Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

H σημερινή κινητοποίηση στον "επικοινωνία 94FM"


Συγκέντρωση υπό βροχή μπροστά στο Δημαρχείο Ηρακλείου πραγματοποίησαν οι επί οκτάμηνο απλήρωτοι εργαζόμενοι του «επικοινωνία 94», στα πλαίσια απεργιακής κινητοποίησης των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ. Μοιράστηκαν ανακοινώσεις και διαβάστηκε κείμενο από τη ντουντούκα, ενώ διακριτικά παρακολουθούσε την κινητοποίηση και ένα περιπολικό.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η ΕΤΕΡ, η ΕΣΠΗΤ, η ΠΟΕΣΥ, η Λαϊκή Συσπείρωση, το συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικοί σύμβουλοι, κλπ. Αναλυτικά οι παρουσίες θα προστεθούν αργότερα. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία μελών από τα ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΗΕΑ. Για την ΕΣΗΕΑ γνωρίζουμε ότι είχε μπει συνεδρίαση του ΔΣ στις 11πμ κατά τη γνώμη μας κακώς (θα μπορούσε να γίνει αργότερα), γιατί όταν υπογράφεις κινητοποίηση μετά από προσβολή σε βάρος του προέδρου (αρνήθηκε να τον συναντήσει ο Δήμαρχος την Παρασκευή σε προγραμματισμένο ραντεβού) τότε οφείλεις να είσαι εκεί. Πάντως βολεύτηκαν και άλλοι στο ΔΣ από την απουσία της ΕΣΗΕΑ άντε να κοιτάξουν στα μάτια τους απλήρωτους εργαζόμενους, οι εντός ΔΣ ΕΣΗΕΑ υποστηρικτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας στο Δήμο Ηρακλείου.

Τελικά ο Δήμαρχος ζήτησε συνάντηση και ανέβηκαν εκπρόσωποι από ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ, ΠΟΕΣΥ και τους εργαζόμενους του σταθμού. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για καταβολή δεδουλευμένων αν ο Δήμος δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κάποια χρήματα που όπως δήλωσε ψάχνει, με αποτέλεσμα σε συνέλευση που ακολούθησε μετά, οι εργαζόμενοι να ζητήσουν συνέχιση των απεργιών, αλλά και εξωστρεφών δράσεων στην περιοχή, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 Ο Δήμαρχος απέδωσε την οικονομική στενότητα στις επιλογές της κυβέρνησης (ΚΑΠ, ΔΕΗ, θεσμικό πλαίσιο, κλπ), που όμως και ο ίδιος έχει στηρίξει.

Επίσης ζητήθηκε από το Δήμαρχο να πάψουν οι παράνομοι εκβιασμοί για υπογραφή ατομικής ή επιχειρησιακής σύμβασης, όσο τα θέματα αυτά περιμένουν σχετική ΚΥΑ. Έγιναν και κάποιες συζητήσεις για το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά αυτές θα επανέλθουν σε επόμενο στάδιο, αφού προέχει η εξόφληση των δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: