Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Oι εξελίξεις στον Flash

Αθήνα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από 4 έως 2 μήνες στον ραδιοσταθμό Flash 96.
Προσπάθεια για κατάσχεση μηχανημάτων.
Σήμερα για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Flash 96 έζησαν την εργοδοτική επιχειρηματική μεθόδευση στο μεγαλείο της.
Την ώρα που εξελισσόταν η απεργιακή εκπομπή των απλήρωτων από 4 έως 2 μήνες απεργών δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών του πολύπαθου ραδιοσταθμού, δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικών οργάνων επιχείρησε κατάσχεση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού, προκειμένου να αποπληρωθούν δεδουλευμένα των δημοσιογράφων που είχαν προσωρινή διαταγή για αποπληρωμή δύο εκ των τεσσάρων χρωστούμενων μισθών, όπως έχουν και οι τεχνικοί για έναν από τους δύο χρωστούμενους μισθούς. Ακολούθησαν τραγελαφικές καταστάσεις. Οι «ιθύνοντες» εξαφανίστηκαν από τον χώρο του ραδιοσταθμού, ενώ οι εργαζόμενοι κράτησαν όλη την αντίσταση, ώστε να αποφευχθεί η κατάσχεση των μηχανημάτων, έπεσε τόνος στην συχνότητα, αφού επιχειρήθηκε η αποξήλωση του studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού, πράγμα που απεφεύχθη κάτω από την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα απουσίαζε διαπραγματευτικά αλλά και στην ουσία η εργοδοτική πλευρά η οποία μέσω των δικηγόρων έδωσε τηλεφωνικό παρόν. Η εξεύρεση 6.000 ευρώ από την εργοδοσία του Flash έναντι του σαφώς πολλαπλάσιου χρωστούμενου ποσού και η υπόσχεσή της προς τον δικαστικό επιμελητή ότι αύριο Τρίτη 20/11 θα αποπληρωθούν τα ποσά των δικαστικών προσωρινών διαταγών των δημοσιογράφων και τεχνικών δεν ικανοποίησε τους κατασχέτες και επιχειρήθηκε εκ νέου κατάσχεση στα μηχανήματα του ραδιοσταθμού η οποία σταμάτησε μετά την σύλληψη του προέδρου μας που αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν υπεβλήθη μήνυση. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί τώρα, προς το παρόν φαίνεται να συνεχίζεται κανονικά το απεργιακό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού. Μέχρι νεωτέρας βεβαίως.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να παρέχει την κάλυψη στους εργοδότες ώστε να αφήνουν το προσωπικό απλήρωτο επί μήνες. Η ιδιότυπη ομηρία των εργαζομένων από κυβέρνηση και εργοδότες είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει και από την πλευρά των εργαζομένων δικαιολογημένες καταστάσεις σαν την σημερινή που έζησαν οι εργαζόμενοι στον Flash.

Δεν υπάρχουν σχόλια: