Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δημαρχιακή αρχή της απληρωσιάς και των ψεύτικων υποσχέσεων


 ...Nέα "κατορθώματα" από το δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής (παλιό συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Τραπεζών) που βγήκε με τη στήριξη ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων Πράσινων. Αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα 'ΖΩ". Κάτι τέτοιοι κάνουν μπάχαλο τα ταμεία και τις ζωές των εργαζομένων (με την κυβέρνηση που στήριξαν και τη διαχείριση που κάνουν) και βγαίνουν οι ομόσταυλοί τους στην ΕΣΗΕΑ να πουλήσουν και ευαισθησία για τους ανέργους και τους απλήρωτους..


«Σύξυλοι» έμειναν σήμερα οι επί 10 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Επικοινωνία 94», του δημοτικού ρ/σ του Δήμου Ηρακλείου, ακούγοντας τον δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο να τους λέει ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να πάρουν μόλις το δώρο των Χριστουγέννων, δηλαδή περίπου 400 ευρώ…
Όλα αυτά τη στιγμή που μόλις την προηγούμενη Τρίτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί πως με τους ΣΑΤΑ κτλ που ήρθαν στον Δήμο πρόσφατα, θα πληρωθεί ένα σημαντικό μέρος των οφειλών στους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας, στις σχολικές καθαρίστριες και στους σχολικούς τροχονόμους.
Ωστόσο στη συνάντηση που έγινε σήμερα μεταξύ του δημάρχου και εκπροσώπων των εργαζομένων της ραδιοφωνίας, τους ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις πρέπει να υπάρχει δεσμευμένο ένα ύψος της μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού κ.τ.λ. και τα χρήματα από την ΣΑΤΑ θα πάνε εκεί…
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας, οι οποίοι πλέον δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα. Αυτό το γεγονός αναμένεται να οδηγήσει σε μία έκρηξη κινητοποιήσεων εκ μέρους τους, χωρίς κανένα όριο πλέον, αφού εκτός των άλλων νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν όλο αυτό το διάστημα από τη δημοτική αρχή η οποία τους διαβεβαίωνε πως «μόλις έρθουν χρήματα θα γίνει μερική εξόφληση των οφειλομένων».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα και φυσικά εντός της εορταστικής περιόδου και θα περιλαμβάνουν πολλές μορφές διαμαρτυρίας και κοινοποίησης της κατάστασης στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: