Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ήλιος με χιονόνερο



Είναι δυνατόν εκεί που η κολοβή κυβέρνηση (έχασε την ουρά της τον κυρ Φώτη), επιτίθεται με απίστευτη μανία και εκεί που οι εργαζόμενοι δείχνουν αντιστάσεις, οι κατά τεκμήριο κεφαλαιοποιητές της κοινωνικής οργής (σε επίπεδο εκλογικής προσμονής και οφελών), αντί να κλιμακώνουν, να ανακρούουν πρύμνα?

Και όμως γίνεται και μάλιστα γίνεται και στο ΕΚΑ και στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στα ΜΜΕ και στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά ομοσπονδιών, από αυτές που οργανώνουν αντιστάσεις και συντονισμούς, μόνο με δελτία τύπου. Για την ΟΛΜΕ δεν μιλάμε, «το έχουμε» εδώ και καιρό, ότι «δεν συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις», σύμφωνα με ορισμένους συνδικαλιστές, δυστυχώς και της αριστεράς. Τώρα με τη νεα διοίκηση θα δούμε και τα δείγματα γραφής της.

Προσοχή λοιπόν, γιατί σε περιόδους κοινωνικής οργής, οι «γυριστές» δεν είναι και χωρίς κόστος, δεν μπορεί εκεί που υπάρχει ήλιος (κινητοποιήσεων και προοπτικής), εσύ να προσπαθείς να επιβάλλεις το «χιονόνερο» της αποκλιμάκωσης και να μην υπάρχουν συνέπειες.

Υ.Γ. η σημερινή απουσία (συνεχόμενη) ορισμένων από την απεργιακή διαδήλωση, αλλά και διάφορα που πιάνουν οι κεραίες μας στο χώρο των ΜΜΕ, με τις προτάσεις Καψή και διάφορα savoir vivre γύρω από αυτές, μας οδήγησαν στο σχόλιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: