Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν γινόμαστε δηλωσίες

                             Αγία Παρασκευή, 07-08-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΕΔΩ ΕΡΤ 2013, ΕΔΩ ΕΡΤ.
Πολλά χρόνια πριν, το  1453 υπήρξε η άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Σήμερα «προκήρυξαν» 1453 για να τους χρησιμοποιήσουν  στην άλωση της ΕΡΤ!
Πόσο διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που σκέφτηκαν αυτό το συμβολισμό;
Και αφού δεν κατάφεραν με την πρώτη «προκήρυξη» να πείσουν τους απλήρωτους εργαζόμενους -που παράνομα τους ονομάζουν απολυμένους μετά το φασιστικό, αντισυνταγματικό, παράνομο,  μαύρο στην ΕΡΤ- το υπουργείο οικονομικών  έβγαλε κι άλλη,  για ένα   φάντασμα, που  δεν  υπάρχει θεσμικά και νομοθετικά πουθενά! Για ένα φάντασμα που  δεν αναφέρεται φυσικά  σε κανένα νόμο, που το επινόησαν για να επικαλεστούν ότι η ΝΕΡΙΤ δεν είναι η συνέχεια της ΕΡΤ! Όμως ο ίδιος ο νόμος που έφτιαξαν τους διαψεύδει: Πρόκειται για πλήρη μεταβίβαση επιχείρησης κατά την έννοια του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Δικαίου και είναι παράνομη η μη μεταφορά των εργαζομένων της ΕΡΤ σε αυτήν .

Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντάμε:
Συνεχίζουμε  να δουλεύουμε για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ζωντανή και θα την κρατήσουμε !
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ  ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,  ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Δεν θα προδώσουμε αυτό τον αγώνα  θέλουμε να μεγαλώσουμε   παιδιά   υπερήφανα και ελεύθερα και όχι δούλους όπως επιλέγουν ορισμένοι.

Αυτοί συνεχίζουν τον ίδιο εκβιαστικό παράνομο δρόμο για να πλαισιώσουν ένα ενδιάμεσο φορέα φάντασμα! Αφού δεν κατάφεραν με την πρώτη προκήρυξη  να κάνουν  τους εργαζόμενους της ΕΡΤ  «δηλωσίες», έκαναν νέα  «προκήρυξη» 1453 θέσεων για να  τους παραπλανήσουν,  στην   εκπνοή  εκείνης των  589,  αντιγράφοντας τις ειδικότητες  από τον οργανισμό της ΕΡΤ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θέση «πλύντη- λιπαντή» στην Κατεχάκη! Όπως και 138  μουσικοί - χορωδοί, την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μουσικά σύνολα στο μόρφωμα ΝΕΡΙΤ !
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η προκήρυξη είναι εικονική και έχει σαν στόχο  με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια :
Επιδιώκουν να  μπουν οι εργαζόμενοι σε μια δεξαμενή ούτως ώστε κάποια στιγμή – όποτε τους χρειαστούν και αν – να μπορούν να τους «ψαρέψουν» για να τους «χρησιμοποιήσουν» με «δέλεαρ» μια πιθανή 2μηνη σύμβαση εργασίας!  
Ασκούν  έντονη ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για να επισφραγίσουν και να νομιμοποιήσουν   μέσω της  κατάθεσης αίτησης τους :

1.       Την επικύρωση του αιφνίδιου θανάτου της ΕΡΤ

2. Το πειρατικό πρόγραμμα που εκπέμπει η άγνωστη  υπηρεσία του υπ. Οικονομικών, υπό τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα  Μάναλη, με στόχο τη διαιώνιση αυτού του φορέα ως κρατικό μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας.

3. Την αποδυνάμωση σε μεγάλο βαθμό των αγωγών για την παράνομη απόλυση και την ψυχική βία που έχουν υποστεί .

4. Την ταφόπλακα των εργασιακών σχέσεων και την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων και του εργασιακού τους  μέλλοντος, μέσω της νομιμοποίησης του παράνομου μορφώματος, του ενδιάμεσου, το οποίο χρησιμοποιούν για να  υπερβούν την υποχρέωση μεταφοράς του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ, όπως το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο επιτάσσει για  την πλήρη μεταβίβαση από μια επιχείρηση σε άλλη!

5. Τη νομιμοποίηση της παράνομης αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου- που δεν έχουν τολμήσει να πάνε στη ΒΟΥΛΗ για κύρωση- μέσω των αιτούντων της ΕΡΤ ώστε να σφραγίσει και η δική τους  καταδίκη  και η καταδίκη όλων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα .

6. Την αποδοχή της κρατικής τρομοκρατίας .

7. Τη διάσπαση των εργαζομένων.

8. Την απαξίωση της κοινωνίας που  στήριξε την ΕΡΤ , των αλληλέγγυων, της παγκόσμιας κοινότητας, του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε εργαζόμενου που χτυπιέται από τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές και το   πρότυπο το όποιο δημιούργησαν .

9. Να βάλλει τους υποτιθέμενους επιλαχόντες  στο ρόλο του εκπορθητή του Ραδιομεγάρου της  Αγ. Παρασκευής, της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών  Ρ.Σ. και των κέντρων εκπομπής για να παραδώσουν «τα όσια και τα ιερά» της ΕΡΤ για να περάσει την πολιτική της με  το "διαίρει και βασίλευε"!
 Παίζει έτσι  και  με την  αγωνία των ανέργων  όλου του χώρου  οπτικοακουστικών μέσων,    που  τους ζητά να σταθούν απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ βάζοντας ως όρο για τις υποτιθέμενες  προσλήψεις, την αποχώρηση των εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις  της ΕΡΤ!

Δυστυχώς, υπήρξαν και προδότες από τα μέσα, συνεργάτες της δικομματικής κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι  εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» που έκαναν τη διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ το 2009! Συνεχίζοντας τον εργοδοτικό τους ρόλο βγήκαν να πανηγυρίσουν πριν στεγνώσει το μελάνι της παραπλανητικής προκήρυξης για να τους χρησιμοποιήσει άμεσα  ο Καψής  προβάλλοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι οι τεχνικοί συμφωνούν !

Είναι οι ίδιοι που  γι’ αυτούς οι απολύσεις, η απαξίωση, η ανεντιμότητα, η αυθαιρεσία,   είναι απλά εκκρεμότητες και λεπτομέρειες όπως λένε στα έγγραφά τους προς τον διαχειριστή και τον υπουργό παρακαλώντας τους.

 Είναι οι ίδιοι που στη 2η παράγραφό  έγγραφου τους,  καταγγέλλουν τον Υφυπουργό Παντελή Καψή ότι δεν έχει τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα και στην 3η παράγραφο τον παρακαλούν να δηλώσει ότι θα τους συμπαρασταθεί για να επεκταθεί η δίμηνη σε τρίμηνη σύμβαση !

 Αλήθεια, αφού τελικά εμπιστεύονται τον κ. Καψή, συνομιλούν μαζί του, κανονίζουν τις απολύσεις, το κλείσιμο του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ, το εργασιακό καθεστώς και συνθήκες και όλα τα άλλα δεινά που αποφέρουν αυτές οι συμφωνίες τους, γιατί δεν τον πιστεύουν όταν λέει ότι σε 3 μήνες θα λειτουργήσει ο θεσμοθετημένος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΝΕΡΙΤ,  και δεν του ζητούν  να γίνει εκπομπή από εκεί (ΣτΕ) με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου; Γιατί δεν τον πιέζουν να βγεί  αυτή η προκήρυξη και να τρέξει ο χρόνος αξιολόγησης του ΑΣΕΠ  ;

Αλλά όχι!  Γιατί τότε πρέπει να πουν  ότι ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που  έπαιρναν όλους από την ΕΡΤ αυτό θα ήταν το 25% ενώ τώρα με τον ενδιάμεσο τους παραμυθιάζουν ότι θα είναι πολλοί!   
Μέσα στην παραπλάνηση και στην υποκρισία λοιπόν!

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές» καθώς και «πρώην συνδικαλιστές» και νυν διευθυντές,  που  για μια χειραψία με τον εκάστοτε προσωρινά «ισχυρό» ξεχνούν το ρόλο τους, την αξιοπρέπειά τους, το καθήκον τους.

 Είναι οι  ίδιοι που ήταν πάντα παρατρεχάμενοι  των διοικήσεων!   Είναι οι ίδιοι, γνωστοί από το παρελθόν που παρέσυραν όπως και τώρα πολλούς συναδέλφους, για να τους πουλήσουν στη συνέχεια, επιδιώκοντας  να αναδειχτούν και να έχουν δικά τους  προσωπικά  οφέλη.

 Είναι οι ίδιοι που ανέλαβαν και πάλι εργολαβικό ρόλο να πείσουν εργαζόμενους, αφού πρώτα τους ξεπούλησαν, να κάνουν αιτήσεις, γνωρίζοντας ότι δεν θα προσληφθούν!

Είναι οι ίδιοι που λένε σε όλους, θεωρώντας τους αφελείς «κάνε μια αιτησούλα και τρύπωσε». Το θέμα είναι να τρουπώσουμε, εννοώντας βέβαια τον εαυτό τους γιατί θέλουν όλους τους άλλους για άλλοθι ποντάροντας στις ανάγκες των εργαζομένων και στην ανασφάλεια

Και φυσικά διαχειρίζονται όπως θέλουν τις τύχες του σωματείου τους,  χωρίς να ρωτούν τη γενική τους συνέλευση!  Μήπως  ρώτησαν αν πρέπει να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ομοσπονδίας, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο στην ΕΡΤ; ΟΧΙ!  Απείχαν κρυφά, δόλια και αντιδημοκρατικά πιέζοντας  συνέδρους να μη συμμετέχουν  γνωρίζοντας ότι θα είναι μια ισχνή μειοψηφία!
Αυτό λέγεται  δημοκρατία και συνδικαλισμός ή κυνισμός, φασισμός αυθαιρεσία  και προδοσία ;
 Διότι το έκαναν συνειδητά, γιατί  επέλεξαν στρατόπεδο.
Γιατί επέλεξαν να είναι με τα αφεντικά, το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, που γύρισαν κατακτητές και πάλι  με τους μαυραγορίτες και τους κουκουλοφόρους τους!
 Γι αυτή την προδοσία άρχισαν να επιβραβεύονται προσωπικά: Πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, ηγέτης της διάσπασης της στη συνέχεια, με τη δημιουργία της  ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ   ΟΜΕ- ΕΡΤ,  για να μπορεί να παίζει  τον εργοδοτικό   ρόλο, επιβραβεύτηκε στη συνέχεια  με θέση Διευθυντή  !  Το ίδιο και τώρα!!!!!!!!!
Επέλεξαν το ρόλο τους λοιπόν  Μόνο που ξεχνάνε το τραγικό τέλος που είχαν όλοι αυτοί στην ιστορία.

Οι Εργαζόμενοι βέβαια  τους έδωσαν απάντηση  με  την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, που επιβεβαίωσε τη θέση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ  και  με  την ομόφωνη απόφαση της  χθεσινής  μαζικής  συνέλευσης  των εργαζομένων:

-Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε.

-Δεν απαρνιόμαστε τα δικαιώματα μας.

-Δεν γινόμαστε δηλωσίες.

-Είμαστε εδώ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ  και συνεχίζουμε για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. 

-Την κρατάμε ζωντανή με τη στήριξη του καλλιτεχνικού και αλληλέγγυου κόσμου.

-Απαιτούμε ΕΡΤ σε πλήρη λειτουργία με όλες τις δραστηριότητες της και όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

- Συνεχίζουμε για μια ΕΡΤ κτήμα των πολιτών κι όχι των κυβερνήσεων.

- Δεν θ’ αφήσουμε το μαύρο στη ζωή μας και δεν θα το αφήσουμε να γίνει  καρκίνωμα σε ολόκληρη τη χώρα.

- Αγωνιζόμαστε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την ελευθερία.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας και καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, και αλληλέγγυο  στο χώρο του Ραδιομεγαρου, της ΕΡΤ 3 , των  Ρ.Σ.  κάθε μέρα, κάθε ώρα, ώστε η ΕΡΤ να παραμείνει πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: