Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Αντιφασιστική απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη και διαδήλωση στα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή 23/9/2013

Αντιφασιστική απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη
και διαδήλωση  στα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής


Χαιρετίζουμε την απόφαση των συνδικάτων να μετατρέψουν την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, δεύτερη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ,  κατά των αντεργατικών μέτρων των απολύσεων και των περικοπών της κυβέρνησης,  σε μέρα δράσης κατά του φασισμού και να καλέσουν σε συλλαλητήριο στις 6μμ στο Σύνταγμα. Είναι μια θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα που απεύθυναν συνδικάτα και συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν στην αντιφασιστική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Νίκαιας τη Παρασκευή 20/9.

Η μαχαιριά που αφαίρεσε τη ζωή του Παύλου Φύσσα μετά από ενέδρα τάγματος εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής βυθίστηκε στην καρδιά όλων μας. Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Βροντοφωνάζουμε ότι πρέπει να μπει τέλος στην φασιστική τρομοκρατία, τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.

Το εργατικό κίνημα στην κατοχή έδωσε το έναυσμα για την Αντίσταση με τον απεργιακό ξεσηκωμό κατά της επιστράτευσης των εργαζόμενων και της βίαιης μετακίνησης τους στην ναζιστική Γερμανία.

Σήμερα όσο ποτέ, το εργατικό κίνημα που δίνει μάχες ενάντια στη κυβέρνηση των μνημονίων, του μαύρου στην ΕΡΤ, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των κλεισιμάτων των νοσοκομείων, των σχολείων, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται να φωνάξει δυνατά: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Άμεση διάλυση των παρακρατικών φασιστικών συμμοριών,  των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που δολοφονούν μετανάστες και νέους ανθρώπους.
Να σταματήσει να τους καλύπτει η Αστυνομία και να συνεργάζεται ακόμη και στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Να σταματήσει η δικαιοσύνη να τους προστατεύει.
Να σταματήσει το Υπουργείο Οικονομικών να τους χρηματοδοτεί για να προμηθεύουν με όπλα, μαχαίρια, κλομπ τον δολοφονικό παραστρατιωτικό μηχανισμό.
Να κλείσουν όλα τα Γραφεία-ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων.
Να διαγραφούν από τα συνδικάτα.

Τιμούμε το δολοφονημένο Παύλο Φύσσα και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες των συνδικάτων το τριήμερο 23-24-25 Σεπτέμβρη και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00 την Τετάρτη 25/9 προς των Γραφεία της Κομαντατούρ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: