Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

«Πέτρο θα πεθάνεις», απειλούν ξανά οι νεοναζί δημοτικό σύμβουλο Αθήνας


   
KINHΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

«Πέτρο θα πεθάνεις», απειλούν ξανά οι νεοναζί το δημοτικό σύμβουλο Αθήνας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου.


Τις ίδιες μέρες, που η Εισαγγελία προχωρούσε σε αυτεπάγγελτη δίωξη του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, φασιστοειδή των «ΑΜΕ», προερχόμενα από το χώρο των νεοναζί, των οποίων ο αρχηγός τους φυλακίστηκε μετά από πολύχρονη διαφυγή της σύλληψης του για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Δημήτρη Κουσουρή, έγραφαν το σύνθημα «Πέτρο Θα πεθάνεις» στα Γραφεία της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων-Γκύζη.

Μετά το «Πέτρο, ήρθαμε»  απειλητικό σύνθημα, που έγραψαν οι ίδιοι στα Γραφεία της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»,  προχώρησαν σε νέες απειλές γράφοντας «Πέτρο, θα πεθάνεις». Μάλιστα προχώρησαν και σε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του δημοτικού συμβούλου.


Η φασιστική συμμορία ΑΜΕ δρα στα σκοτάδια, αναγράφοντας συνθήματα με σπρέυ και κάνοντας εμπρηστικές επιθέσεις κατά Γραφείων και στεκιών της αριστεράς και των κινημάτων, κατά δομών αλληλεγγύης, όπως στο «Μυρμήγκι» στη Κυψέλη.


Δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι καμία εισαγγελική αρχή δεν επεμβαίνει καθώς είναι απασχολημένη με τις μηνύσεις και τις διώξεις που πέφτουν σαν βροχή κατά αγωνιστών και συνδικαλιστών, όπως της  ΕΡΤ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πανεπιστημιακών και φοιτητών. Κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου κινήθηκαν το ίδιο μήνα με τρείς μηνύσεις και διώξεις, δείχνοντας ότι οι κυβερνητικοί κύκλοι και φίλοι τους από το φασιστικό χώρο ενδιαφέρονται να φιμώσουν τη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, με την επιβολή απροκάλυπτης λογοκρισίας.

Δεν τους έφτασε που έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ, θέλουν να κλείσουν τώρα και στόματα αγωνιστών της Αριστεράς.
Οι φασίστες πότε της Χρυσής Αυγής και πότε των συνεργαζόμενων παραφυάδων τους λειτουργούν σαν το λαγό στην επιβολή των μέτρων του Μνημονίου, της κλιμάκωσης της καταστολής και των επιστρατεύσεων απεργών, στοχοποιώντας φωνές αντίστασης της αριστεράς και αξιοποιώντας το δώρο των ρατσιστικών μέτρων των κυβερνήσεων και της ΕΛΑΣ, που τους ανοίγουν το δρόμο.


Το τελευταίο διάστημα οι ρατσιστικές πολιτικές πάνε χέρι-χέρι με τις μαζικές απολύσεις στα σχολεία, τους Δήμους, τα νοσοκομεία και την ΕΡΤ. Οι φασίστες  στηρίζουν τα μέτρα και αβαντάρουν με τις ρατσιστικές κραυγές τους τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το κόσμο στοχοποιώντας την αριστερά και τους μετανάστες.

Οι δολοφονίες μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω της άρνησης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ κατά των Ρομά, το δόγμα «νόμος και τάξη» με την αστυνομία να ανοίγει πυρ επιβάλλοντας την θανατική ποινή κατά τη βούληση της, δίνουν θάρρος στα φασιστοειδή να επιτεθούν με λύσσα κατά της αριστεράς. Αρκετά στελέχη της ΝΔ προτείνουν ανοικτή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.
Η δικιά μας απάντηση θα δοθεί στο φώς της μέρας με την διοργάνωση της Αντιφασιστικής Συνάντησης στις 5-6 Οκτώβρη στην Αθήνα.


Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τα συνδικάτα, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να δυναμώσουν τους αγώνες για να διώξουμε τη κυβέρνηση των Μνημονίων, των Τροϊκανών, του ρατσισμού και της καταστολής και να καταδικάσουν την φασιστική τρομοκρατία και τις διώξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: