Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Συλλαλητήριο στην Αμυγδαλέζα στις 14 Σεπτεμβρίου



Στις εξελίξεις της Ορεστιάδας, αναφέρονται με κοινή τους ανακοίνωση η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, «Η Ενότητα», αναφέροντας ότι συνεχίζουν με ράψιμο στομάτων οι κρατούμενοι μετανάστες στην Ορεστιάδα, ενώ προαναγγέλλουν «Συλλαλητήριο “ελευθερίας”  στην Αμυγδαλέζα στις 14 Σεπτέμβρη».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ: «Θέλουν να ακουστεί η φωνή τους και η κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της. Γι αυτό μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησαν χθες 400 μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ορεστιάδας δώδεκα από αυτούς έραψαν τα στόματα τους. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν και τη Συρία. Η διαμαρτυρία τους ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της παράτασης της κράτησης τους στους δεκαοκτώ μήνες.
Εν τω μεταξύ ο Αφγανός κρατούμενος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τη ταράτσα του στρατοπέδου  κράτησης στη Κόρινθο  δεν έχει πάρει προσωρινή αναστολή της κράτησης του παρά το ότι έχει τραυματιστεί βαριά στα πόδια και τη λεκάνη ενώ ο ίδιος ανακοινώνει ότι αν γυρίσει πίσω θα αυτοκτονήσει.
Μετά από μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 27 Αυγούστου με μεγάλη  συμμετοχή κοινοτήτων μεταναστών, συνδικάτων και τοπικών επιτροπών διοργανώνεται συλλαλητήριο «ελευθερίας» το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στο Μενίδι 6μμ, στη Πλατεία Αγίας Τριάδας και πορεία στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.
Μετά την εξέγερση της Αμυγδαλέζας στις 10 Αυγούστου ο Δένδιας προχώρησε σε σκλήρυνση απέναντι στους κρατούμενους ανακοινώνοντας τη παράταση της κράτησης στους 18 μήνες.
Η ποινικοποίηση της εξέγερσης έχει οδηγήσει δώδεκα μετανάστες σε δίκη ως υπαίτιων της εξέγερσης. Αντί, να κάθεται στο σκαμνί ο Δένδιας και οι βασανιστές αστυνομικοί τιμωρούνται εκείνοι που δίκαια διαμαρτυρήθηκαν όταν αστυνομικοί τους έκοψαν το ρεύμα ώστε να μην έχουν κλιματισμό σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα μέσα σε κοντέινερ. Ο Δήμος Αχαρνών είχε προειδοποιήσει άλλωστε για την ακαταλληλότητα των κοντέινερ σε συνθήκες καλοκαιρινής  ζέστης. Σε ανάλογες συνθήκες αθλιότητας είχαν βρεθεί μετανάστες σε κρατητήριο στην Ηγουμενίτσα, απέδρασαν και όταν συνελήφθηκαν από την Αστυνομία το δικαστήριο τους απελευθέρωσε «λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου κράτησης»!
Μάλιστα κονδύλια που μπορούσε να αποδεσμεύσει η ΕΕ δεν τα ζητάει καν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εφαρμόζοντας συνειδητά την ατζέντα «όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα».
Για το Δένδια και το Σαμαρά έγκλημα είναι να είσαι πρόσφυγας και όχι να βομβαρδίζεις και να σκοτώνεις άμαχους και μικρά παιδιά. Κλείνουν τα σύνορα ακόμη και για τους πρόσφυγες της Συρίας την ώρα που ετοιμάζονται να δώσουν βάσεις και διευκολύνσεις στα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ για να μακελέψουν το λαό της Συρίας.
Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά και την νεολαία να απαιτήσουν δυναμικά να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων και των καταστροφών, να δοθεί άσυλο και χαρτιά στους μετανάστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: