Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για την ΕΡΤ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 27 Μάη 2012
Το έργο το έχουμε ξαναδεί !!!

Εδώ και τέσσερα χρόνια με χαλκευμένα στοιχεία και ψεύδη, θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες  που προσπαθούν αγωνιωδώς να κλείσουν την ΕΡΤ, επανήλθαν στο προσκήνιο, για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα και συμφέροντα «ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ», ξεχνώντας ότι η ΕΡΤ εκτός από την προσφορά της, τη αναγκαιότητα της και τον ιδιαίτερο ρόλο της, συνεισφέρει 150 εκατομμύρια € ετησίως στον κρατικό κορβανά.
Οι 2700 εργαζόμενοι σ’ όλη την Ελλάδα μαζί με τους ανταποκριτές που βρίσκονται  στο εξωτερικό, που πολλές φορές χρηματοδοτούμε το έργο της ΕΡΤ, με τον επαγγελματισμό την αξιοσύνη  μας και την θέληση μας θα την κρατήσουμε Ανοικτή και Ελεύθερη.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ξέρουμε από αγώνες. ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να τη θίξουν, θα την υπερασπιστούμε, με αγώνα μακρύ και  δύσκολο, αλλά στο τέλος εμείς θα είμαστε οι Νικητές!
Οι κυβερνήσεις πέφτουν και οι διοικήσεις αλλάζουν.
Η δημόσια  Ραδιοτηλεόραση  θα υπάρχει  γιατί ο ρόλος  της  είναι αναντικατάστατος  και  τόσο σημαντικός  σήμερα όσο ποτέ  άλλοτε.
Είναι συνταγματικό χρέος της Πολιτείας και δικαίωμα του Έλληνα πολίτη η ύπαρξη της ελεύθερης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, πολιτισμό και ψυχαγωγία .
Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν άμεσα να λύσουν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την ΕΡΤ και τη λειτουργία της,  όπως έχουν δεσμευτεί ( ΣΣΕ- εξαιρέσιμα - Εκτός Έδρας -  Συμβασιούχοι - Επενδύσεις) και να επαναβεβαιώσουν τη διατυπωμένη θέση τους  για τη μη συρρίκνωση της  ΕΡΤ και για την ενδυνάμωση της ώστε η ΕΡΤ να γίνει μοχλός ανάπτυξης.
Καλά θα κάνουν κάθε λογής παπαγαλάκια, από όπου και αν προέρχονται, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μην προσπαθήσουν να ποδηγετήσουν τη κοινή γνώμη κατά την προσφιλή τους συνήθεια, με στόχο τη συρρίκνωση ή ακόμα και το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το μέλλον τους και δεν τα διαπραγματεύονται και τα δεν τα παραχωρούν σε κανένα.
Τους προειδοποιούμε, ότι έχουμε και μνήμη και γνώση και θέληση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: