Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τρελό καρναβάλι στην ΕΡΤ


Σήμερα το πρωί έληξε η προθεσμία (είχε δοθεί και παράταση) για υποβολή υποψηφιοτήτων για εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ και για εκλογή εκπροσώπων στην επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας (ΥΑΕ). Αρχικά η προκήρυξη εκλογών της εφορευτικής επιτροπής καλούσε στην υποβολή υποψηφιοτήτων από συνδυασμούς-παρατάξεις, αλλά και μεμονωμένους για τις εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ (για ΥΑΕ είναι ενιαίο ψηφοδέλτιο με εκλογή των πλειοψηφούντων σε σταυρούς).
Οι Financial Crimes ανταποκριθήκαμε στους κανόνες που έθεσε η εφορευτική επιτροπή και καταθέσαμε ψηφοδέλτιο μέσα στις κανονικές προθεσμίες και όχι στην παράταση. Μόλις χτες το πρωί μας ανακοινώθηκε ότι και για την εκλογή εκπροσώπου  στο ΔΣ της ΕΡΤ, οι εκλογές θα γίνουν με ενιαία λίστα, ανατρέποντας έτσι την αρχική προκήρυξη εκλογών η ίδια η εφορευτική επιτροπή. Καταννοούμε πλήρως τις δυσκολίες ορισμένων που υπηρέτησαν τα κόμματα του μνημονίου και χαϊδολογούνται με τη συγκυβέρνηση, να κατέβουν «αυτοτελώς» στις εκλογές, γιατί το πατσαβούρι που θα εισέπρατταν θα ήταν ηχηρό, με αποτέλεσμα να προτιμήσουν να διαχυθούν και να «μασκαρευτούν» μέσα στους πολλούς.

Ακόμα και έτσι, οι Financial Crimes, θα δώσουμε τη μάχη, υποστηρίζοντας στα ενιαία ψηφοδέλτια,  για εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ, την Ειρήνη Φωτέλλη μέλος του ΔΣ του ΠΣΥΠΕΡΤ και για τις εκλογές στην επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας την υποψηφιότητα που κατέθεσε ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Οι εκλογές γίνονται πανελλαδικά στην ΕΡΤ στις 28/11 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (και οι συμβασιούχοι). Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και την εκλογική μας διακήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: