Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το πάθημα των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να γίνει μάθημα για τους επόμενους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΠΑ
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Το πάθημα των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να γίνει μάθημα για τους επόμενους.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Γράφουμε για την ΕΡΤ και για τις εταιρίες του Ελληνικού Δημοσίου που οδεύουν προς την κόλαση της ανεργίας, με προσχήματα της Κυβέρνησης όπως η μεταρρύθμιση, η ανάπτυξη, η διαφάνεια και η κακοδιαχείριση.
Εμείς ανεβήκαμε τον ίδιο Γολγοθά το 2009. Με τα ίδια επιχειρήματα, η τότε Κυβέρνηση κατηγορούσε τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας ότι ήταν υψηλόμισθοι, προνομιούχοι, δεν ήταν παραγωγικοί και η πρόσληψή τους είχε γίνει με αδιαφανείς διαδικασίες (αρχικά οι προσλήψεις στην Ο.Α. γίνονταν με γραπτές εξετάσεις και μετά με ΑΣΕΠ), ακριβώς ό,τι ακούγαμε τις προηγούμενες μέρες για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Το ίδιο επεισόδιο το είδαμε το 2009, που επί ένα μήνα όλες οι εφημερίδες τις χώρας, με πληρωμένες καταχωρήσεις του Υπουργείου Μεταφορών, μας κατηγορούσαν. Επίσης ο τότε Υπουργός, έστειλε προσωπικές επιστολές σε όλους τους εργαζόμενους, για να τους καθησυχάσει.
Η Ο.Α. είχε 4.000 μόνιμους υπαλλήλους και 2.500 εποχικούς στην Ελλάδα και σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
Την απόφαση για το κλείσιμο της Ο.Α την είχε πάρει η Κυβέρνηση, επικαλούμενη 3 αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, απόρροια της καταγγελίας ανταγωνιστριών εταιριών της. Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της Ο.Α, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την Ολυμπιακή Αεροπορία, λόγω ψευδών στοιχείων που του είχαν δώσει. ΠΟΙΟΙ;; (Σίγουρα ΟΧΙ οι εργαζόμενοι).
Σήμερα, εκτιμώντας το τι έγινε όλο αυτό το διάστημα, ερχόμαστε να δώσουμε την πείρα μας σε όλους τους εργαζόμενους που θα περάσουν το μαρτύριο της απόλυσης. 
1.           Εάν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα του κλάδου ή της επιχείρησης, δεν πρέπει να φύγετε από τον φυσικό χώρο εργασίας σας.
 2.          Μην πιστέψετε καμία Κυβέρνηση ή παράγοντα. Για εμάς είχαν ψηφίσει νόμο και τον άλλαξαν προς το χειρότερο 10 μήνες μετά την απόλυσή μας.
3.          Προστατέψτε τα συμφέροντά σας όλοι μαζί. Όποιος «ξεκόβει» τον τρώει ο λύκος.
4.          Μείνετε ενωμένοι μέχρις ότου και ο τελευταίος συνάδελφός σας να δικαιωθεί. Αν αρχίσουν οι εκπτώσεις, επεκτείνονται σε όλο τον κλάδο.
 Δυστυχώς για εμάς, μόνο κακή πείρα έχουμε να μεταφέρουμε, διότι 3 χρόνια μετά το κλείσιμο της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρίας του κόσμου, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι εργαζόμενοι σε αυτή, έχουν αναγκαστεί να φύγουν στο εξωτερικό, σε ανταγωνίστριες εταιρίες, έχοντας διαλύσει την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή τους. Πουλάνε την τεχνογνωσία τους σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.
Τη φρικτή κατάσταση που έρχεται, πρέπει να την αντιμετωπίσουν και να την ανατρέψουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι. Εμείς δεν τα καταφέραμε, μας ξεγέλασαν και μας εξαπάτησαν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ευθύνες, αλλά τώρα πια ενδιαφερόμαστε να λύσουμε τα προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Εκείνοι που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές, είναι «κοράκια με φτερά παγωνιού», δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να εφαρμόσουν αυτή την «ανθρωποφαγία».

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ..

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ο.Σ.Π.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: