Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Oι περιφερειακές ΕΡΑ και οι μνημονιακές-συντεχνιακές υποκρισίες


Υπέρ της υπογραφής δίμηνων συμβάσεων στον λεγόμενο «μεταβατικό φορέα», είναι ορισμένοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και κυρίως όσοι επιχειρηματολογούν γι αυτό, έχουν απολύτως συγκεκριμένες διαδρομές στη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων εδώ και καιρό, άλλωστε δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τις πολιτικές του προτιμήσεις.
Το ενδιαφέρον είναι αλλού.

Ορισμένοι εξ αυτών, είχαν πρωτοστατήσει το 2011 στην προσπάθειά τους να ανακόψουν τη ροή των τότε κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ, με το επιχείρημα ότι δεν συμφωνούν οι συνάδελφοι της περιφέρειας (κυρίως στις περιφερειακές ΕΡΑ)και έθεταν θέμα συνυπολογισμού των ψήφων τους (άτυπα βέβαια καθώς οι συνάδελφοι της περιφέρειας και σε δημοσιογραφικές ενώσεις με καταστατικό και διαδικασίες ανήκουν και στη δύναμη της ΠΟΕΣΥ είναι, όπως και οι Αθηναίοι, είναι ενταγμένοι στην ΕΣΗΕΑ).

Οι δίμηνες συμβάσεις, για να επανέλθουμε στο θέμα, πέραν όλων των άλλων ζητημάτων, που δεν θα θίξουμε στο σχόλιο αυτό, έχουν το χαρακτηριστικό ότι αφορούν στην καλύτερη των περιπτώσεων, 2.000 από τους 2.650 εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Άρα αποδέχονται τις απολύσεις και επειδή στο μεταβατικό στάδιο, η περιφέρεια πάει «περίπατο», στην ουσία αποδέχονται τις μαζικές απολύσεις ειδικά στην περιφέρεια, που άλλοτε επικαλούνταν σαν αναγκαίο στοιχείο στη λήψη αποφάσεων!!

Επίσης εντυπωσιακή είναι η «σιγουριά» τους, ότι θα είναι εντός του μεταβατικού φορέα (ξέρουν κάτι που δεν το ξέρουμε ?).

Τόση υποκρισία και φιλοτομαρισμός. Τώρα που η περιφέρεια δεν εξυπηρετεί, ας πάει και στα αζήτητα.

Για να μην αφήνουμε «σκιές»: Πιστεύουμε ότι περιφερειακές ΕΡΑ μπορούν και πρέπει να ζήσουν ΟΛΕΣ !!

Υ.Γ. και να αφήσουν τα κουτοπόνηρα κάτι δημαρχούκοι και τοπικοί βουλευτάδες, του είδους «να ζήσει η “δικιά μας" ΕΡA» (σε μετάφραση, ας καεί του γείτονα).
Το διαίρει και βασίλευε δεν αποδίδει πια, αφού ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει (όπου μύλος, διάβαζε τρόικα και μνημόνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: