Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα αλληλεγγύης


Θα ζητηθεί από το αυριανό διασωματειακό, να ψηφίσει το ακόλουθο κείμενο.

ΨΗΦΙΣΜΑ



          Καταγγέλουμε τις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στον αγώνα, ενάντια στην καταχρηστική απόλυση της Στέλλας Μαλθακού, και την απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπροσώπου των εργαζομένων Γιάννας Σακελλαρίου. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου.
          Στόχος της απόλυσης της Γιάννας Σακελλαρίου, γνωστής για τη συνδικαλιστική της δράση ως μέλος της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, είναι η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και ευρύτερα στον χώρο των ΜΜΕ, σε μία περίοδο μαζικών απολύσεων, σφαγιασμού των μισθολογικών αποδοχών, κατάργησης των ΣΣΕ και των εργατικών κατακτήσεων προηγούμενων εποχών.
          Η απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου παραβιάζει ένα από τα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, αυτό της συνδικαλιστικής δράσης. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στις δύο εργαζόμενες απολυμένες του ΔΟΛ και στηρίζουμε τον αγώνα προκειμένου όχι μόνο να γυρίσουν οι δύο εργαζόμενες στη δουλειά τους, αλλά και να προστατευτεί το αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
          Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και των συνδικαλιστικών διώξεων  και απαιτούμε να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: