Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ήρθε η ανάπτυξη (αύριο αναρτούμε το καινούργιο με τον Τοτό)




H ανακοίνωση του σωματείου που αναρτούμε(διδαχτείτε από το τραγικό αποτέλεσμα του λόμπινγκ και στον χώρο αυτό-τα blod δικά μας) και η φωτο που είναι από την είσοδο του Πανεπιστημιακού "Ευγενίδειου Νοσοκομείου", γίνεται όχι μόνο στα πλαίσια αλληλεγγύης, αλλά για να υπενθυμίσουμε προς τα πού θα έπρεπε να κινηθούν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες των ΜΜΕ (και με επιλογή της ημέρας απεργίας), αλλά και συνολικά για να αναζητήσουν κοινωνικές συμμαχίες και να πιεστούν οι εγχώριοι τροϊκανοί. Αντ΄ αυτού και πάλι "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια" στις 19, με πολιτική επιλογή τροϊκανών και κεντροαριστερών μέσα στα σωματεία των ΜΜΕ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

«Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ»
Χαλκοκονδύλη 13
ΑΘΗΝΑ 104 32
Τηλ.: 6977417906 
6978721779

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

 Οι καθαρίστριες και οι καθαριστές των Δ.Ο.Υ. για παραπάνω από μια δεκαετία προσφέραμε τις πολύτιμες (όπως μας έλεγαν) υπηρεσίες μας στις εφορίες για 325€ το μήνα, χωρίς άδεια, χωρίς επιδόματα, χωρίς να αναγνωρίζεται προϋπηρεσία, χωρίς βασικά εργασιακά δικαιώματα  
 Επί μια δεκαετία σε όλες τις επαφές του σωματείου μας με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία γινόταν κατανοητό το δίκαιο του αιτήματος μας για συνέχιση των συμβάσεων εργασίας, όλοι αναγνώριζαν ότι είναι απαράδεκτοι οι όροι εργασίας μας χωρίς όμως να κάνουν τίποτα για να τους βελτιώσουν Σήμερα μας στερούν το δικαίωμα να είμαστε έστω και με αυτούς τους όρους   εργαζόμενοι, καθώς εδώ και δυο μήνες μας έχουν απολύσει χωρίς ούτε καν ταμείο ανεργίας, και με καμία πιθανότητα να βρούμε αλλού δουλειά με την ανεργία που υπάρχει, αλλά και λόγω του ότι αρκετοί από εμάς είμαστε σε ηλικία που δεν μας προσλαμβάνει κανένας.
 Μας απολύουν και στη θέση μας βάζουν εργολάβους που μάλιστα κοστίζουν περισσότερο από εμάς, μας απολύουν και μας καταδικάζουν σε εξαθλίωση.
 Απαιτούμε τη συνέχιση εργασίας των 350 απολυμένων καθαριστριών ιδιωτικού δικαίου στις Δ.Ο.Υ..
 Καλούμε τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 10:00 τα μέλη μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εθνικής οικονομίας στην οδό Νίκης για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: