο ραδιόφωνο και σε άλλο τομέα του δήμου. Όπως σωστά τόνισαν οι εργαζόμενοι: "με τις συγνώμες και τις αόριστες υποσχέσεις, πώς θα πληρώσουμε το ενοίκο και πώς θα ζήσουν οι οικογένειές μας"?

Δεν υπάρχουν σχόλια: