Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ Η...ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!


Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ Η...ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!



Η εκλογή μας στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, τόσο για μένα, όσο για τον τον Γιάννη Αγγέλη και την Ειρήνη Ζαφειροπούλου αποτελεί μια βαριά ευθύνη απέναντι στον κλάδο τόσο των δημοσιογράφων, όσο και των διοικητικών υπαλλήλων.
Εδώ, δεν μιλάμε για φιλοδοξίες, πράξεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακές φανφάρες.
Και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε ούτε για ένα λεπτό τις αποφάσεις των συναδέλφων μας στην αληθινή και ουσιαστική γενική συνέλευση του Ταμείου, τον Ιούνιο του 2012.
Είδαμε πολλά και ένα είναι βέβαιο.
Θα δούμε και άλλα, που θα μας δημιουργήσουν ερωτηματικά και θα μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο στην έντιμη και καθαρή πέρα για πέρα μάχη μας για ένα Ταμείο, που να ανήκει και να υπηρετεί, χωρίς ρουσφέτια και ψέματα, όλα τα μέλη-μετόχους.
Ενός Ταμείου, για το οποίο ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να υψώσουμε τείχος απροσπέλαστο, για να μην το...πλησιάσουν καν τα εγκληματικά μνημόνια, οι "σφαγείς" τροικανοί και οι άθλιοι κυβερνώντες υπηρέτες τους.
Κάθε μέρα δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες.
Χωρίς καμιά απολύτως διάθεση ρεβανσισμού, προχωράμε μπροστά, αποκαθιστώντας αδικίες, εφαρμόζοντας απολύτως την νομοθεσία, αλλά, συγχρόνως βάζοντας στο κέντρο τον άνθρωπο.
Όχι, με λόγια. Αλλά, με πράξεις.
Έξοδα περιττά, χρήματα, που πετάχτηκαν εκεί, που δεν έπρεπε και κόπηκαν ΑΔΙΚΩΣ από παροχές, αλλά και επικοινωνιακές αντιλήψεις, που μόνο κακό έκαναν, επιθυμούμε να λάβουν τέλος και δεσμευόμαστε για αυτό.
Από την θέση μας, στη Επιτροπή του Ταμείου Υγείας Πρόνοιας του ΕΔΕΟΕΑΠ και οι τρεις δίνουμε μια δύσκολη, αλλά εξαιρετικά κρίσιμη για το Ταμείο μας μάχη για να μειωθούν, όσο περισσότερο γίνεται, τα έξοδα... Και θα το πετύχουμε αυτό!
Όχι όμως περικόπτοντας παροχές, που δικαιούνται τα μέλη - μέτοχοι.
Ούτε ξεχνώντας, πως, σε τόσο δύσκολες εποχές τα προβλήματα υγείας, που δυσκολεύουν τη ζωή των ασφαλισμένων, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τετράγωνη λογική .
Ανθρωπιά, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα.
Αυτό είναι το χρέος μας.
Να είστε βέβαιοι και βέβαιες, πως μπορούν να γίνουν περικοπές από αλλού.
Περικοπές προς "τρίτους" και όχι προς ασφαλισμένους και συναδέλφους .
Πως μπορεί να βελτιωθεί το σύστημα παροχής περίθαλψης, χωρίς αδικίες.
Πως μπορεί το προσωπικό του Ταμείου να συνεργαστεί, χωρίς να φοβάται και χωρίς να νοιώθει ανασφάλεια, γιατί, στην πλειονότητα του το επιθυμεί και το πράττει με πραγματική αυταπάρνηση...
Και φυσικά, η απόλυτη διαφάνεια, η συχνότατη ενημέρωση όλων των μελών - μετόχων και η χρηστή διοίκηση, με την πραγματική και την ουσιαστική της έννοια αποτελεί για μας ιερό καθήκον.
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να απαντάμε σε ανθρώπους με ξεπερασμένες λογικές και πρακτικές, που, κατά την γνώμη μας και μόνο αυτές να εξετάσει κανείς, αποτελούσαν βαρίδια για το Ταμείο.
Και αν κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι έκαναν έργο και πως, το καλό, που έπραξαν, υπερτερεί του...κακού, ας βοηθήσουν να αποοδειχτεί αυτό, ας σταματήσουν να σαμποτάρουν, ας συνεργαστούν ειλικρινά, ας πάψουν να λένε και να διαδίδουν ψέματα κι ας σεβαστούν επιτέλους τις αποφάσεις του Εκλογικού Σώματος.
Εδώ είμαστε όλοι και όλοι κρινόμαστε.
Τέλος όμως, οριστικό σε όλα αυτά, που δημιουργούσαν απογοήτευση, πικρία και αμφιβολία στα μέλη - μετόχους.
Ο αγώνας για την διάσωση του αγγελιοσήμου, ο αγώνας για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και ο αγώνας για ένα Ταμείο Επικούρησης και Περίθαλψης, που θα λειτουργεί στο φως του ήλιου είναι για μας υποχρέωση και δέσμευση.
Ανοιχτές πόρτες, διαφανείς διαδικασίες, ενημέρωση και χρηστή διοίκηση.
Περίθαλψη για όλους, παροχές νόμιμες και ίδιες για όλους, άπλετο φως και αγώνας ιερός, σε καθημερινή βάση.
Προχωράμε, ακολουθώντας ως... ευαγγέλιο τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου του 2012.
Γνωρίζουμε την μία και μοναδική ΑΛΗΘΕΙΑ.
Πως οι μέτοχοι - μέλη ζήτησαν και ζητούν έναν ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο ΑΞΙΖΕΙ μαζί με όλο το Δ.Σ. και το προσωπικό, που εργάζεται
δίχως να λογαριάζει κούραση, να δώσουν και την ψυχή τους!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΥΠ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Και θα πετύχουμε!
Θα πέσουμε μέχρι ενός...
Και θα φυλάξουμε...Θερμοπύλες ως σκληρά εργαζόμενοι, πολύ συχνά αδικημένοι, αλλά όρθιοι και αποφασισμένοι!
Ο ΕΔΟΕΑΠ οφείλουμε να γίνει η πρώτη σελίδα του Ελληνικού πολιτισμού, δηλαδή του ανθρώπινου πολιτισμού.
Τον ΕΔΟΕΑΠ θα τον προστατεύσουμε, ακόμα κι ΑΝ χρειαστεί
να βάλουμε ως... ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ την καρδιά και την ψυχή όλων των σκληρά εργαζομένων στα ΜΜΕ!

Πόπη Χριστοδουλίδου
Πρόεδρος της Επιτροπής του ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ
Γιάννης Αγγέλης μέλος της Επιτροπής του ΤΥΠ
Ειρήνη Ζαφειροπούλου μέλος της Επιτροπής του ΤΥΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: