Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Σας ευχαριστούμε για την ποιότητα και τον πλουραλισμό που παράγετε αυτές τις ημέρες»

...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...


Πολλά και σημαντικά ερωτήματα ήταν το χαρακτηριστικό της συζήτησης που έγινε στην αυλή του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου «Σβούρα» στην Κόρινθο, το βράδυ του Σαββάτου. Για δυόμιση ώρες, ο Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, απαντούσε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων, στη συζήτηση που οργανώθηκε με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Ανάμεσά τους, ερωτήματα για το πώς λειτουργούσε εσωτερικά η ΕΡΤ, πριν και μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος. Ποιοι είναι οι προβληματισμοί στο χώρο των εργαζομένων της, τι συμβαίνει συνολικά στα ΜΜΕ, πώς εξελίσσονται τα εργασιακά ζητήματα μπροστά στη νέα επίθεση που δέχονται. Υπάρχει και πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η επαφή – συνεργασία των εργαζομένων στην ΕΡΤ με συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Γιατί επιλέχθηκε η ΕΡΤ για το πρώτο χτύπημα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, υπάρχει δυνατότητα πραγματικής αυτοδιαχείρισης στις παρούσες συνθήκες. Πώς μπορεί να φτιαχτεί μια πραγματικά ανεξάρτητη από παρεμβάσεις δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η φράση που αποτελεί και τον τίτλο της ανάρτησης και ειπώθηκε από συμμετέχοντες στην εκδήλωση, είναι και το «οξυγόνο» που εισπράττουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, από την κοινωνία, για όλες αυτές τις ημέρες, που βρίσκονται σε εξέλιξη μοναδικά φαινόμενα, όπως το πρόγραμμα που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά με περισσή προσπάθεια, επαγγελματισμό και ανοιχτά αυτιά στην κοινωνία που δοκιμάζεται, χωρίς «φίλτρα» και επιδιώξεις απονεύρωσής του.
Δραστήριο κύτταρο της κορινθιακής κοινωνίας η «Σβούρα», με δραστηριότητες τις οποίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. https://www.facebook.com/svourakorinthos

Δεν υπάρχουν σχόλια: