Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αντιτάσσουμε την ενότητα‏



Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι επί 37 ημέρες έχουν ακυρώσει στην πράξη τις αντιδημοκρατικές μνημονιακές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Η καθημερινή παρουσία των συναδέλφων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, η αντικειμενική και πλουραλιστική εκπομπή προγραμμάτων και η αγωνιστική υπεράσπιση των δημόσιων συχνοτήτων, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιβολή του «μαύρου» που έχει επιλέξει και στηρίζει με ευλάβεια η συγκυβέρνηση.
Επαναβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων και τους καλούμε να εντείνουν με την ίδια επιμονή, συνέπεια και ενιαία αποφασιστικότητα την αντίθεσή τους στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης.
Στις αγωνιώδεις προσπάθειες και ανεύθυνες διαδόσεις της κυβέρνησης με στόχο να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων, αντιτάσσουμε την ενιαία και ομόφωνη βούλησή μας για διαφύλαξη της ενότητας των εργαζομένων και διαρκή ενδυνάμωση του αγώνα υπέρ της ΕΡΤ.
Επιμένουμε στις ομόφωνες θέσεις του κλάδου:
·    Να εκπέμψει και πάλι το σήμα της ΕΡΤ
·    Να ανακληθούν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων
·    Να γυρίσει «η μηχανή του χρόνου» στην 11η Ιουνίου και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ επίσης στη σημερινή συνεδρίασή του επιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφασή του να μη δεχτεί καμιά αλλαγή στους πόρους των ασφαλιστικών μας Ταμείων και θεωρεί κάθε συζήτηση για αλλαγή στο θεσμό του αγγελιοσήμου ως πρόφαση για επιβολή και νέων αντιασφαλιστικών μέτρων. Η ΠΟΕΣΥ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συζήτηση που αποσκοπεί σε παραπέρα μείωση των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος και ζητά την άμεση αποκατάσταση των «κλεμμένων» αποθεματικών μας.
Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συνεχίσουν την αγωνιστική τους παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα της κυβέρνησης. Καλεί δε τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους να συμβάλλουν από τα Μέσα που εργάζονται στην προβολή αυτών των αγώνων και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: