Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση Απλήρωτων Εργαζομένων σε παρουσίαση βιβλίου του Κοτρώτσου




  
 Πολύ φοριέται τελευταία ο αντιμηνομινιακός λόγος.  Ένας από τους όψιμους αντιμνημονιακούς και ο πρώην εκδότης, δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, ο οποίος παρουσίασε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το νέο βιβλίο του «Wolf-Gang, Η Συμμορία του Λύκου (Το Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μνημονίων)».  Ευτυχώς η πρόκληση του μπαταχτσή εκδότη δεν έμεινε αναπάντητη. Απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που εξέδιδε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έκαναν έφοδο στο κεντρικό ξενοδοχείο όπου παρουσίαζε το μεσημέρι της Πέμπτης το νέο βιβλίο του και προπηλάκισαν φραστικά τον ίδιο αλλά και τους παρευρισκόμενους πολιτικούς
 Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για μισή ώρα περίπου, αναγκάζοντας τους παρισταμένους πολιτικούς και βουλευτές να αποχωρήσουν εσπευσμένα. . Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, Δημ. Παπαδημούλης, Α. Μητρόπουλος, Γ. Βαρεμένος, Δ. Στρατούλης, αλλά και ο δημοσιογράφος, Ν. Μπογιόπουλος αποχώρησαν τελικά από την παρουσίαση βιβλίου του Σ. Κοτρώτσου σε ένδειξη συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζομένους του πρώην εκδότη .
Στο πάνελ των παρουσιαστών ήταν εκτός των προαναφερθέντων οι Νικήτας Κακλαμάνης, Στέλιος Περράκης και ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου. Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου ήταν η Ρένα Δούρου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Στρατούλης.
 Μήπως είναι καιρός οι βουλευτές της αριστεράς να ρωτούν να μάθουν πριν πάνε σε εκδηλώσεις τύπου Κοτρώτσου; Μήπως είναι καιρός να θυμηθούν ποια μέσα εξακολουθούν να έχουν απλήρωτους εργαζόμενους-βλέπε Ελευθεροτυπία-πριν πάρουν απόφαση να αρθρογραφούν; Πολύ δε περισσότερο όταν «προοδευτικές» εφημερίδες σαν την Ελευθεροτυπία, πλασάρουν στο λογότυπο βινιέτα «για το Λαό και τη Δημοκρατία» ή κάνουν στήλη το «Ημερολόγιο Ενός Ανέργου», έχοντας συμβάλλει στην καταστροφή της ατομικής και προσωπικής ζωής εκατοντάδων εργαζομένων.
 Δεν είναι μόνο οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κ. Τσίπρα που έχουν χάσει τη δουλειά τους. Είναι και οι καθαρίστριες της Ελευθεροτυπίας(χωρίς αποζημίωση), όπως και όλοι οι 800 και πλέον εργαζόμενοι της(δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί).
 
. Χθες πάλι στο νεοσύστατο κανάλι Ε, ο εκδότης μπαταχτσής της εφημερίδας Η ΕΛΛΑΔΑ Αύριο Σπύρος Τρίψας, ο οποίος έχει επίσης αφήσει απλήρωτους εργαζομένους, φώναζε κατά του φιλο-μνημονιακού συναδέλφου Χρήστου Κώνστα, και των επιχειρησιακών συμβάσεων που προβλέπουν πληρωμή ανά τρίμηνο(!). Η υποκρισία έχει και τα όρια της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: