Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Nα επανέλθει στην κανονική της εργασία η Λαμπρινή Θωμά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από την άκαμπτη στάση της Διεύθυνσης του «Αθήνα 9,84» για την απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά από τον σταθμό, υπογραμμίζει τα εξής:

Δεν αρμόζει σε κανένα μέσο ενημέρωσης, πόσο μάλλον σε Δημόσιο, να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Σωματείου των Δημοσιογράφων, μεταδίδοντας ως πρώτη είδηση, την παραπλανητική ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σταθμού, ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84» - μόνο και μόνο επειδή δεν δόθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας εξαίρεση από κηρυχθείσα απεργία των ΜΜΕ.

Κρίνει απαράδεκτη και εν τέλει λογοκριτική την άμεση κατάργηση της εκπομπής της Λαμπρινής Θωμά, επειδή η συνάδελφος σε σχόλιό της αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με την παραπάνω «είδηση».

Πολύ περισσότερο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να δεχθεί την τιμωρητική μετάθεση της συναδέλφου σε δυσμενές ωράριο και την απόφαση απόλυσής της, που έλαβε κατόπιν το Δ.Σ. του «Αθήνα 9,84», με την επίκληση των όσων έγραψε για τη μεταχείρισή της στη προσωπική της ιστοσελίδα.

Τα ΜΜΕ, και ιδίως τα Δημόσια και τα Δημοτικά δεν αποτελούν προέκταση της προσωπικότητας του Διευθυντή τους: κάθε άλλη συζήτηση είναι εκ περισσού…

Σε καιρούς που τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, η συλλογική κλαδική οργάνωση, αλλά και η ελευθερία της έκφρασης των δημοσιογράφων βάλλονται από παντού, ο «Αθήνα 9,84» οφείλει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας του, αντί να πλειοδοτεί σε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η Διοίκηση του σταθμού, όπως και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να αποκαταστήσουν το δίκαιο, επαναφέροντας στη θέση της την απολυθείσα συνάδελφο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: