Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η απεργιακή συγκέντρωση στη ΕΣΗΕΑ









Aπεργιακή συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν σήμερα μερικές εκατοντάδες απεργών από το χώρο των ΜΜΕ. Η οργάνωση της απεργίας και οι χθεσινοβραδυνές παλινωδίες για το πότε θα γίνει η απεργία (αν θα μείνει στις 19 ή αν θα πάει στις 20) οδήγησαν στην πλημμελή οργάνωσή της με αντίκτυπο στη συμμετοχή, στόχος άλλωστε διακηρυγμένος των μνημονιακών εντός των ΜΜΕ, αλλά με ευθύνες και σε όσους έχουν στα χέρια τους τιμόνια συνδικάτων και τοποθετούνται ως αντιτροϊκανοί.
Δεν αρκεί όμως η γκρίνια για τις διοικήσεις των σωματείων, αφού εκλέγονται από όσους κρίνουν ως θετικά τα πεπραγμένα τους, αλλά απαιτείται και η δικιά μας ενεργοποίηση στη βάση, αν θέλουμε να απαιτούμε μια διαφορετική πορεία των πραγμάτων και να μην την εκχωρούμε ως λευκή επιταγή σε άλλους.
Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση στην οποία δεν έδωσαν το παρόν ούτε καν όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων που την καλούσαν, χωρίς καν μικροφωνική, με μηδενική οργανωμένη παρουσία σωματείων, χωρίς οργάνωση περιφρουρήσεων σε χώρους δουλειάς,  ένα αυτοκίνητο με ντουντούκα του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε σε συμμετοχή στη γενική απεργία της 20 Φλεβάρη (ενώ στα ΜΜΕ οι συνδικαλιστές τους γι άλλη μια φορά ψήφισαν ξεχωριστή απεργία στις 19 !!). 

Τελικά η πορεία πήγε στο υπουργείο Εργασίας, ενώ αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι και τα δικαστικά μέτωπα με την προσφυγή της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: