Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Aναβλήθηκε η δίκη της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη" που προκάλεσε συνεργάτης της Χρυσής Αυγής


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Αναρμόδιο έκρινε ότι είναι το Γ΄ Μονομελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών, να εκδικάσει την υπόθεση της δίωξης της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη", από έμμισθο συνεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που όπως ο ίδιος αναφέρει συμμετείχε στις δραστηριότητές της στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού, εναντίον μεταναστών.
Τη δίκη παρέπεμψε στο τριμελές πλημμελιοδικείο που έχει στην αρμοδιότητά του τα αδικήματα Τύπου, οπότε κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.
Πρόκειται για το ποινικό δικαστήριο και ακολούθως θα γίνει και το αστικό.

Στο χώρο των δικαστηρίων πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, με αντίστοιχα συνθήματα, όπως "κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, να μπουν στη φυλακή οι ναζιστές".

Από τις τρεις δίκες για θέματα ΜΜΕ, μένει η αγωγή της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου για την παράνομη απόλυσή της από το ΔΟΛ, με αριθμό πινακίου που είναι στα όρια της αναβολής.
Παράλληλα συγκέντρωση στα δικαστήρια πραγματοποιούν βιβλιοϋπάλληλοι, ενάντια σε απόλυση - συνδικαλιστική δίωξη στο βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης".


Πρόσθετη ενημέρωση

Η δίκη της Γιάννας Σακελλαρίου έγινε και η απόφαση θα βγει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ανακοίνωση για τη δίκη της "εργατικής αλληλεγγύης", έβγαλε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φορέας που εκδίδει την εφημερίδα). Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σήμερα, 12 Δεκέμβρη 2013 το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με εισήγηση του εισαγγελέα, έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο να εκδικάσει τη μήνυση του Χρυσαυγίτη Ιωάννη Ανδριόπουλου σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, του Τάσου Αναστασιάδη και του Πάνου Γκαργκάνα, δημοσιογράφου, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη αντίστοιχα. Η υπόθεση παραπέμπεται στην εισαγγελία για να ορίσει νέα δικάσιμο σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο μέσα στους επόμενους επτά μήνες.

Εκατοντάδες συμπαραστάτες είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη της Ευελπίδων με πανό από σχολές της Αθήνας, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Ένωση Μεταναστών Εργατών. Παρόντες στην αίθουσα για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι πρόεδροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ Καλφαγιάννης και Σαββίδης, οι δημοσιογράφοι Νάσος Μπράτσος, Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς, ο καθηγητής Προκόπης Παπαστράτης, ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς,  o Γιώργος Αναγνωστόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας μεταφέροντας το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Χάγιος και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.

Είναι πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου να μην εκδικάζονται σοβαρές υποθέσεις από μονομελή δικαστήρια. Αλλά είναι επίσης αίτημα του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος να σταματήσει επιτέλους αυτή η χρυσαυγίτικη δίωξη σε βάρος αγωνιστών της Αριστεράς που υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ιθαγένεια χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις.

Χαιρετίζουμε όλους και όλες που έκφρασαν τη συμπαράστασή τους και καλούμε για συνέχιση της καμπάνιας αλληλεγγύης. Όχι διώξεις για τους αγωνιστές, στείλτε φυλακή τους ναζιστές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: