Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Στη ΔΤ με "καλή παρέα"


Η κυβέρνηση είναι "ένοχη", θα μιλήσει η ΕΕΤΤ, το ΕΣΡ, οι θεσμοί;


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Με συνδρομή υποδίκου μαύρο στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ από την "Ελευθεροτυπία"

Το «ρίξιμο» των πομπών στο Κέντρο Εκπομπής Βορείου Αιγαίου, στο όρος Ολυμπος της Αγιάσου, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής από ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού υπόδικο σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση σε βάρος του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας (!), καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Αιγαίου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ καταγγέλλουν παρακρατικές μεθόδουςΜάλιστα, η υπόθεση, η οποία εκκρεμεί ακόμα σε πρωτόδικο επίπεδο από το 2006, έχει προσδιοριστεί για πολλοστή φορά να δικαστεί τον επόμενο Σεπτέμβριο. Οπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο παραπάνω ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω την ώρα που είχε παραλάβει 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, για να σταματήσει να συκοφαντεί με δημοσιογραφικές εκπομπές τον ίδιο, τη σύζυγό του και την επιχείρησή του.
Εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας εναντίον του μάλιστα είναι ο τότε νομάρχης και σήμερα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Βογιατζής και η σύζυγός του.


«Πήρε τα κλειδιά»

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, «ο εν λόγω, γνωστός και για άλλες παρανομίες στη μικρή κοινωνία της Λέσβου και καταδικασμένος για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, διέρρηξε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπομπής στον Ολυμπο Λέσβου και βύθισε στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Φεύγοντας, τοποθέτησε ένα νέο λουκέτο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και πήρε τα κλειδιά μαζί του, σαν να πρόκειται για δικό του μαγαζί».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου εστιάζουν την αντίδρασή τους στο πώς «με παρακρατικές μεθόδους και με την Αστυνομία συνεργούσα, δημόσια περιουσία υψηλής αξίας και σπουδαιότητας περιήλθε στα χέρια υποδίκου για κακουργηματικές πράξεις» και τονίζουν πως «μέσα στο πλούσιο βιογραφικό τού εν λόγω κυρίου συμπεριλαμβάνονται και αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΣΡ και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για ραδιοτηλεοπτικές υποθέσεις. Αξιοσημείωτο» λένε, είναι πώς «η κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε έναν παραβάτη της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

Το ρίξιμο των πομπών στη Λέσβο έγινε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου δηλωνόταν άγνοια για το γεγονός! Αργότερα έγινε γνωστό ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συνέδραμε σε δράση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου την οποία δεν γνώριζε, δηλαδή καθοδηγούνταν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Αθήνα!

Με ανακοίνωσή του χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, καταγγέλλει το γεγονός. «Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν έχει όρια. Με μια μαφιόζικη και πέρα από κάθε νομιμότητα ενέργεια κάποιοι ιδιώτες -με ποιανού άραγε τις πλάτες;- εισέβαλαν στον κλειδωμένο χώρο των πομπών της ΕΡΑ Αιγαίου, έσπασαν τις κλειδαριές και σαν τους κλέφτες επεχείρησαν να αναμεταδώσουν μέσω των ίδιων πομπών το πρόγραμμα της πειρατικής "Δημόσιας Τηλεόρασης"».

«Θεωρούμε», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «πως η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, είτε ήταν ενήμερη για το συμβάν είτε όχι, έχει σοβαρές ευθύνες και οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, το αρμόδιο υφυπουργείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνει ότι δεν έχει εμπλοκή με το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: