Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

….και ας προσπαθούν κάποιοι να τον ντύσουν με νομοθετικούς μανδύες ευκαιρίας

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση έρχεται να επιβεβαιώσει και επιχειρεί να νομιμοποιήσει το όργιο αντισυνταγματικότητας και εργασιακής και διαχειριστικής παρανομίας που λέγεται ΔΤ.

Παιδί της ανάγκης και ανώριμο τέκνο ενός μέρος του πολιτικού συστήματος που τάσσεται εναντίον κάθε δημόσιου αγαθού.
Η λειτουργία κυβερνητικής υπηρεσίας (Υπουργείο Οικονομικών) ως δήθεν «φορέα δημόσιας τηλεόρασης» για πρώτη φορά μετά τα τη δικτατορία και την ΥΕΝΕΔ, συνοδεύτηκε από την πρώτη στιγμή με παρανομίες που ήδη διερευνά η Εισαγγελική Αρχή:

Μαύρη και ανασφάλιστη εργασία χωρίς έγγραφες συμβάσεις, ασφαλιστική νομιμότητα και ολοκλήρωση διαγωνιστικής διαδικασίας

Κάλυψη από τον ιδιωτικό τομέα (STUDIO ΠΑΙΑΝΙΑΣ – Telmaco - ΣΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και την μητέρα DIGEA), απόκρυψη συμβάσεων από το νόμο και τον ελληνικό λαό και «παραλλαγή» την .ΓΓ Ενημέρωσης σε «τηλεοπτικό στούντιο»)

Επικίνδυνη τεχνική προχειρότητα παντρεμένη με ισχυρές δόσεις αυταρχισμού στο κλείσιμο πομπών της ΕΡΤ.

Διατήρηση των παχιών αγελάδων με τη διατήρηση των χρυσών συμβολαίων των παχυλά αμειβόμενων με τις γνωστές «αμαρτωλές» συμβάσεις.

Θέσεις εργασίας για λίγους και εκλεκτούς ανεξάρτητα αν ήταν επιτυχόντες ή έστω υποψήφιοι της περίφημης δημόσιας ανακοίνωσης για πρόσληψη προσωπικού.

Με τις τελευταίες ρυθμίσεις παραβιάζεται όμως ασύστολα και κατάφωρα κάθε έννοια νομιμότητας στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα αφού για χάρη της μεταβατικής κατά τα άλλα ΔΤ τροποποιείται η νομοθετικά επιβληθείσα και αυτονόητη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της παράτασης των δίμηνων συμβάσεων που κατ’ εξαίρεση προβλέπονται για την κάλυψη επιτακτικών και πρόσκαιρων αναγκών (π.χ φυσικών καταστροφών).


Έτσι οι δίμηνες συμβάσεις θα παραταθούν και η δέσμευση Κεδίκογλου - Καψή για γρήγορη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ πάει περίπατο αφού παραπέμπεται στις προεκλογικές καλένδες.

Η τραγική σύμπτωση ότι την ίδια στιγμή στην χώρα μας απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι επειδή ΔΕΝ ανανεώνονται οι συμβάσεις τους μεταξύ δε αυτών και εκατοντάδες συνάδελφοι μας στην ΕΡΤ είναι προφανές ότι δεν αφορά την «νομιμότητα» του μνημονίου, η οποία δεν τηρεί πλέον ούτε τις προφάσεις ισονομίας και ισοπολιτείας.

Εντυπωσιακό όμως στο νέο νομοθέτημα είναι εκτός από το τσαλάκωμα κάθε έννοιας αξιοκρατίας και νομιμότητας στο καθεστώς προσλήψεων που επιχειρεί να εμπεδώσει  και η εκ των υστέρων προσπάθεια νομιμοποίησης των διαχειριστικών ανωμαλιών και πράξεων συναλλαγής του περίφημου διαχειριστή (Γκίκας Μάναλης), ο οποίος να μην το ξεχνάμε,  διαχειρίζεται χρήματα του Ελληνικού λαού από το κατά Κεδίκογλου χαράτσι της ΕΡΤ που επανέρχεται από το παράθυρο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Επίσης γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ένα κυνικό και αυταρχικό προεδροκεντρικό μοντέλο στην ΝΕΡΙΤ αφού για πρώτη φορά δίνεται σε Πρόεδρο- Διευθύνοντα Σύμβουλο η απόλυτη εξουσία – αρμοδιότητα να επιλέγει τους εξωτερικούς συνεργάτες με δικά του αποκλειστικά και απολύτως αυθαίρετα κριτήρια και χωρίς κανέναν προληπτικό οικονομικό έλεγχο.

Κατά τα λοιπά η ΕΡΤ έκλεισε για να φτιαχτεί κάτι ριζικά καινούργιο , μια νέα Τηλεόραση  χωρίς διαφθορά και αναξιοκρατία,  με εσωτερική  δημοκρατία και νομιμότητα και προπάντων χωρίς νταβατζήδες.

Συγκεντρωτισμός – Αδιαφάνεια- Προχειρότητα- Ρουσφετολογία- Κατασπατάληση Δημόσιου χρήματος - Ευκαιριακές λύσεις και φωτογραφικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την κάλυψη ημετέρων. Μετατροπή των κομματικών παράκεντρων σε ένα μεγάλο κομματικό κέντρο ελέγχου της ενημέρωσης.
Δημοσιογραφία με το κομμάτι και με συστάσεις ημετέρων. Εργασία ελαστική και χαμηλά αμειβόμενη. Χωρίς τα σωματεία(που τους ήλεγχαν και τους κατήγγειλαν), χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καμία λογοδοσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  και τον Λαό. Επιστροφή σε ένα πολύ σκοτεινό μέλλον.

Μπροστά σε όλη αυτή τη λαίλαπα που ξεκίνησε με την απαξίωση της ΕΡΤ, συνεχίστηκε με το «μαύρο» στις συχνότητες και επιχειρεί να ολοκληρωθεί με  κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών που συναποφάσισε όλα τα παραπάνω, απλός αυτός………. να ταξιδεύει.
Η Βουλή των Ελλήνων,  το ΑΣΕΠ, οι Εισαγγελικές Αρχές, η Διοικητική Δικαιοσύνη της χώρας μας,  το ΣΔΟΕ, οι Ασφαλιστικοί Φορείς, οι ειδικευμένοι Επιστήμονες, οι άνθρωποι της Τηλεόρασης, της Ενημέρωσης, της Τέχνης και του Πολιτισμού θα μείνουν σιωπηλοί και απαθείς θεατές  ;




Δεν υπάρχουν σχόλια: