Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Eκδηλώσεις αλληλεγγύης σε ΕΡΤ, Βύρωνα, Πειραιά, Ίλιον




...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Σειρά εκδηλώσεων συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η εβδομαδιαία εφημερίδα «εργατική αλληλεγγύη». Αναλυτικά:

ΕΡΤ: Με ομιλητές την Άννα Κωνσταντακάκη, δημοσιογράφο της ΕΡΤ, την Ειρήνη Φωτέλλη, μέλος ΔΣ του ΠΣΥΠΕΡΤ, τον Βασίλη Συλαϊδή, από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της Ιντρακόμ, τον Κώστα Μεγαγιάννη από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και τη Μαρία Στύλλου, από το περιοδικό «σοσιαλισμός από τα κάτω», αλλά και αρκετές παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση – συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Bύρωνας: Η Νάντια Καρρά, διοικητική υπάλληλος της ΕΡΤ και ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας «εργατική αλληλεγγύη» ήταν στο πάνελ των ομιλητών, ενώ από τις παρεμβάσεις σημειώνουμε την ομιλία εργαζομένου στη δημοτική αστυνομία της Αθήνας και κατοίκου του Δήμου Βύρωνα, που αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του κλάδου του, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Πειραιάς: O Tάσος Αναστασιάδης, από τη Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού και κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Ίλιον: Ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στη διάλυση που επιφέρουν οι περικοπές στους Δήμους και στην αναγκαιότητα συντονισμού στη δράση των συνδικάτων, αλλά και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτυχθούν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο πάνελ στην κεντρική πλατεία του Ιλίου και ο Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που αναφέρθηκε, εκτός από τα τρέχοντα ζητήματα, στο αμόκ ξεπουλήματος χώρων και εκτάσεων δημόσιας περιουσίας, τονίζοντας ότι οι ιστορικές εγκαταστάσεις της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον, πρέπει να περιφρουρηθούν από τον κόσμο της περιοχής, για να μην ξεπουληθούν και στο χώρο ξεφυτρώσει «επένδυση» με κανένα μεγαθήριο τσιμέντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: