Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Nα στείλουμε την τρόικα στην εντατική







Μαθήματα αλληλεγγύης έδωσαν σήμερα εκατοντάδες μέλη της Ικαριακής παροικίας της Αθήνας, που ανταποκρινόμενα στα καλέσματα των συλλόγων τους, έδωσαν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, όπου συμμετείχε και αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο Πανικάριο νοσοκομείο ( συγχωνεύεται με αυτό της  Σάμου, δηλαδή με άλλο νησί !!).

Από τους εκατοντάδες συμπαραστάτες, άλλοι πήραν άδεια από την εργασία τους, άλλοι θυσίασαν ρεπό και ξεκούραση, άλλοι ρύθμισαν τις δουλειές τους και φυσικά όσοι οι κλάδοι τους καλύπτονταν από στάσεις εργασίας και απεργίες, ήταν εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί θύελλα ενθουσιασμού στους απεργούς, όταν από τη μικροφωνική εγκατάσταση, ανακοινώθηκε η παρουσία (που ήταν ήδη ορατή) πολιτών που ανήκαν σε διαφορετικούς κλάδους από τον υγειονομικό.
Kαι άλλες φωτο από την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη".


Η πρόσφατη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, για συνδυασμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ με δημόσιες εμφανίσεις-συμμετοχές σε ευρύτερες κινητοποιήσεις εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Παιδεία, την Υγεία, τις συγκοινωνίες και φυσικά την ενημέρωση, εστιάζεται στην αξιοποίηση τέτοιων ευκαιριών. Έτσι χτίζονται δεσμοί αλληλεγγύης και αποκρούεται η τροϊκανή προπαγάνδα. Έτσι η προοπτική της κλιμάκωσης για την ανατροπή των μνημονίων γίνεται πιο ορατή.
Για άλλη μια φορά μια ευκαιρία έμεινε αναξιοποίητη από τα σωματεία των ΜΜΕ, που έστω σε επίπεδο συμβολικής παρουσίας θα μπορούσαν να έχουν συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: