Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέχεια της στήριξης στην ΕΡΤ, ενίσχυση τοπικών συντονισμών σωματείων


Προσθήκη λεζάντας


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Εκδήλωση – συζήτηση για τους αγώνες της περιόδου, διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η εφημερίδα «εργατική αλληλεγγύη» στο ΚΕΠ του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η Μαργαρίτα Χαΐδη μέλος του ΔΣ στο σωματείο του νοσοκομείου Αγία Όλγα, ξεκίνησε από την αναφορά της στο κλείσιμο της ΕΡΤ για να συνεχίσει με τις προσπάθειες ενεργοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στην εποχή που επιχειρείται να θεσπιστεί το 25 ευρω, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες μνημονιακών συνδικαλιστών, να κρατήσουν τον κόσμο σε αδράνεια.

Η Γεωργία Κόφφα εκπαιδευτικός από την απεργιακή επιτροπή της Γ’ ΕΛΜΕ, τόνισε ότι αν και η απεργιακή πρόταση στην ΟΛΜΕ συγκέντρωσε ποσοστά πάνω από 60%, εντούτοις, με το εκλογικό σύστημα των διαδικασιών της ομοσπονδίας, δεν κατάφερε να μπει σε φάση υλοποίησης, αλλά οι διαδικασίες σε επίπεδο ΕΛΜΕ και ανοιγμάτων στην τοπική κοινωνία συνεχίζονται.

Ο Νάσος Μπράτσος, εργαζόμενος στην ΕΡΤ, αφού παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ, σχολίασε πως αφού η συγκυβέρνηση, όπως δηλώνει, αποφάσισε να ανοίξει μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή, ας πάψουν οι διώξεις εργαζομένων, όπως στο νοσοκομείο της Σάμου, επειδή εμπόδισαν «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες».


Ο Ηλίας Λοΐζος μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου αναφέρθηκε στο θέμα των διαθεσιμοτήτων και των περικοπών στους ΟΤΑ.

Ο Γιώργος Τσιρώνης γιατρός μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, παρουσίασε τις εσωτερικές μάχες και τους προβληματισμούς στις συνελεύσεις του νοσοκομείου, μέχρι να βγουν αποφάσεις.

Ο Γιάννης Σηφακάκης μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόνισε την ανάγκη συνολικής κλιμάκωσης των αγώνων, που έχουν μπροστά τους μια κυβέρνηση που είναι αδύναμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και επικίνδυνη, αφού θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να περάσει τη μνημονιακή της ατζέντα.

Ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις εργαζομένων, ανέργων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια των τοπικών συντονισμών σωματείων και φορέων, αλλά και στήριξης της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: