Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση ΣΕΜΜΕΛ για την Πρωτομαγιά


Βαλαωρίτου 7β & Δαβάκη

Μυτιλήνη Λέσβου 81100

693-2036696 & 693-2284573

semmel@hotmail.gr

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

126 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ματωβαμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο με το 8ωρο να έχει γίνει λάστιχο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της αγοράς.
Πέραν όμως της ελαστικοποίησης του ωραρίου, το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο. Το παρόν μας γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτικό: Δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, καθημερινά αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο όνομα της κρίσης, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα», ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες όλων των κλάδων πρέπει να δούμε την κατάσταση αυτή ως ένα «σημείο μηδέν», και να ανασυγκροτηθούμε ταξικά σε νέες βάσεις. Με γενικές συνελεύσεις στα σωματεία μας να δώσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για να ανατρέψουμε όσα αποφάσισαν ερήμην μας. Να επιβάλλουμε ξανά τα αυτονόητα: αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες με κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με κριτήριο όμως τις ανάγκες μας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας εξέφραζε και εκφράζει καθημερινά την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζόμενους, που έγιναν μια γροθιά για να αντισταθούν και να δώσουν από κοινού τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας, από το Alter και την Ελευθεροτυπία έως τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας και τον ηρωικό πολύμηνο αγώνα των Χαλυβουργών.
Αντλώντας λοιπόν παραδείγματα από το σήμερα, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο.
Πρέπει όμως ο αγώνας μας να είναι κοινός, χωρίς να παζαρεύει επουδενί τον ταξικό του προσανατολισμό. Να βρεθούμε ξανά μαζί, όλα τα σωματεία του νησιού και να θέσουμε γερά θεμέλια για ενιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις.
Μόνο έτσι θα βρεθεί ο δρόμος για την πραγματική άνοιξη των εργαζομένων.

Η Νίκη θα είναι δική μας!

Όλες/-οι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση
του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου
Τρίτη 1 Μάη 10.30 στην Πλατεία Σαπφούς

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

22η ημέρα κινητοποιήσεων στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


22η ημέρα κινητοποιήσεων στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Παρασκευής 4 Μαΐου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:


¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).

¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

18η ημέρα κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στον ραδιοσταθμό «SENTRA»

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr, eter@eter.gr

Αθήνα, Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

18η ημέρα κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στον ραδιοσταθμό «SENTRA»

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:
1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και
2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.
Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.
Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΑΥΡΙΑΝΗ"


27 Απριλίου 2012
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 28 Απριλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 30 Απριλίου 2012. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει επί μακρόν η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μην τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους επί ένα και πλέον έτος τους συναδέλφους,
Οι Ενώσεις ζητούν:
Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών ενός και πλέον έτους των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων και των δώρων Πάσχα σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εδώ & τώρα :ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στον ΕΔΟΕΑΠ



Εδώ & τώρα :ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ। ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στον ΕΔΟΕΑΠ



Οι βαθιές περικοπές της διοίκησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, στον αυτοδιαχειριζόμενο ΕΔΟΕΑΠ, επώδυνα & οριζόντια (σε αρκετές των περιπτώσεων) οδηγούν: σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους αλλά και συνταξιούχους συναδέλφους μας, που περιθωριοποιούνται από τις εκάστοτε καθεστωτικές εξουσίες και εκ’ των πραγμάτων μετατρέπονται σε «κοινωνικά- αντιπαραγωγικά απόβλητα».

Είναι απολύτως δικαιολογημένη η οργή των συναδέλφων μας, που βλέπουν να λεηλατούνται οι κόποι και ο μόχθος μιας ζωής, και να στιγματίζονται με ρατσιστικού τύπου αναφορές που άπτονται: ηλικιακούς διαχωρισμούς, συνθήκες μακροχρόνιας ανεργίας, μητρότητας κ.λ.π, έχοντας τη πεποίθηση, ότι αποτελούν για άλλη μια φορά – τα εξιλαστήρια θύματα από τη στιγμή που κατέρρευσε η πλαστή ευημερία των προηγούμενων δεκαετιών.

Τότε που κάποιοι στον κλάδο σφύριζαν αδιάφορα όταν καταγγέλλαμε: το χρηματιστηριακό τζόγο και την κακοδιοίκηση, τις πελατειακές σχέσεις και κάθε είδος ρουσφέτια, τις υπόγειες διαπλοκές με ονοματεπώνυμο, τώρα συνειδητοποιούν τις συνέπειες.
Με τα σημερινά δεδομένα, η εκ’ των προτέρων απαξίωση της ευρύτερης συντεταγμένης συμμετοχικής διαδικασίας, στη λήψη τόσο σημαντικών αποφάσεων, ιδιαίτερα με το αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του Οργανισμού, ακόμα και στην περίπτωση της απλής λογιστικής απεικόνισης που δεν εξευρεθούν τα «οικονομικά» ισοδύναμα των μέτρων, αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί η ελεύθερη έκφραση και η αποτύπωση της παρουσιάζεται σχεδόν ως η καταστροφή του ΕΔΟΕΑΠ.

Θέση που: υποστήριζε επί αρχής και η εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ συνάδελφος Μαρία Παπατόλια.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ εκτιμάει ότι άμεσα θα πρέπει (έστω εκ’ των υστέρων) το Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ να θέσει επίσημα ζήτημα

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

των ασφαλισμένων μετόχων μελών του ΕΔΟΕΑΠ.

18η ημέρα κινητοποιήσεων στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18η ημέρα κινητοποιήσεων στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Τρίτης 1 Μαΐου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:
¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).
¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» να σταματήσει επιτέλους τον εμπαιγμό και να προχωρήσει αμέσως στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας. Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της πολύμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Αν. Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αλληλλεγύη στους Εργαζόμενους του "ΜETROPOLIS"





Από το Σύλλογο Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών λάβαμε το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ Αλληλεγγυησ στους εργαζομενουσ των καταστηματων «metropolis»

Μέσα σε τρία χρόνια, από τότε που ο Ανδρέας Γ. Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, έβαλε λουκέτο σε δέκα από τα δώδεκα καταστήματα της επιχείρησης. Περιόρισε το προσωπικό της, από 220 εργαζόμενους που τη στελέχωναν, σε 100, πραγματοποιώντας 120 απολύσεις. Επέβαλε μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, που πλέον αγγίζει τους δύο μήνες. Καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των αποζημιώσεων στους απολυμένους, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει κάποιους να λάβουν τη μισή αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται υπογράφοντας ότι την πήραν ολόκληρη. Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία παραμυθιάζει τους εργαζόμενους με «σχέδια σωτηρίας» που ποτέ δεν καρποφόρησαν…

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ) εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα των εργαζόμενων και των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis που διεκδικούν την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων και την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης.

· ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

· Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Για το διοικητικο συμβουλιο του ΣΜΕΔ

Η πρόεδρος

Ιωάννα Μεϊτάνη


Η γραμματέας

Αλέκα Πλακονούρη





Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αυλαία για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου





Μετά από είκοσι χρόνια λειτουργίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου ετοιμάζεται να σιγήσει μέσα στους επόμενους μήνες, αφού πρώτα γίνει η λύση και η εκκαθάριση των περιουσιακών του στοιχείων. Σχετική απόφαση αναμένεται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής.
Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πάνος Σκοτινιώτης κάλεσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, καθώς και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Ο κ. Σκοτινιώτης τούς ενημέρωσε ότι δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειές του για έγκριση της σχετικής τροπολογίας για τη μεταφορά της δραστηριότητας από την Επιχείρηση στο Δήμο, με βάση όλα όσα προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο - σκούπα για την Αυτοδιοίκηση που ψηφίστηκε πριν από δεκαπέντε μέρες, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής.
Στο σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, άρθρο 11, προβλέπεται ότι μπορεί ο Δήμος να αναλάβει τα χρέη των Επιχειρήσεων Ειδικού Σκοπού. Δεν προβλέπεται ωστόσο, με βάση το ίδιο άρθρο, μεταφορά του προσωπικού, καθώς και ανάληψη της σχετικής αρμοδιότητας από το Δήμο. Ο Δήμαρχος Βόλου μιλώντας προς τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης τούς επεσήμανε ότι η μεταφορά προσωπικού δεν τίθεται για τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, καθώς από τις 27 Σεπτεμβρίου 2011 αυτοί έχουν μεταφερθεί ήδη στον κυρίως Δήμο.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τέσσερις ηχολήπτες, για τέσσερις δημοσιογράφους και μία διοικητική υπάλληλο. Όλοι τους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
Όπως έγινε γνωστό τα χρέη του Δημοτικού Ραδιοφώνου ανέρχονται σε 412.615 ευρώ, από τα οποία τα 320.917 ευρώ είναι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, 67.435 ευρώ οι μη καταβληθείσες αποδοχές στο προσωπικό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου που μεταφέρθηκε στο Δήμο, 22.984 ευρώ οι οφειλόμενες αποδοχές στους εξωτερικούς συνεργάτες του ραδιοφώνου, ενώ 1.298 ευρώ είναι οι οφειλές προς προμηθευτές.
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα οριστεί εκκαθαριστής για τη λύση της Επιχείρησης, ενώ διερευνάται αν η συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου μπορεί να μείνει ή όχι στην κυριότητα του Δήμου. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο αν αντί για τη συμβατική συχνότητα στα FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο εκπέμψει το πρόγραμμά του από το Διαδίκτυο.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Απαράδεκτα τα σενάρια για το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την αγανάκτησή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την πρόταση κατάργησης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόταση που είναι απαράδεκτη και σαν σκέψη, αφού οι «τεχνοκράτες» που την υπέβαλαν αγνοούν τον σημαντικότατο ρόλο επιτελεί το πρακτορείο στην προαγωγή των εθνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η πρόταση υπεβλήθη ως «υπόθεση εργασίας προς εξέταση» - όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται-, από την κοινοπραξία συμβούλων του δημοσίου των Planet-Deloitte στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων - Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου». Και σύμφωνα μ’ αυτήν «η αγορά όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν απαιτεί τη διατήρηση ενός δημόσιου φορέα ειδησεογραφικής ενημέρωσης», υποστηρίζεται δε ότι «η ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι υψηλή ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα θα έπρεπε να αποτελεί την πηγή των εσόδων του».

Η ιδία «υπόθεση εργασίας προς εξέταση», ανοίγει και παράθυρο ιδιωτικοποίησης του πρακτορείου, σημειώνοντας ότι μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών.
Αναμφίβολα, πρόκειται για πρόταση που πέραν του ότι αγνοεί τους προαναφερόμενους εθνικούς λόγους, στερείται κάθε επιστημονικής και αντικειμενικής διερεύνησης των αναγκών της αγοράς. Χωρίς το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα περιφερειακά ΜΜΕ και τα διάφορα σάιτς και μπλογκς. Και αυτό αποδεικνύεται από την ειδησεογραφική ένδεια που παρουσιάζουν όταν δεν λειτουργεί το πρακτορείο.
Προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς παράγοντες που παρήγγειλαν αυτή τη μελέτη, ότι τυχόν αποδοχή αυτής της σφαγιαστικής και αντιδημοσιογραφικής πρότασης θα βρει αντιμέτωπο ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι στο πλευρό των Ελλήνων‏

Αθήνα, 23 Απριλίου 2012


Με πολλαπλές αναφορές στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ελληνική δημοσιογραφία, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), με αντικείμενο τα «Ίσα δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους».

Στις αποφάσεις του συνεδρίου καταγράφεται η έκφραση συμπαράστασης των συμμετεχόντων αλλά και όλων των Ενώσεων-μελών της ΕΟΔ προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τις βαρύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η αμέριστη υποστήριξή στους Έλληνες δημοσιογράφους, που αγωνίζονται για δίκαιους όρους εργασίας, με τη διασφάλιση το δικαιώματος στη διαπραγμάτευση μέσω των Ενώσεων που τους εκπροσωπούν, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Παράλληλα, διαπιστώνει με έντονη ανησυχία ότι τα μέλη της ΕΟΔ σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν κρίσεις που απειλούν θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, καθιερωμένους όρους και συνθήκες εργασίας, ενώ προωθείται η ανισότητα στο εργασιακό πεδίο της Ενημέρωσης.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προσκάλεσε την ΠΟΕΣΥ στην ετήσια συνέλευσή της τον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να θέσει σε αυτήν, τα θέματα που αφορούν στην επισφάλεια των εργασιακών σχέσεων στον τομέα της Ενημέρωσης.

Μιλώντας στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Σαββίδης επισήμανε την «ανάγκη να βρούμε τα νέα μοντέλα για το συμφέρον της Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτήν, χωρίς όμως, να εγκαταλείψουμε τα παλιά μας όπλα, διεκδίκησης και αλληλεγγύης στον κοινό αγώνα, αφού όπως επεσήμανε η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της χειραγώγησης των ΜΜΕ». Ανέφερε επίσης, την πρόθεση της ΠΟΕΣΥ «να προτείνει την επαναφορά της μαύρης λίστας για όσους επιτίθενται στην Ενημέρωση και την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Οι "φουσκωτοί" της εργοδοσίας και οι ξεφούσκωτοι της πολιτικής



"Φουσκωτούς" που βιαιοπράγησαν εναντίον ηχοληπτών, επιστράτευσε η εργοδοσία στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, προκειμένου να αντιμετωπίσει την απεργία της ΕΤΕΡ. Αυτή την ώρα κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του σταθμού, πραγματοποιεί ελέγχους και μαθαίνουμε ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα "ευρήματα".
Στην αποθράσυνση της εργοδοσίας, που επιστρατεύει στρατιές των μπράβων της νύχτας, συνέβαλε η κυβερνητική πολιτική που κινείται στις επιταγές της τρόικας. Αυτό τον κόσμο θέλουμε? Αλλάζουν οι μαφιόζοι? Ή μήπως η ανατροπή τους είναι η μόνη λύση?

Συγκέντρωση στον Flash ενάντια σε μπράβους-απεργοσπάστες

Η εργοδοσία στον Flash, έχει κινητοποιήσει από νωρίς το πρωί, μπράβους και τεχνικούς τηλεόρασης, για να σπάσει την απεργία. Η ΕΤΕΡ καλεί σε συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις του σταθμού Κηφισίας 64 Μαρούσι, λίγο μετά το κτήριο του ΟΤΕ. Όποιοι μπορούν πάνε.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νέα 4ημερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»


Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα 4ημερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης για την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Παρασκευής 27 Απριλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:
¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).
¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» να σταματήσει επιτέλους τον εμπαιγμό και να προχωρήσει αμέσως στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της πολύμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Αν. Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς


Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ στη διοίκηση της ΕΡΤ


Αγία Παρασκευή 21-4-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Ο καταιγισμός των ανακοινώσεων που ακολούθησε την κήρυξη της απεργίας της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., μας αναγκάζει να απαντήσουμε στις αναληθείς κατηγορίες που μας αποδίδουν.
Στις ανακοινώσεις της ΕΡΤ, αναφέρεται κατ΄επανάληψη ότι η απεργία είναι παράνομη.
Κοίτα να δεις πόσο πλανεμένοι ήμασταν που πιστεύαμε ότι η νομιμότητα κρίνεται στα δικαστήρια. Τώρα ξέρουμε.
Αντί να απευθυνόμαστε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εφεξής θα ρωτάμε τη διοίκηση!
Κατηγορούμαστε ότι οι διεκδικήσεις μας διέπονται από συντεχνιακή νοοτροπία!.
-Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στη μη τήρηση 12ΩΡΟΥ μεταξύ των βαρδιών κάθε εργαζόμενου, όπως ο νόμος ορίζει;
-Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στην υπέρβαση του μέγιστου ημερησίου χρόνου απασχόλησης των 9 ΩΡΩΝ ημερησίως, όπως ο νόμος ορίζει, φθάνοντας ακόμα και στις 18 ΩΡΕΣ!;
-Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στην παραβίαση του Ν.2685/99 για τις εκτός έδρας μετακινήσεις αφού το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να μετακινείται συνεχώς για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των κομμάτων της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων εργασιών της ΕΡΤ;
- Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στην υποχρέωση που επιβάλλεται στους εργαζομένους να συμβάλουν από τον ήδη πενιχρό οικογενειακό προϋπολογισμό τους χρηματοδοτώντας στην ουσία οι ίδιοι τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους;
-Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στην μη χορήγηση των repos κατά την κείμενη νομοθεσία ενώ είναι γνωστό ότι ήδη οφείλονται 25000 repos ;
-Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στην μη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (ΣΟΧ κλπ) δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία της ΕΡΤ υποβαθμίζοντας το έργο της;
-Είναι συντεχνιακή νοοτροπία να αντιδρούμε στην μη υπογραφή ΣΣΕ την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός προτρέπει για την υπογραφή τους;
Και ο κατάλογος συνεχίζεται…
Και ο αγώνας συνεχίζεται…
Καλούμε έστω και τώρα τους αρμόδιους σε διάλογο με στόχο να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Εμείς είμαστε εδώ.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Νέα 3ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό FLASH 96


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr / eter@eter.gr

Αθήνα, Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Νέα 3ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό FLASH 96

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις επανειλημμένες καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» αποφάσισε την κήρυξη: 3ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 23ης Απριλίου 2012 μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 26ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» με αίτημα:

Την καταβολή της εξόφλησης των χρωστούμενων δεδουλευμένων για τον Μάρτιο 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Η τακτική που ακολουθεί η Διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96», της συστηματικής καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων συνεχώς το τελευταίο εξάμηνο, εντάσσεται στα πλαίσια της μεθοδευμένης απορρύθμισης της ΣΣΕ μας και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από μας.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να επέμβουν αποτελεσματικά ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια, από την πλευρά της εργοδοσίας, για δημιουργία τετελεσμένων κατάλυσης της ΣΣΕ μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Με την παράκληση της μετάδοσης, δημοσίευσης, ανάρτησης.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 20-4-2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης.

Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.

Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τη δημόσια τηλεόραση και η Διοίκηση τη συνεπικουρεί είτε λαμβάνοντας λάθος μέτρα για το πρόγραμμα και το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, είτε προκαλώντας …. με τον εφησυχασμό της και την αδράνειά της, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν

1ον το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

2ον το πρόβλημα της αναπροσαρμογής της εκτός έδρας αποζημίωσης

3ον το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο10% της μισθολογικής δαπάνης

4ον το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ

και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Η εντατικοποίηση έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο του νόμου, ιδιαίτερα τώρα κατά την προεκλογική περίοδο που οι συνεχόμενες παρανομίες της Διοίκησης δεν έχουν προηγούμενο, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι που εργάζονται χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εφαρμογής των προγραμμάτων εργασίας που ο νόμος ορίζει.

Για τους λόγους αυτούς η ΠΟΣΠΕΡΤ προκηρύσσει 14ωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4-2012 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4-2012 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4-2012 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4-2012 δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

η υπομονή μας και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής":Η αδιαλλαξία, φέρνει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες


Εξακολουθεί ο Γεώργιος Κουρής να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αυριανή». Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων και τις αλλεπάλληλες επαφές αντιπροσωπείας συντακτών μαζί του, εξακολουθεί να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα, από τον Οκτώβριο του 2010!

Το μόνο που κατέβαλε, φοβούμενος τις συνέπειες του Νόμου, ήταν το δώρο του Πάσχα. Η ΕΣΗΕΑ επανειλημμένα τον έχει καλέσει να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και το μόχθο των εργαζομένων και ν' ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του, αλλά αυτός, το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται ότι θα διαθέσει ένα ποσό, το οποίο όμως, δεν έχουμε δει στην τράπεζα.
Ο ίδιος, είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην εφημερίδα, όσο και στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. Στην εφημερίδα δεν υπάρχει χαρτί, ούτε για εκτυπώσεις των κειμένων.

Οι δημοσιογράφοι, οικονομικά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στα δάνειά τους ακόμα και στην πληρωμή των λογαριασμών, τους, αλλά γιατί έχουν αναγκαστεί να περικόψουν τα βασικά από την επιμόρφωση των παιδιών τους. Και φυσικά όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, ζουν από δανεικά συγγενικών τους προσώπων, που όμως και αυτοί έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της εφημερίδας Γιώργος Τσιρογιάννης, απορεί και ο ίδιος με το φιλότιμο των συντακτών της εφημερίδας, που δανείζονται ακόμα και για τα ναύλα τους προκειμένου να είναι καθημερινά στην εφημερίδα. Και μπορεί να απορεί, αλλά ουδόλως πιέζει από τη θέση του τον εργοδότη για την καταβολή έστω και μέρους των οφειλόμενων μνημονιακών μισθών.

Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, όπου για μία ακόμα φορά τονίσθηκε ότι ο εκδότης, αδιαφορεί παντελώς για τους εργαζόμενους και πως αναγκαίο είναι και πάλι να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις. Έτσι, αποφασίσθηκε ομόφωνα, η πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι και την Κυριακή των εκλογών, αρχής γενομένης από την επόμενη Πέμπτη. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη.

Και μέχρι τότε ο εκδότης, έχει περιθώριο να δείξει και αυτός φιλότιμο.

Απεργίες από την ΕΤΕΡΜΘ

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 19 Απριλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νέα 48ωρη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «Libero 107.4 FM»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη μιας νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «Libero 107.4 FM», με αιτήματα:

¨ Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς.
¨ Την τήρηση της νομιμότητας.
¨ Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού «Libero 107.4 FM».

Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «Libero 107.4 FM» να σταματήσει τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους και να προχωρήσει αμέσως στην αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς


Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634



2)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 18 Απριλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


4ημερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:

¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).
¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» να σταματήσει επιτέλους τον εμπαιγμό και να προχωρήσει αμέσως στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της πολύμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς


Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Oι φίλοι του "αυριανού πρωθυπουργού" (δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι)

Όπως μας κατήγγειλαν τεχνικοί από το MEGA, ετοιμάζονται να στείλουν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, γυναίκα δημοσιογράφο, που απειλούσε δημοσίως, ότι αν η ΕΤΙΤΑ συνεχίσει την απεργία και δεν μεταδοθεί το Ζάππειο 3 του Σαμαρά, "του αυριανού πρωθυπουργού της χώρας", όπως προφήτεψε, ξεπερνώντας τις κάλπες που έρχονται (τέτοια σιγουριά), τότε να μην ξαναπατήσουν στη δουλειά. Το όνομά της είναι στη διάθεσή μας, αλλά μόνο αν κατατεθεί καταγγελία στο πειθαρχικό θα το ανακοινώσουμε. Τώρα για το αν υπάρχουν σοβαρά αιτήματα (πχ οι ΣΣΕ, οι απολύσεις, κλπ) και αν θα πρέπει όλες οι ειδικότητες των ΜΜΕ να έχουμε αγωνιστική αλληλεγγύη, αυτό μάλλον δεν απασχολεί την κυρία που επέλεξε να δέσει αλλού το γάϊδαρό της για το εργασιακό της μέλλον και το παντεσπάνι της. Άραγε βοηθάει με τη στάση της τον "αυριανό πρωθυπουργό", ή με την επίθεση σε απεργούς, συμβάλλει στην φθορά της ΝΔ?

CATASTROIKA




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 26 Απριλίου 2012 στις 20:00 το βράδυ (ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση, για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση. Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική, παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA, στην ιστοσελίδα www.catastroika.com

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Λούις Σεπούλβεδα, ο Κεν Λόουτς και ο Γκρεγκ Πάλαστ μιλούν για την πολιτική του μνημονίου, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Ακαδημαϊκοί όπως ο Ντάνι Ρόντρικ, ο Άλεξ Καλίνικος, ο Μπεν Φάιν, ο Κώστας Δουζίνας, ο Ντιν Μπέικερ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Σπύρος Μαρκέτος περιγράφουν άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως και στο Debtocracy, βασικός παραγωγός της CATASTROIKA είναι οι θεατές που συνεισφέρουν οικονομικά αλλά και με ιδέες στη δημιουργία της. Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης. Αρχεία υψηλής ανάλυσης θα διατίθενται για δωρεάν προβολές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κινηματογράφους αλλά και εκδηλώσεις.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της CATASTROIKA υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, ενώ την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Λεωνίδας Βατικιώτης. Τη μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ προσφέρει το συγκρότημα Active Member και ο Ερμής Γεωργιάδης, ενώ το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Infowar Productions και ο Θάνος Τσάντας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.catastroika.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 6945161147

Χορηγοί επικοινωνίας: Ελληνοφρένεια, Unfollow, PolitesTV

Είπαν για το Debtocracy:

-Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε την Ελλάδα, Liberation

-Tο καλύτερο φιλμ μαρξιστικής οικονομικής ανάλυσης που έγινε ποτέ, Guardian

-Fahrenheit 911, An Inconvenient Truth, The Age of Stupid, Inside Job… Εάν υπήρχε βραβείο για την ταχύτητα αντίδρασης και τον άμεσο αντίχτυπο, θα το κέρδιζε το Debtocracy, La Vanguardia

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Μπορώ και χωρίς ευρώ»


...λάβαμε και αναδημοσιεύουμε...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την αποφράδα μέρα, Σάββατο 21η Απριλίου 2012, στις 12:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24.

Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο βιβλίο του αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. Παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη. Μας γνωρίζει τους γκουρού της Κοινωνικής Οικονομίας όπως η Ελοΐζα Πριμαβέρα, η οποία ίδρυσε το Δίκτυο Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας της Λατινικής Αμερικής και ο Μπερνάρντ Λιετέρ που συμμετείχε στον σχεδιασμό του ευρώ όμως υποστηρίζει τα παράλληλα νομίσματα και ισχυρίζεται ότι η νομισματική ποικιλότητα είναι απαραίτητη για την προσαρμοστικότητα της οικονομίας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται μια μεγάλη έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία σε όλη την Ευρώπη, η οποία καλύπτει πλέον το 10% του συνόλου της οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα 1500 δίκτυα απευθείας διάθεσης τροφής χωρίς μεσάζοντες (ΑΜΑΡ) στην Γαλλία, με έμφαση στο «Αλληλέγγυο Κολοκύθι» του Παρισιού, στα LETS και τις «Πόλεις σε Μετάβαση» στην Αγγλία, στα 50 εναλλακτικά νομίσματα και τις 63 κοινωνικές τράπεζες της Γερμανίας, στο SOL της Γαλλίας και στο libro της Ιταλίας.

Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης παραθέτει έναν πλήρη, επικαιροποιημένο κατάλογο των 300 και πλέον οργανώσεων και δικτύων που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα στα πρότυπα του Πελίτι, του Οβολού της Πάτρας και του ΤΕΜ του Βόλου,

4ημερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»


Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 18 Απριλίου 2012




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 από τις 06:00πμ έως τις 06:00πμ της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012 στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8», με αιτήματα:



¨ Την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα 2012).

¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.



Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» να σταματήσει επιτέλους τον εμπαιγμό και να προχωρήσει αμέσως στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της πολύμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς

--
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Προεκλογικές αγιογραφίες στα ΜΜΕ




Έρχονται οι εκλογές και ξεκίνησαν και οι τηλεοπτικές αγιογραφίες, αλλά και το ιντερνετικό "λίφτινγκ", σε ορισμένους υποψηφίους, κυρίως των πάλαι ποτέ δύο μεγάλων κομμάτων. Πρέπει να ξεπληρωθούν άλλωστε τα γραμμάτια. Τόση ανοχή από το κράτος στην εισφοροδιαφυγή από τους βαρόνους των ΜΜΕ, τόσα νομοθετήματα για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τόσο τάϊσμα στις τράπεζες που συμμετέχουν σε ομίλους ΜΜΕ, τόση αβάντα σε ναυτιλιακές που επίσης συμμετέχουν σε ομίλους ΜΜΕ και να μην υπάρξει μια "ανταπόδωση"?

Βόλτες-προσωπικά πορτραίτα με υπουργούς, κομμένοι πολιτικοί φορείς από τα πάνελ, συνεντεύξεις, από τις οποίες απουσιάζουν "ενοχλητικές" ερωτήσεις (όχι από όλους τους συναδέλφους, που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά από ορισμένους που έχουν ταλέντο στις "ειδικές αποστολές" και συνήθως εξαργυρώνεται η "κλίση" αυτή).

Είναι και οι επιλογές των υποψηφίων, τουλάχιστον για το μνημονιακό μπλοκ, απολύτως απελπιστικές και χωρίς λίφτινγκ από τα ΜΜΕ, δεν τσουλάει το κάρο, ούτε στο ελάχιστο.

Αν είσαι γιός ηθοποιού, τηλεοπτικά αναγνωρίσιμος, πρώην αθλητής, μεταγραφόμενος από άλλο κόμμα, δηλωσίας και μετανοημένος γιατί δεν ψήφισες μια υποπαράγραφο του μνημονίου και έχεις άγνοια κινδύνου (το λένε και αλλιώς, αλλά η ανατροφή μας, δεν μας επιτρέπει να το διατυπώσουμε) για το τί εκφράζουν τα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ και τί έρχεται, τότε κάνεις την αποκοτιά και εκτίθεσαι. Άλλοι, πιο έμπειροι πολιτικά και πιο φρόνιμοι, αποσύρθηκαν διακριτικά για να μπουν οι "κασκαντέρ".

Συζητώντας με φίλους, μας εξέφρασαν την απορία πώς και δεν κατεβαίνουν αστέρες τύπου Ζαχόπουλου (τί έγινε αυτή η ψυχή), καλλιτέχνες όπως η Έφη Θώδη, τηλεπερσόνες όπως η δικαστίνα του "ερωτοδικείου", ο "εθνικός στάρ", ο Διονυσάκης ο έφηβος, ανορεκτικά μοντέλλα, ο μίστερ "εθνικά μπούτια", αστρολόγοι και χαρτορίχτρες, κλπ

Προβληματίστηκαμε, αλλά δώσαμε την απάντηση: Υπομονή σύντροφοι, το σύστημα χρειάζεται και τις εφεδρείες του.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ




Πολλές φορές τό μολύβι καταρρέει στο χαρτί ,εκεί πού δέν μπορεί νά προχωρήσει άλλο από τό αίμα πού κατεβαίνει ποτάμι ανάμεσα στίς κάθετες γραμμές που τράβηξε ο χρόνος στό "σκασμένο" ξύλο τής Σταύρωσης των εκμεταλλευομένων απ τήν Βαρβαρότητα τών εκμεταλλευτών.
Δέντρα στήν πλατεία τού 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα δέν θα ανθίσουν γιατί απ τήν σφαίρα έφυγε μακριά με τρόμο ότι ερχόταν ακόμη άνοιξη κάτω απ τήν εξάτμιση τής πόλης,τα πρώτα φύλλα πού πρόλαβαν να βγούν σκόρπισαν κάτω σάν τα δόντια πού πέφτουν ή τα μαλλιά πού ασπρίζουν μέσα σ΄ένα βράδυ γιατί τό μυαλό αιχμαλωτίζεται στό "μπλόκο" πού κάνει τό νέο τής άδικης απόλυσης(σάν ξαφνικός θάνατος),πού ξέρει δεν θα γίνει "είδηση" ποτέ στό δελτίο τών 8κτώ.
Η θηλιά στό υπόγειο τού αρτοποιείου αποτύπωσε γύρω της τό τελευταίο πέρασμα τής σκιάς τού 45χρονου Παναγιώτη Φασουλάκη από τόν Κόσμο πού ζυμώνει χρέη και απόγνωση,από έναν Κόσμο πού δέν καταλαβαίνει από τήν μαγιά και το προζύμι τής αλληλεγγύης.
Βήματα βαριά πού αλλού πατάνε κι αλλού βρίσκονται ,καθώς κλειδώνει η πόρτα πίσω και χάνεται γιά πάντα τό σπίτι πού γέμισε σημειώματα και ειδοποιήσεις για απλήρωτα ενοίκια,λογαριασμούς,χαράτσια και δάνεια τραπέζης και τώρα μιά κουβέρτα τό πεζοδρόμιο και ίδιο τό ένστικτο επιβίωσης μαζί με τίς γάτες και τά σκυλιά σ΄οτι έχει πετάξει στόν κάδο το "περίσσευμα" απ τό τραπέζι τού γείτονα.
Κάπως έτσι πολλές φορές συμβαίνει τό χέρι να μήν προχωρά νά γράψει,νά κάνει καιρό να πιάσει μολύβι όσο και να θέλει η σκέψη μου γιά σένα πού ξέρεις ποτέ δέν έχει φύγει από κοντά σου,σβήνει η ματιά απ το ωστικό κύμα πού ο "πόλεμος τής αγοράς" κόβει αγαπημένα πρόσωπα απ τά μέρη μας και κάνει ρεκόρ εισπράξεων απ τούς νεκρούς μας στά ταμεία του εχθρού.
Σάν νά "μήν πέρασε μιά μέρα" απ τίς 8 τού Απρίλη 2006 πού η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου απ τήν Χίο ( http://youtube.com/watch?v=8kTkZTDsVxs) έχασε τήν φωνή της και εξορίσθηκε στήν τετραπληγία απ τήν βία,τα λάθη και τήν ανευθυνότητα ενός ιδιωτικού φύλακα στο εργοτάξιο τής ΔΕΗ τής Χίου και κάποιων γιατρών τού "Σκυλίτσειου" νοσοκομείου.
Κι όμως η Αγγελική είναι εδώ με μεγαλύτερη δύναμη,ξεκλειδώνει τό σώμα με τά μάτια και μέ ένα-δύο μόνο δάχτυλα πού επιμένουν να κινούνται στέλνει μήνυμα ζωής και αξιοπρέπειας, "don΄t give up", μέχρι εμείς κι αυτή φθάσουμε στήν δική μας "Ανάσταση"!
Κι όμως η Αγγελική είναι εδώ,τήν ώρα πού συναδελφοί της μπαίνουν καθημερινά όλο και πιό πολλοί στόν "θάλαμο" τής φτώχειας και τής ανεργίας,τήν ώρα πού οι συναδελφοί της δίνουν τόν αγώνα ενάντια στούς εκβιασμούς,στόν αυταρχισμό και στήν αυθαιρεσία τής εργοδοσίας σε εφημερίδες,τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς,τήν ώρα πού τό χέρι τής εξουσίας στούς δρόμους ξέρει μόνο μιά "γραφή", αυτήν με τίς βομβίδες κρότου λάμψης,τά χημικά εξόντωσης καί τό γκλομπ τής καταστολής και τού τραμπουκισμού πού ανάμεσα στα θύματα των δολοφονικών επιθεσεών της (Παναγιωτίδης,Τρίμης,Αυγερόπουλος,Μπόλαρη,Σκουμπούρης,Αλιφέρης,Τάτσης,Κίτσας,Μαζανίτης,Μανιού κά) ,στέρησε στίς 15/6/2011 τόν δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο από ακοή και άνοιξε τό κεφάλι τού φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου στίς 5/4/2012 σε διαδήλωση στό Σύνταγμα, που κυριολεκτικά για μιά "σπιθαμή" γλύτωσε τό μοιραίο όπως καί ο 31χρονος δάσκαλος Γιάννης Καυκάς,παλαιότερα,στίς 11/5/2011, επίσης σε διαδήλωση.
Υπάρχει όμως και μιά ακόμη σημαντική,ευαίσθητη και θαυμαστή πτυχή στήν 6χρονη αυτή δύσκολη πορεία τής Αγγελικής πού έχει καθηλωθεί στό αμαξίδιο τής αναπηρίας,ένας άνθρωπος-δρομέας ως ένας άλλος Dick Hoyt πού στά 69 του χρόνια κάνει τρίαθλο δίνοντας ζωή,κουράγιο και δύναμη στόν συναθλητή πού έχει πάντα μαζί του τόν 48χρονο παράλυτο γιό του Rick Hoyt.Βλέποντας κάτι απ τήν ιστορία τους (http://youtube.com/watch?v=64A_AJjj8M4) , εκείνον θυμήθηκα, χωρίς να παραβλέπω πώς αρκετοί μοιράζονται τό θάρρος και τόν αγώνα του.
Ο σύντροφος τής Αγγελικής,ο δημοσιογράφος Θοδωρής Πιλιώτης, ο ασταμάτητος τροχός πού 6 χρόνια ακούραστα μαζί της(και με τήν ευθύνη των δύο τους παιδιών) "γράφει" χιλιόμετρα κρατώντας για τιμόνι τα δικά της δάχτυλα,τρέχοντας με τα δικά της πόδια και κολυμπώντας παίρνοντας ανάσα απ τήν ανάσα της στά τελευταία μέτρα πού τήν χωρίζουν απ τήν ακτή τής ελευθερίας!
Καί μόνο ότι έχει δίπλα της έναν συν-αγωνιστή σάν τόν Θοδωρή,δέν γίνεται παρά αυτόν τόν "Μαραθώνιο" να τόν τελειώσει μέ νίκη!
http://www.chiosnews.com/cn842012810150.asp
Αλληλεγγύη στήν Αγγελική Χατζηδημητρίου καί όσους/όσες δίνουν παρόμοια μαθήματα ζωής,δύναμης και αξιοπρέπειας


Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Kάϊν)
μεμονωμένο άτομο απ΄τό αναρχικό κίνημα, erozer2000@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr, eter@eter.gr

Αθήνα, Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό FLASH 96

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις επανειλημμένες καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 17ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 19ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» με αίτημα:

Την καταβολή της εξόφλησης των χρωστούμενων δεδουλευμένων για τον Μάρτιο 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» να σταματήσει την τακτική της συστηματικής καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων. Πολλώ μάλλον αυτές τις μέρες των εορτών.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα





2)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr, eter@eter.gr

Αθήνα, Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

15η ημέρα κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στον ραδιοσταθμό «SENTRA»

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: νέας 3ημερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 17ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 20ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:

1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και

2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.

Η εναρμονισμένη πρακτική αρκετών εργοδοτών είτε με απολύσεις, είτε με συστηματικές καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων, είτε με την πίεση στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, πάντα με τις πλάτες της κυβέρνησης, προκειμένου να αποδομήσουν την ΣΣΕ μας, δημιουργεί στο χώρο της ραδιοφωνίας συγκρουσιακό τοπίο και εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Πραγματικά εκρηκτικό κοκτέιλ για τα εργασιακά στον χώρο των ΜΜΕ.

Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.

Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα