Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

 Με αφορμή τη συνεχιζόμενη διελκυστίνδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τον καθορισμό της ημερομηνίας εκλογών για τη νέα διοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Μωυσής Λίτσης προέβη στην εξής δήλωση:

"Θεωρούμε ότι η ευθύνη για ότι συμβεί στον ΕΔΟΕΑΠ την φέρνουν αποκλειστικά και μόνο οι πέντε παραιτηθέντες του διοικητικού συμβουλίου. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές για έναν τόσο σημαντικό φορέα μέσα σε λίγες ημέρες με τις υποψηφιότητες να πρέπει να αναγγελθούν στις 18/02 και να κλείσουν στις 20/02. Κανείς σοβαρός υποψήφιος που σέβεται στοιχειωδώς τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορεί να διεκδικήσει ψήφο με αξιώσεις, την ώρα που η κυρία Σπανοπούλου έχει προετοιμάσει το μηχανισμό της και ετοιμάζεται για τις εκλογές. Πρόκειται για εκλογική διαδικασία υπονομευμένη από την αρχή.
 
Επειδή όμως στη δημοκρατία και τον συνδικαλισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τη λύση πρέπει να τη δώσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι μέσω πρώτα γενικής συνέλευσης που θα συζητήσει τα του ασφαλιστικού και θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών, μέσω των οποίων θα κληθούν να αποφανθούν για τα πεπραγμένα της διοίκησης".
 Τη θέση αυτή υποστηρίξαμε με σθένος στις συζητήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με δεδομένο ότι η νομική υπηρεσία αδυνατεί να δώσει ξεκάθαρη γνωμάτευση η οποία θα ήταν δεσμευτική, αφήνοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις διατάξεις των καταστατικών της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ. Όλες οι προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ενέχουν ρίσκο ερμηνείας, ακύρωσης ή προσβολής της απόφασης.
 Πιστεύουμε ότι αν υπάρξει μία μαζική γενική συνέλευση των συναδέλφων η οποία θα ορίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τις εκλογές, κανείς εχέφρων συνάδελφος δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης, εκτός αν εξαρχής θέλει να υπονομεύσει το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ και να σπρώξει τον ασφαλιστικό μας φορέα στα χέρια της κυβέρνησης και όσους εποφθαλμιούν τα αποθεματικά του. 
 Με αποκλειστικό γνώμομα την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων και μακριά από οποιεσδήποτε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, επιμένουμε λοιπόν στην πρότασή μας, χρεώνοντας το όποιο ρίσκο στην απερχόμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία αντί να παραιτηθεί εγκαίρως, όπως είχε ζητήσει η γενική συνέλευση του Ιουνίου και να προχωρήσει συντεταγμένα σε εκλογές, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια, οδηγώντας τον ασφαλιστικό μας οργανισμό σε επικίνδυνη και βαθιά κρίση.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι πρώτοι που θα προσφύγουμε -αν δεν γίνουν εντός 15 ημερών όπως ορίζει το καταστατικό- οι εκλογές θα είμαστε εμείς οι Άνεργοι Δημοσιογράφοι