Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ώρα για επιλογές ζωής: Ντήλερ του μνημονίου, ή περήφανος και αγωνιζόμενος εργαζόμενος ?



"έλα για διάλογο, έχω καλές προθέσεις"
«Ωραίος» ήταν ο διάλογος (λέμε τώρα) τύπου κοκκινοσκουφίτσας και κακού λύκου, που έκανε ο Π. Καψής με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφού μεταξύ άλλων τους είπε ότι αν υπογράψουν  τις δίμηνες συμβάσεις στον μεταβατικό φορέα, δεν θα έχουν το δικαίωμα, ούτε να υπογράψουν «με επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων τους». 


Φανερώνονται γι άλλη μια φορά οι φοβίες της κυβέρνησης στο μπαράζ των αγωγών που θα γίνουν για τις παρανομίες της, φανερώνονται γι άλλη μια φορά οι πραγματικές της προθέσεις εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ, που θέλει να τους διασπάσει, να τους τεμαχίσει και σταδιακά να τους διαλύσει. Το εργασιακό τοπίο που προωθεί για τη διάδοχη κατάσταση της ΕΡΤ, είναι τοπίο ελαστικότητας και πολλαπλών ταχυτήτων.

Ζορισμένη η κυβέρνηση και από την ΕΡΤ και από το ξεκίνημα αντιδράσεων σε άλλους χώρους, στους οποίους επιτίθεται, βιάζεται να μαζέψει τις αντιδράσεις, εξαπολύοντας τις πιο πιστές της μαριονέτες, στο γνωστό τους ρόλο. Δεν είναι άλλος, από αυτόν του ντήλερ του ενδιάμεσου φορέα, για να περάσουν οι απολύσεις και η απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων.

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε, η ΕΡΤ ανήκει στον κόσμο που τη στήριξε κατά χιλιάδες, σε όλα τα σημεία της χώρας. Καμία απόλυση, πρόγραμμα πλουραλιστικό και ανοιχτό στην κοινωνία, όχι ντουντούκα της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: