Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πάρτε πίσω τη διαγραφή

...αν είναι δυνατόν να διαγράφεται συνάδελφος που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση και να "πληρώνει" τη διατύπωση συνδικαλιστικής άποψης...


1)Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ Τύπου- Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων

Απλά μαθήματα εφαρμογής της κυβερνητικής εντολής «Νόμος και Τάξη», δίνει με την απόφασή του το Πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας διαγράφοντας τον συνάδελφο – συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Τύπου Θανάση Κ. Βογιατζή γιατί… «διένειμε ανακοίνωση της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ».
Ποιο ήταν το «παράπτωμα»…; Την Πέμπτη 31 του Γενάρη ως συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, διένειμε και διαδικτυακά μία ανακοίνωση της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ που κατήγγειλε συγκεκριμένη δημοσιογράφο που όλο το προηγούμενο διάστημα στο Βόλο λειτουργούσε «σε διατεταγμένη υπηρεσία» ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ειδικότερα κατά των συνδικαλιστών του ταξικού εργατικού κινήματος, ενώ ιδιαίτερα εκείνη την  ημέρα (31-1-2013), ζητούσε και «την επέμβαση του εισαγγελέα και την σύλληψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ».
Είναι προφανές ότι πρόκειται για πολιτική- συνδικαλιστική δίωξη του Θανάση Βογιατζή με στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς που δεν είναι άλλοι παρά η φίμωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η βίαιη καταστολή κάθε φωνής που αντιστέκεται στην επίθεση που δεχόμαστε σαν κλάδος, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους από την πολιτική κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής ένωσης- ΔΝΤ- εργοδοτών.
 Είναι πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη διότι τα ίδια τα μέλη του Πειθαρχικού συμβουλίου στο σκεπτικό της διαγραφής, αυτοαποκαλύπτονται αφού αναφέρουν ως αιτίες της απόφασής τους, τους συνδικαλιστικούς- πολιτικούς χαρακτηρισμούς που αναφέρει ο Θανάσης Βογιατζής στις δύο επιστολές του, για την παραπομπή του στο Πειθαρχικό συμβούλιο…! Αυτή είναι η πραγματικότητα και η όποια σκοπιμότητα, αποκαλύπτεται περίτρανα και κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια.
Όπως αντιλαμβάνεστε, μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, που ουσιαστικά αντιμετωπίζει ως «ιδιώνυμο αδίκημα» τη υιοθέτηση των θέσεων και απόψεων και τη δράση του ΠΑΜΕ υπήρξε απάντηση όχι μόνο από τον Θανάση Βογιατζή, αλλά και από συνδικαλιστές και σωματεία. Πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Πειθαρχικό ζητώντας να παρθεί πίσω η απαράδεκτη κλήση και η λογική που εισάγει επικίνδυνες μεθόδους και λογικές για την καταστολή των φωνών που αντιστέκονται την στιγμή που κλιμακώνεται η επίθεση των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων κατά όλων των εργαζομένων (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κ.λ.π.).
Αντ’ αυτού, δέχτηκε νέα κλήση (!) από το Πειθαρχικό της Ένωσης με την οποία  ζητούνταν πέρα από απολογία για το πρώτο περιστατικό (την υιοθέτηση των θέσεων ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ), να απολογηθεί και γιατί κατήγγειλε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως απαράδεκτη!! Πέρα από παραλογισμός «καφκικού» τύπου, η ουσία είναι η εγκαινίαση μεθόδων και λογικών που είναι επικίνδυνες!
    Απευθυνόμαστε σε καθένα ξεχωριστά σε όλους εσάς συνάδελφοι διότι θεωρούμε ότι όλοι σας θα πρέπει να πάρετε θέση, αφού η υιοθέτηση αυτών των λογικών και μεθόδων, ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ποινικοποιεί τη δράση και τις θέσεις του ΠΑΜΕ, καθιστά κάθε αντίθετη φωνή σε αυτή της πλειοψηφίας της Διοίκησης υπόλογη. Αποκαλύπτει ότι τελικά εύκολα και με βάση το συσχετισμό στα όργανα της Ένωσης, θα μπορούν εκείνοι που έχουν την πλειοψηφία να ποινικοποιούν, με σοφιστείες και αντίστοιχα επιχειρήματα, τον οποιοδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα : Ζητάμε την ενεργή σου συμπαράσταση και δράση, το θέμα να συζητηθεί τώρα στο διοικητικό συμβούλιο και να συγκληθεί άμεσα Έκτακτη Γενική συνέλευση της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας και βασικά να παρθεί άμεσα πίσω αυτή η απόφαση του Πειθαρχικού συμβουλίου.



2)Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων
Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας
                                   


ΒΟΛΟΣ 8-4-2013
Αρ. Πρωτ. 73

                           
Προς
Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε.


Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, συνήλθε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, στο Βόλο, (οδός Καρτάλη 2, 3ος όροφος), το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., σε πλήρη σύνθεση.
Στην εν λόγω συνεδρίαση, η τρίτη κατά σειρά μετά την εκλογή των μελών του οργάνου τον περασμένο Φεβρουάριο, εξετάστηκε η έγγραφη καταγγελία της σ. Κατερίνας Τασσοπούλου για “αντισυναδελφική συμπεριφορά” του σ. Θανάση Βογιατζή, τόσο με “προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της” όσο και “διακινώντας ηλεκτρονικά σχετική ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. Μαγνησίας που καταφέρεται εναντίον της, με αφορμή δημοσιεύματα - κείμενά της στην εφημερίδα όπου εργάζεται”.
Ο σ. Βογιατζής κλήθηκε αρχικά για διευκρινήσεις επί της καταγγελίας της σ. Τασσοπούλου, αλλά αντ’ αυτού εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου περί τα 10 μέλη του Π.Α.ΜΕ. (οι θέσεις των οποίων εισακούστηκαν προς αποφυγή εντάσεων), με τον σ. Βογιατζή να αρνείται όμως την οποιαδήποτε απολογία και προφορική παροχή διευκρινήσεων προς το όργανο, επί των καταγγελλόμενων σε βάρος του, επιδίδοντας έγγραφη “ανοιχτή επιστολή”.
Την ίδια στάση επέδειξε ο σ. Βογιατζής και στην δεύτερη κλήση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για να εξηγήσει τα γραφόμενά του στην πρώτη επιστολή, καταθέτοντας μάλιστα δεύτερη έγγραφη “ανοιχτή επιστολή”, την οποία διακίνησε και ηλεκτρονικά προς όλα τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε.
Στις δύο επιστολές, ο σ. Βογιατζής μιλά για “ιδεολογική - πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη”, με χαρακτηρισμούς, τόσο κατά του Πειθαρχικού Συμβουλίου όσο και κατά της Διοίκησης της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., με πιο χαρακτηριστικές φράσεις “πειθήνια όργανα”, “συνδικαλιστικά όργανα που ζητούν την υποταγή των εργαζομένων στις ορέξεις και αυθαιρεσίες εργοδοτών”, “αντιδημοκρατική κατρακύλα της Ένωσης”, “χουντικό καταστατικό” κ.α.
Μετά και την δεύτερη άρνηση του σ. Θανάση Βογιατζή να προσέλθει στη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, τα μέλη του ασχολήθηκαν εκ νέου -σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης (7-3-2013)- με την καταγγελία της σ. Τασσοπούλου κατά του σ. Βογιατζή.
Αφού  κατέθεσαν τις απόψεις τους επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι με την συμπεριφορά του προς τη σ. Τασσοπούλου, ο σ. Θανάσης Βογιατζής παραβιάζει το Καταστατικό, συνεκτιμώντας παράλληλα και όλες τις παραμέτρους της συγκεκριμένης υπόθεσης (ανοιχτές επιστολές Βογιατζή προς το Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο) αποφάσισαν, κατόπιν ψηφοφορίας, ομόφωνα να του επιβληθεί ποινή προσωρινής διαγραφής οκτώ (8) μηνών για αντισυναδελφική συμπεριφορά, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού της Ένωσης.
Προς πλήρη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, με την παρούσα απόφαση επισυνάπτονται αντίγραφα των σχετικών εγγράφων της υπόθεσης.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


ΤΟ Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος        Ο Γραμματέας            Τα Μέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: