Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων


 
 
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει τη συμπαράστασή της στη συνάδελφο μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, Λαμπρινή Θωμά, που η διεύθυνση του «Αθήνα 9,84» της επέβαλε αλλαγή καθηκόντων επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9,84 κατά της ΕΣΗΕΑ. Πολύ περισσότερο, η εισήγηση του διευθυντή του σταθμού στο ΔΣ του 9,84 για απόλυση της συναδέλφου, με πρόσχημα σχολιασμό των διώξεων που υφίσταται η συνάδελφος σε blog, αποτελεί κορύφωση της αντεργατικής συμπεριφοράς.

Ειδικά όταν πρόκειται για μητέρα επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, όπου τόσο η μετακίνησή της σε άλλα εργασιακά καθήκοντα δημιουργεί σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, πολύ περισσότερο μια ενδεχόμενη απόλυση.
Καλούμε τη διεύθυνση του «Αθήνα 9,84» να σταματήσει τις διώξεις και να συνεχίσει η συνάδελφος κανονικά την εργασία της στο ραδιόφωνο.
Η εκδικητική ενέργεια της διεύθυνσης του σταθμού κατά της Λαμπρινής Θωμά, αντικειμενικά είναι ένα νέο κρούσμα λογοκρισίας και φίμωσης των δημοσιογράφων, όπως συνέβη με τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Κώστα Βαξεβάνη.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί σε μαχητική ετοιμότητα όλους τους δημοσιογράφους για υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: