Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση στην ΕΡΤ

(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αναφορά στο ενιαίο μισθολόγιο αναφέρεται σε διοικητικούς συναδέλφους, στους οποίους μοιράστηκε η ανακοίνωση, αφού στους δημοσιογράφους τα σχετικά με την ΚΥΑ θέματα είναι σε εξέλιξη)




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Από την 1/1/2013 έχουμε μπει στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Αυτό σημαίνει πως πετσοκόβονται και άλλο οι μισθοί μας και πως δεν μας καλύπτει πια συλλογική σύμβαση. Οι εργασιακές μας σχέσεις και οι απολαβές μας είναι πια στη διάθεση της κυβέρνησης. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Ομοσπονδίας πως ο Υπουργός βλέπει με «θετική ματιά» τα αιτήματά μας, η κυβέρνηση, με αφορμή το μετρό, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο.


Παράλληλα, άρχισαν να λήγουν οι Συμβάσεις των συναδέλφων Ορισμένου Χρόνου και για να καλυφθούν οι ανάγκες της επιχείρησης, η διοίκηση δηλώνει ότι  θα ξανακάνει ΣΟΧ με την αναλογία ένα προς δέκα και οι υπόλοιποι θα προσλαμβάνονται  με Συμβάσεις Έργου και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 

Είναι προφανές πλέον πως η κυβέρνηση επιδοτείται από την Τρόικα για να μειώνει μισθούς και να δημιουργεί ανέργους. Σε αυτό δεν μπορούμε να σκύβουμε το κεφάλι και να το ανεχόμαστε.


Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ ξεκίνησαν έναν αγώνα για να μην καταργηθεί η Συλλογική  Σύμβαση και η απάντηση της συγκυβέρνησης ήταν η επιστράτευση. Όμως τη φλόγα που ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ δεν μπορούν να τη σβήσουν. Απλώνεται παντού. Στα μπλε λεωφορεία, στη ΔΕΗ, και στις 31 του Γενάρη στην απεργία που γίνεται από τα νοσοκομεία, το δημόσιο και μια σειρά από χώρους.  Σε αυτόν τον αγώνα  θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι.


Πρέπει να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την δική μας συμμετοχή στο απεργιακό κύμα που ξεκίνησε.  Ήδη οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι πήραν αποφάσεις για στάσεις εργασίας.  Δεν είναι δυνατόν τώρα που η κυβέρνηση μας επιβάλει τα σκληρότερα, εμείς να απαντάμε με σιωπή. 


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 30 Γενάρη, στις 2μμ στο στούντιο Ε της Ραδιοφωνίας στον πρώτο όροφο με θέμα: «Η απεργία στο ΜΕΤΡΟ, η τρομοκρατία της κυβέρνησης και η δική μας συνέχεια». Θα είναι μαζί μας επιστρατευμένος του ΜΕΤΡΟ για να μας δώσει όλη την εμπειρία από τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: