Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Απλήρωτοι δημοσιογράφοι Αυριανής: "Το παιχνίδι ήταν στημένο"

Καταγγελία Αποκάλυψη του Εκπροσώπου Δημοσιογράφων ALTER: «Προαποφασισμένη και παρωδία διαδικασίας η αποφυλάκιση Κουρήδων»....

Σάββατο, Μαΐου 11, 2013


...Βιάζονταν τόσο πολύ να αποφυλακίσουν τους Κουρήδες (παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα) που...παρέκαμψαν την κατάθεση των εργαζομένων του ALTER !



Με ανάρτηση  στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ALTER, Βασίλης Τζήμτσος κάνει αποκαλύψεις για την διαδικασία αποφυλάκισης του Γιώργου και του Ανδρέα Κουρή. Από την όλη διαδικασία αποδεικνύεται ότι...
...η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει μόνο το "κουσούρι" να είναι τυφλή (ως...θεόστραβη), αλλά έχει και ένα "χάρισμα", αυτό της...προφητικής ενόρασης (!). Αφού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δεν χρειάστηκε καν να ακούσουν τους μάρτυρες κατηγορίας (σσ εργαζόμενους ALTER), είχαν ήδη προαποφασίσει την αποφυλάκιση των Κουρήδων. Διαβάστε αναλυτικά, για την απόφαση - παρωδία: 


ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΔΩΝ…

Βιάστηκαν να αποφυλακίσουν τους Κουρήδες, πριν η 11η Ανακρίτρια καλέσει τους εργαζόμενους που ζητούν να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή και να καταθέσουν την αλήθεια για το ποιοι ασκούσαν διοίκηση στο Άλτερ.

Αν και έχει περάσει ένας μήνας από την κατάθεση της παράστασης πολιτικής αγωγής (15 Απριλίου), οι εργαζόμενοι δεν κληθήκαμε να καταθέσουμε ούτε ανωμοτί ως πολιτική αγωγή ούτε ως μάρτυρες.
Η Ανακρίτρια αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με αποτέλεσμα να «βαλτώσει» η διαδικασία.
Αντίθετα με …γοργούς ρυθμούς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης των Κουρήδων, πριν προσέλθουν να καταθέσουν είτε ανωμοτί λόγω της παράστασης πολιτικής αγωγής, είτε ως μάρτυρες οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα κατέρριπταν τους ισχυρισμούς των μαρτύρων υπεράσπισης των Κουρήδων ως προς την άσκηση διοίκησης στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.
Το αποτέλεσμα γνωστό. Σήμερα αποφασίστηκε με βούλευμα η αποφυλάκιση τους ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…




Συμπτωματικά, πριν την έκδοση του βουλεύματος, σήμερα, Παρασκευή, μαζί με το δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη, που είναι πληρεξούσιος συνολικά 40 εργαζομένων του Άλτερ που παρίστανται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, προσήλθαμε στην 11η Ανακρίτρια για να υποβάλουμε αίτηση προκειμένου να λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας και να καταγγείλουμε την κωλυσιεργία ως προς τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων εργαζομένων ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΔΩΝ.
ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΔΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΥΡΗΔΕΣ;

Με αυτά τα ερωτήματα, προσήλθα σήμερα στο γραφείο της 11ης Ανακρίτριας υποβάλλοντας τα ακόλουθα αιτήματα:

• Να μου χορηγηθούν άμεσα αντίγραφα της δικογραφίας, τουλάχιστον για όσο χρόνο διατηρώ ή διατηρούσα την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντος.

• Να τεθούν υπόψη τα ανωτέρω αρμοδίως, ώστε να ακολουθήσουν οι παντός είδους νόμιμες ενέργειες, εντός ανεκτών συνταγματικών χρονικών ορίων.

Στην προφητική αίτηση που κατατέθηκε σήμερα προς την Ανακρίτρια ανέφερα μεταξύ άλλων:

«Σημειώνεται δε τονίζεται και επισημαίνεται ότι εωσότου τυχόν αποβληθεί ο πολιτικώς ενάγων αρμοδίως, είτε δηλαδή από το Συμβούλιο, είτε από το Δικαστήριο, ασκεί κανονικά τα δικαιώματά του στην ποινική δίκη, και δεν πρέπει να παρακωλύεται ουδόλως ως προς αυτό. Άλλοθι για την παρακώλυση άσκησης των δικαιωμάτων του δεν αποτελούν διαφορετικές νομικές απόψεις για την ουσιαστική νομιμότητα της παράστασής του (εάν δηλ. είναι άμεσα παθών ή όχι), διότι τέτοιοι περιορισμοί, και δή προληπτικοί, και μάλιστα από μονοπρόσωπο όργανο (όπως είναι ο Ανακριτής) δεν είναι ανεκτοί σε μία συνταγματική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον που προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος του, και τυποποιούν αντικειμενικά τουλάχιστον το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (εί μη της κατάχρησης εξουσίας).
Με δεδομένα τα ανωτέρω, και τη διάχυτη φήμη ότι επίκειται άμεσα η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης δύο (2) εκ των κατηγορουμένων, προκαλείται διάχυτη εντύπωση ότι άγνωστα συμφέροντα επιδιώκουν τον εξοβελισμό μας ως πολιτικώς εναγόντες, και μάλιστα σε όλως πρώιμο στάδιο, ώστε να μην ασκήσουμε καθόλου τα δικαιώματά μας, και να αποφευχθεί να λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκα.
Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο δικαστικό ρεπορτάζ του Πειραιά, έχω μια απορία:
Η Δικαιοσύνη είναι Τυφλή ή θεόστραβη;
Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος;
Ποια κέντρα εξουσίας αποφασίζουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που γέρνουν τη ζυγαριά της Δικαιοσύνης προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση;

 Βασίλης Τζήμτσος
Ναυτιλιακός και πειραϊκός συντάκτης
Εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Άλτερ
Μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: