Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία δεν θα περάσει!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)

5ο Λύκειο Ζωγράφου: Η ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία δεν θα περάσει!

Κλιμακώνουμε! 21 Μάρτη, μέρα δράσης στα σχολεία κατά του ρατσισμού, 30 Μάρτη συλλαλητήριο, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

Η παραπομπή σε ΕΔΕ εκπαιδευτικού του 5ου Λυκείου Ζωγράφου  για μοίρασμα του κόμικ για τις «19 Γενάρη Αθήνα πόλη- αντιφασιστική» μετά από ανώνυμη καταγγελία θυμίζει άλλες εποχές. Η προθυμία του υπηρεσιακού οργάνου του Υπουργείου Παιδείας να καταδιώξει κατόπιν ανυπόστατης καταγγελίας εκπαιδευτικό για αντιφασιστική παρέμβαση καταδεικνύει ότι αυτές οι διώξεις έχουν κεντρική στήριξη από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Οι μηχανισμοί του Υπουργείου βρίσκουν στήριγμα στις επιθέσεις τους στους ανώνυμους κουκουλοφόρους της Χρυσής Αυγής που βάζουν στο στόχαστρο κάθε προοδευτικό εκπαιδευτικό, ιδιαίτερα εκείνους που καταπολεμούν το φασισμό τιμώντας τις ηρωικές παραδόσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών με σύμβολο τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, δολοφονημένο στην Πάτρα από τραμπούκους φασίστες δολοφόνους της ΟΝΝΕΔ .

Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εκπαιδευτικών είναι δεμένη με την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το δημόσιο σχολείο, να απολύσει μαζικά εκπαιδευτικούς, να συγχωνεύσει σχολεία στις γειτονιές μας. Και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής συμμαχούν ανοιχτά στα σχέδια απολύσεων και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών είναι όρος για να καμφθεί η αντίσταση στις πολιτικές της κυβέρνησης. Την ώρα που η Χρυσή Αυγή απομονώνεται στις γειτονιές από τη μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος καταφεύγει στο παραδοσιακό ρόλο των προγόνων στην ναζιστική κατοχή, στον δοσιλογισμό ώστε να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου αλλά και των άλλων Δήμων που στήριξαν το κάλεσμα για τις «19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική» να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των νεοναζί πρόθυμων συνεταίρων στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων μας.

Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ, την ΟΙΕΛΕ να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα στα σχολεία κατά του φασισμού και του ρατσισμού στηρίζοντας τις εκδηλώσεις στις 21 Μάρτη, μέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων και το συλλαλητήριο στις 30 Μάρτη για ιθαγένεια για όλα παιδιά, νομιμοποίηση των μεταναστών.

Η ΚΕΕΡΦΑ με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές θα συνεχίσει τη μαζική αντιφασιστική αντιρατσιστική δράση στα σχολεία σε πείσμα του Υπουργείου της καταστροφής της Παιδείας και των συνεργατών τους, των απόγονων των γερμανοτσολιάδων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, 7ΜΜ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Επικοινωνία με:Τηλ.6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: