Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ “ WELCOME” ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ


ΤΡΙΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 21:30
Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  “ WELCOME”  ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ
Γαλλοϊρακινό, μεταναστευτικό δράμα με θέμα τη ζωή και τις περιπέτειες του νεαρού Μπιλάλ.  Μια συναρπαστική ιστορία με λιτή γραφή και δυνατές ερμηνείες.
Η ταινία  συμμετείχε επίσημα στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου όπου κατέκτησε το  Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής. Επίσης βραβεύτηκε με το Label των Europa Cinemas, το César Award, το Torino International Αward, το Warsaw International Award κλπ.
Είκοσι δυο μίλια νερού - η απόσταση μεταξύ Καλαί και Ντόβερ - στέκονται ως τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στον Μπιλάλ και την αγαπημένη του Μίνα. Ο Μπιλάλ έχει φύγει από το Ιράκ κι έχει ήδη διανύσει  απόσταση 4000 χιλιομέτρων - διασχίζοντας Μέση Ανατολή και Ευρώπη – για να  καταλήξει στη Γαλλική πόλη Καλαί. Στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στην Αγγλία εντοπίζεται από τις γαλλικές αρχές και τίθεται υπό επιτήρηση. Εγκλωβισμένος στο Καλαί αγναντεύει τις βρετανικές ακτές και αποφασίζει να διασχίσει την απόσταση που τον χωρίζει από τη Μίνα κολυμπώντας. Γνωρίζεται με τον Σιμόν - τον  προπονητή κολύμβησης του τοπικού κολυμβητηρίου - και του εκμυστηρεύεται τον λόγο για τον οποίο επιθυμεί  να βρεθεί στην Αγγλία. Ο Σιμόν συγκινείται και αποφασίζει να τον προπονήσει για να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης….
Ηθοποιοί: Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά

Δεν υπάρχουν σχόλια: