Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Nα στείλουμε την τρόικα στην εντατική







Μαθήματα αλληλεγγύης έδωσαν σήμερα εκατοντάδες μέλη της Ικαριακής παροικίας της Αθήνας, που ανταποκρινόμενα στα καλέσματα των συλλόγων τους, έδωσαν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, όπου συμμετείχε και αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο Πανικάριο νοσοκομείο ( συγχωνεύεται με αυτό της  Σάμου, δηλαδή με άλλο νησί !!).

Από τους εκατοντάδες συμπαραστάτες, άλλοι πήραν άδεια από την εργασία τους, άλλοι θυσίασαν ρεπό και ξεκούραση, άλλοι ρύθμισαν τις δουλειές τους και φυσικά όσοι οι κλάδοι τους καλύπτονταν από στάσεις εργασίας και απεργίες, ήταν εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί θύελλα ενθουσιασμού στους απεργούς, όταν από τη μικροφωνική εγκατάσταση, ανακοινώθηκε η παρουσία (που ήταν ήδη ορατή) πολιτών που ανήκαν σε διαφορετικούς κλάδους από τον υγειονομικό.
Kαι άλλες φωτο από την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη".


Η πρόσφατη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, για συνδυασμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ με δημόσιες εμφανίσεις-συμμετοχές σε ευρύτερες κινητοποιήσεις εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Παιδεία, την Υγεία, τις συγκοινωνίες και φυσικά την ενημέρωση, εστιάζεται στην αξιοποίηση τέτοιων ευκαιριών. Έτσι χτίζονται δεσμοί αλληλεγγύης και αποκρούεται η τροϊκανή προπαγάνδα. Έτσι η προοπτική της κλιμάκωσης για την ανατροπή των μνημονίων γίνεται πιο ορατή.
Για άλλη μια φορά μια ευκαιρία έμεινε αναξιοποίητη από τα σωματεία των ΜΜΕ, που έστω σε επίπεδο συμβολικής παρουσίας θα μπορούσαν να έχουν συμμετοχή.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

4ημερη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM»

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 30  Ιανουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ημερη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη δύο 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2013 και για τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2013 στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM», με αιτήματα:



¨      Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς του ραδιοσταθμού.

¨      Η πληρωμή του μισθού να γίνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μηνός (ως ορίζει η ΣΣΕ).


Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «SPORT 103 FM» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο        

       Ο Πρόεδρος                                          Ο  Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος                                  Γεωρνταμιλής Βασίλειος
--
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Συνεδρίαση με δόσεις... αλα Κωτσόβολος !!

Tη Δευτέρα δια περιφοράς, την Τρίτη σε κανονική συνεδρίαση, την Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση και αύριο Πέμπτη με ακόμα πιο νέα συνεδρίαση και ακόμα παλεύει η ΕΣΗΕΑ να συζητήσει το θέμα των δημοσίων ΜΜΕ (και άλλα θέματα βέβαια). Και βέβαια χάνεται άλλη μια δυνατότητα να βρεθούμε αύριο στους δρόμους μαζί με σειρά άλλων κλάδων και να ενισχυθούν οι απαιτούμενες κοινωνικές συμμαχίες και οι αγωνιστικοί δεσμοί. Να το θυμηθούνε μερικοί όταν θα νοσηλεύονται στα ράντσα των συγχωνευμένων νοσοκομείων...

Φτηνά κολπάκια από το παράρτημα της τρόικας



Αρ.Πρωτ.: 2326/30.01.2013
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013


Δεν τα υπογράφει η Π.Ο.Ε.ΣΥ.



Από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαβιβάστηκαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για υπογραφή «πρακτικά της διαβούλευσης για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 32 του ν.4024/2011».
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για πρόχειρες-άτυπες σημειώσεις που κρατήθηκαν στη Γενική Γραμματεία, κατά τη διάρκεια συναντήσεων εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ενώσεων Συντακτών με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αποδοχές των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, μετά από διαρροές για αναμενόμενο σφαγιασμό των αποδοχών τους.
Σε απάντηση του αιτήματος της Γενικής Γραμματείας να επιστραφούν υπογεγραμμένα τα «πρακτικά» μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Γιώργος Σαββίδης τους απέστειλε το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα:

“Αναφορικά με το κείμενο πρακτικών που μας στείλατε χθες  για υπογραφή, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δε γίνεται αποδεκτό από την Ομοσπονδία, καθώς για τις συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία σας δεν είχε συμφωνηθεί η τήρηση αυτών των πρακτικών.
Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι οι συναντήσεις αυτές είχαν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διαβούλευση.  Ως εκ τούτου, αρνούμαστε την υπογραφή του κειμένου που μας στείλατε.”


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.




Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου



Με γρήγορους και βάναυσους ρυθμούς έχει αρχίσει η εφαρμογή του νέου μνημονίου σε όλους τους εργασιακούς χώρους, εντός κι εκτός ΜΜΕ. ΣΣΕ καταργούνται, νοσοκομεία καταργούνται και «συγχωνεύονται», εργαζόμενοι φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο, ελαστικές μορφές εργασίας επεκτείνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύονται, η ΔΕΗ ακριβαίνει τα τιμολόγιά της και γενικά με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα της αιθαλομίχλης και της παγωνιάς, οι καλοζωισμένοι τροϊκανοί εσωτερικού, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ και οι εισαγόμενοι σύμβουλοί τους απολαμβάνουν προκλητικά κάθε προνόμιο. Από τους ΠΕΘ στην ΕΡΤ και τους τηλεεισαγγελείς-προπαγανδιστές των ιδιωτικών ΜΜΕ, μέχρι την ασυλία για κάθε σκάνδαλο τύπου Λαγκάρντ και Siemens.
Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να κυριαρχήσει, ότι σε όλα αυτά μπορούν κλάδοι και εργασιακοί χώροι, να αντιμετωπίσουν την επίθεση με λογικές «εξαίρεσης», όσοι «εξαιρεθούν» τώρα, θα δεχτούν ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, όντας απομονωμένοι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Γι αυτό στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση που προωθεί λογικές κλιμάκωσης και αλληλεγγύης, μέχρι να υλοποιηθεί η μόνη ρεαλιστική «εξαίρεση». Η εξαίρεση των τροϊκανών και των μνημονίων από τις ζωές μας με την ανατροπή τους.
Καμία εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, των μέχρι πρότινος υπηρετών των κομμάτων και των συστημάτων εξουσίας, που σήμερα «κρύβεται» σπέρνοντας αυταπάτες για «εξαιρέσεις».
Καλούμε όλα τα σωματεία των ΜΜΕ να αποφασίσουν συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, όπου ήδη έχουν καλέσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στα καράβια, στις συγκοινωνίες και η ΑΔΕΔΥ που καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας.
Στους δρόμους μαζί όλους τους εργαζόμενους πέρα από συντεχνιακές λογικές για το δικαίωμα στις ΣΣΕ, στην δημόσια Παιδεία και Υγεία.



Πρωτοβουλία για την Ανατροπή ( ανένταχτοι αγωνιστές, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)

Aπεργία στον ΠΗΓΑΣΟ

 29 Ιανουαρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί αύριο Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2013 για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στις εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» (συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα), ζητώντας να αποσυρθούν οι τρεις απολύσεις συναδέλφων στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Το πογκρόμ απολύσεων, που έχει εξαπολύσει η ιδιοκτησία του Ομίλου είναι άνευ προηγουμένου. Εξακόσιοι περίπου συνάδελφοι έχουν απολυθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα τρεις φορές έχουν μειωθεί οι μισθοί τους.

Οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία και η απόπειρα χειραγώγησης των δημοσιογράφων είναι καθημερινή πρακτική. Συνειδητή επιλογή των εργοδοτών είναι η κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η εργοδοσία αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να επιβάλει ένα καθεστώς γαλέρας στους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει για άλλη μια φορά την εργοδοτική αυθαιρεσία, που στηριζόμενη στις μνημονιακές πολιτικές στρέφεται κατά του δικαιώματος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της ίδιας της δημοκρατίας, καταπατώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και ατομικές ελευθερίες. Δηλώνουμε ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και καλούμε τους εργοδότες να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στον Όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ σε συνέλευση αύριο Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 στις 2 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εκδήλωση στην ΕΡΤ

(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αναφορά στο ενιαίο μισθολόγιο αναφέρεται σε διοικητικούς συναδέλφους, στους οποίους μοιράστηκε η ανακοίνωση, αφού στους δημοσιογράφους τα σχετικά με την ΚΥΑ θέματα είναι σε εξέλιξη)




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Από την 1/1/2013 έχουμε μπει στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Αυτό σημαίνει πως πετσοκόβονται και άλλο οι μισθοί μας και πως δεν μας καλύπτει πια συλλογική σύμβαση. Οι εργασιακές μας σχέσεις και οι απολαβές μας είναι πια στη διάθεση της κυβέρνησης. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Ομοσπονδίας πως ο Υπουργός βλέπει με «θετική ματιά» τα αιτήματά μας, η κυβέρνηση, με αφορμή το μετρό, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο.


Παράλληλα, άρχισαν να λήγουν οι Συμβάσεις των συναδέλφων Ορισμένου Χρόνου και για να καλυφθούν οι ανάγκες της επιχείρησης, η διοίκηση δηλώνει ότι  θα ξανακάνει ΣΟΧ με την αναλογία ένα προς δέκα και οι υπόλοιποι θα προσλαμβάνονται  με Συμβάσεις Έργου και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 

Είναι προφανές πλέον πως η κυβέρνηση επιδοτείται από την Τρόικα για να μειώνει μισθούς και να δημιουργεί ανέργους. Σε αυτό δεν μπορούμε να σκύβουμε το κεφάλι και να το ανεχόμαστε.


Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ ξεκίνησαν έναν αγώνα για να μην καταργηθεί η Συλλογική  Σύμβαση και η απάντηση της συγκυβέρνησης ήταν η επιστράτευση. Όμως τη φλόγα που ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ δεν μπορούν να τη σβήσουν. Απλώνεται παντού. Στα μπλε λεωφορεία, στη ΔΕΗ, και στις 31 του Γενάρη στην απεργία που γίνεται από τα νοσοκομεία, το δημόσιο και μια σειρά από χώρους.  Σε αυτόν τον αγώνα  θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι.


Πρέπει να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την δική μας συμμετοχή στο απεργιακό κύμα που ξεκίνησε.  Ήδη οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι πήραν αποφάσεις για στάσεις εργασίας.  Δεν είναι δυνατόν τώρα που η κυβέρνηση μας επιβάλει τα σκληρότερα, εμείς να απαντάμε με σιωπή. 


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 30 Γενάρη, στις 2μμ στο στούντιο Ε της Ραδιοφωνίας στον πρώτο όροφο με θέμα: «Η απεργία στο ΜΕΤΡΟ, η τρομοκρατία της κυβέρνησης και η δική μας συνέχεια». Θα είναι μαζί μας επιστρατευμένος του ΜΕΤΡΟ για να μας δώσει όλη την εμπειρία από τον αγώνα τους.

STOP στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

STOP στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων

Αντιφασιστική Πορεία Σάββατο 9/2, 1μμ

στη συμβολή Κηφισίας & Αλεξάνδρας

Για τη χρυσή αυγή

Την ίδια στιγμή που η πολιτική των μνημονίων φτωχοποιεί ραγδαία ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και δημιουργούνται στρατιές ανέργων, τη στιγμή που διαλύονται τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, αναπτύσσεται επικίνδυνα το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για συμμορία που παρανομεί απροκάλυπτα στο φως της ημέρας ξυλοκοπώντας, καταστρέφοντας, μαχαιρώνοντας και απειλώντας μετανάστες αλλά και καθέναν που τους φαίνεται διαφορετικός. Αποτελεί οργάνωση σκιώδη, διαπλεκόμενη, ανοιχτά νεοναζιστική.

Η άνοδός τους δεν είναι τυχαία, το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε μεθοδικά στα χρόνια της κρίσης. Η αντιμεταναστευτική υστερία, η ακροδεξιά ρητορική, το βάφτισμα των φασιστικών συμμοριών σε «επιτροπές κατοίκων», οι φράχτες και οι σκούπες, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους έφεραν στο προσκήνιο τις ιδέες των νοσταλγών του Χίτλερ για ένα πολύ απλό λόγο: Ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να καλλιεργήσει το μίσος και να διασπάσει τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους/ανέργους και τη νεολαία χωρίζοντας τους σε φυλή, θρήσκευμα και έθνος, έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από  τους πραγματικούς υπεύθυνους της βαρβαρότητας που ζούμε.


Είναι πράγματι οξύμωρο πως ένα μόρφωμα σαν τη χρυσή αυγή που εξυπηρετεί τους πιο στρατηγικούς στόχους του συστήματος, το ξεζούμισμα του λαού, καταφέρνει να πλασάρεται ως “αντισυστημικό” και με αυτό το προσωπείο να μπαίνει στη Βουλή μετά τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Σε αντάλλαγμα για την ασυλία της η Χρυσή Αυγή, ακόμα και μπροστά στα δικαστήρια και τη «δικαιοσύνη», αναγκάζεται να εμφανίζει το πραγματικό της πρόσωπο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε μερικές μόνο κραυγαλέες πολιτικές «θέσεις» και πρακτικές τους:

06/07/2012 Συνεδρίαση Βουλής: Ειλικρινής ευχή Μιχαλολιάκου
 «Ευχόμαστε στην συγκυβέρνηση να επιτύχει τουλάχιστον εις ό,τι αφορά το οικονομικό ζήτημα.» Άλλωστε η Χρυσή Αυγή δεν είναι ενάντια στα μνημόνια για το ξεζούμισμα του λαού αλλά «μόνο και μόνο για τρεις λέξεις: εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»
 01/08/2012:  Η Χρυσή Αυγή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μπλοκάρει τη σύσταση εξεταστικής για ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
 05/11/2012 επιτροπή οικονομικών της Βουλής : ο νεοναζί βουλευτής Γ.Γερμένης ξεσπάθωσε: “Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει. Ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του”. Για να μην πληρώσουν οι εξαιρούμενοι από κάθε φορολόγηση εφοπλιστές το αστείο νούμερο 80 εκατ. ευρώ (όλοι μαζί) σαν έκτακτη εισφορά.
 Τελευταίος προϋπολογισμός στη Βουλή: Η διαπραγμάτευση της χρυσής αυγής, “κόκκινες γραμμές”, όχι βέβαια για παιδεία υγεία μισθούς συντάξεις κλπ, αλλά με τα λόγια του αρχηγού τους: “Να υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές: μία για την εθνική άμυνα και μία για την δημόσια τάξη”.
 20/12/2012 :  Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’.
 24/12/2013-για την απεργία στο μετρό : Μια μέρα πριν την επιστράτευση των απεργών η χρυσή αυγή στηρίζει ανοικτά την καταστολή της απεργίας ζητώντας να περικοπούν οι μισθοί των εργαζομένων και να  ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Είναι τέτοιο το μίσος της απέναντι στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους που δεν δίστασε να τους ταυτίσει με τους υπουργούς και τα golden boys, αποκαλύπτοντας ανοικτά τον εργοδοτικό και απεργοσπαστικό της ρόλο.
 Τα κεντρικά γραφεία τους στη Μεσογείων

Θεωρούμε μεγάλη πρόκληση το γεγονός  ότι η Χρυσή Αυγή έχει ετοιμαστεί και μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία της στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η παρουσία τους θα χειροτερέψει  την καθημερινότητα όλων.  Η περιοχή είναι βαθιά δημοκρατική, με πλούσια και αγωνιστική δράση για μεγάλα και μικρά ζητήματα όπως η δημόσια υγεία και παιδεία, το περιβάλλον αλλά και ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Οι ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση ούτε στην περιοχή του κέντρου, ούτε πουθενά και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές.

Είναι όμως τυχαία η μετακίνηση των γραφείων τους στη Μεσογείων;

Προφανώς όχι, και προφανώς δείχνει ξεκάθαρα, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το πραγματικό πρόσωπο της χρυσής αυγής και του φασισμού:

v  Τα γραφεία τους δεν αποτελούν απλά γραφεία κόμματος κλπ, αλλά κέντρα εξορμήσεων και εκπαίδευσης των ταγμάτων εφόδου τη νύχτα. Τα φιμέ αυτοκίνητα και οι μπράβοι είναι καθημερινότητα.

v  Τα γραφεία τους θα στεγάζουν όλων των ειδών τις ρατσιστικές/φασιστικές πρωτοβουλίες, όπως τους χυδαίους «γιατρούς με σύνορα».

v  Τα γραφεία τους είναι στημένα σε μια περιοχή πολύ κομβική για το κράτος. Είναι δίπλα στη σχολή της αστυνομίας, το ορμητήριο της ωμής δολοφονικής καταστολής ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ. Είναι πολύ κοντά στη σχολή των ΜΑΤ λίγο πιο ψηλά στην Κατεχάκη, δίπλα στο υπουργείο «προστασίας του πολίτη» και δίπλα στη ΓΑΔΑ. Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς απλά, ότι πέραν της χουντικής φυσιογνωμίας της καταστολής, των αποδειγμένων βασανιστηρίων, των δολοφόνων, στις τελευταίες εκλογές τα εκλογικά τμήματα των αστυνομικών έβγαλαν 50+% χρυσή αυγή και μάλιστα σε ποσοστά που προσμετρούνται και απλοί πολίτες. Το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ παραπάνω. Η εμπλοκή της ΧΑ με την καταστολή, την αστυνομία κλπ είναι όχι απλά προφανής αλλά διεθνώς αποδεδειγμένη και συγκαλύπτεται.

v  Τα γραφεία τους είναι δίπλα στην Εθνική Άμυνα, τα κεντρικά δηλαδή του στρατού. Η επιδίωξη της ΧΑ να εντάξει στο εσωτερικό της από πρώην χουντικούς στρατηγούς στη φυλακή μέχρι σημερινά ακροδεξιά στελέχη είναι δημόσια και δεν κρύβεται. Η χα είναι φυσιογνωμικά υπέρ των υπερεξουσιών του στρατού, υπέρ της χούντας και του παπαδόπουλου, επιδιώκει ακόμα και τη στράτευση στα 18 και των γυναικών σήμερα.

v  Τα γραφεία τους είναι δίπλα σε περιοχές όπου η ακροδεξιά έχει υψηλό έρεισμα λόγω κοινωνικής και εργασιακής σύνθεσης (στρατιωτικοί κλπ).

ΟΜΩΣ,

Οι Αμπελόκηποι, οι γύρω περιοχές, η Αθήνα ολόκληρη δε δέχεται πουθενά το ρίζωμα του φασισμού και των χειρότερων εκπροσώπων του. Δεν πρόκειται να δεχτεί τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και την προσπάθειά της να διεισδύσει στην Αθήνα με τα προνόμια και τη στήριξη που απλόχερα δίνει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.

Τώρα καλούμαστε να ξαναορθώσουμε το ανάστημά μας στη φασιστική απειλή. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους γονέων, τα σχολεία, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και περιβαλλοντολογικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές , κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις αλλά και κάθε άλλο φορέα και πολίτη της περιοχής μας σε συντονισμό και άμεση δράση με στόχο να δηλώσουμε την αντίθεση μας στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Δηλώνουμε καθαρά την αντίθεση μας στο άνοιγμα ορμητηρίου τρομοκρατίας απέναντι σε όσους έχουν «λάθος» χρώμα , εμφάνιση ή ιδέες.

Είναι αγώνας όλων μας.

Ας φωνάξουμε όσο δυνατά μπορούμε :                              ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ από γειτονιές και ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ της Αθήνας, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Αμπελοκήπων, Γκύζη, Πολυγώνου, Ελληνορώσων, Ζωγράφου, Χολαργού, Παπάγου, Χαλανδρίου, Εξαρχείων

Δραστηριότητες στα ΜΜΕ


30 Ιανουαρίου: Συνέλευση στο ΒΗΜΑ στη 1μμ

 Eπίσης την ίδια μέρα:

*Δικαστήριο (αγωγή) οι εργαζόμενοι στον «επικοινωνία 94FM» κατά της εργοδοτικής πλευράς (Moνομελές Πρωτοδικείο Aθηνών)

*Οι εργαζόμενοι στο «Κανάλι 1» (ασφαλιστικά μέτρα) κατά της εργοδοτικής πλευράς (Moνομελές Πρωτοδικείο Aθήνας-Πειραιά)
 
*Και ομάδα εργαζομένων κατά του ALTER (Mονομελές Πρωτοδικείο Aθηνών)

 

4 Φλεβάρη: Moνομελές Πρωτοδικείο Aθηνών, εργαζόμενοι κατά της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ισοτιμία»

11 Φλεβάρη: ο διαγραφείς Θανάσης Τσεκούρας διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Μπόμπολα (Moνομελές Πρωτοδικείο Aθηνών) κατά της απόφασης του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ (ασφαλιστικά μέτρα) που τον διέγραψε για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Θέλετε και σχόλιο? ΟΕΟ !!

14 Φλεβάρη:Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας: Εργαζόμενοι (ασφαλιστικά μέτρα) κατά της εργοδοσίας του Ρ/Σ NITRO

Νεοναζί της Χρυσής Αυγής λεηλατούν σπίτι μεταναστών και η Αστυνομία δηλώνει ενοχλημένη διότι κλήθηκε!


Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Περιστερίου

Νεοναζί της Χρυσής Αυγής λεηλατούν σπίτι μεταναστών και η Αστυνομία δηλώνει ενοχλημένη διότι κλήθηκε!

Το βράδυ της Παρασκευής 25 Γενάρη στο Περιστέρι ομάδα 7νεοναζί της Χρυσής Αυγής(όπως δήλωσαν) επιτέθηκε σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν στην οδό Αγ. Γεράσιμου. Οι τραμπούκοι αφού πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα και προσπάθησαν να ανοίξουν τα παράθυρα μπήκαν τελικά στο σπίτι κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα. Κουβαλούσαν μαζί τους ρόπαλο, μαχαίρια και σφυρί και τρομοκράτησαν τους μετανάστες που κλειδώθηκαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού για να προφυλαχθούν. Δε σταμάτησαν εκεί όμως,αφού έκλεψαν ένα λαπτοπ, 40ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι μετανάστες κάλεσαν την αστυνομία η οποία παρ' ότι ήρθε 2 φορές στο μέρος το μόνο που έκανε ήταν να συστήσει στους κάτοικους του σπιτιού να κάνουν μήνυση για κλοπή και να είναι“πιο προσεκτικοί στον τρόπο που καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις”.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κλήση στο τηλέφωνο που κλάπηκε απάντησε ένας από τους τραμπούκους που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής πολλές φορές και απείλησε τη ζωή των μεταναστών και μελών της ΚΕΕΡΦΑ που σπεύσαμε στο σπίτι για βοήθεια. Οι δηλώσεις υπάρχουν μάλιστα σε ηχογραφημένο μήνυμα. Όλα αυτά μπροστά στους αστυνομικούς που, παρότι άκουγαν τις απειλές,επέμεναν ότι “δεν γίνεται να τους ενοχλούμε τόσες φορές για ένα συμβάν”.
Οι νεοναζί, όμως, έχουν ξαναδοκιμάσει να σπείρουν το μίσος στις γειτονιές του Περιστερίου και να δημιουργήσουν κλίμα που να ανέχεται την εμφάνισή τους. Σε κάθε τους απόπειρα όμως εισπράττουν και ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο που τους απομονώνει περισσότερο. Οι γείτονες μιλούσαν για το πόσο καλά παιδιά είναι οι μετανάστες και για τη γειτονιά που ζει αρμονικά. Οι γειτονιές όλης της Αθήνας βράζουν από οργή ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ που επιτίθενται στους μετανάστες εργάτες ενώ κάνουν πλάτες στις επιθέσεις της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού και ταυτόχρονα θέλουν εργαζόμενους σα του Μετρό σε μισθούς πείνας. Η απάντηση θα έρθει άμεσα με διαδήλωση στη γειτονιά και θα είναι NO PASARAN.

- Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της επίθεσης, τραμπούκοι και ληστές της Χρυσής Αυγής.
- Ούτε στο Περιστέρι, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.
- Καλούμε άμεσα την επόμενη βδομάδα σε διαδήλωση στη γειτονιά που έγινε η επίθεση. Καλούεμ να συμμετέχουν όλοι οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι της περιοχής.

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Περιστερίου

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου της ΕΕΔΑ

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Δ10 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στην οποία θα παρουσιαστεί ενημερωτική καμπάνια με θέμα:

Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους εδώ έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια

Συμμετέχουν οι :

Αντώνης Καφετζόπουλος -ηθοποιός

Στέφανος Μουαγκιέ - ηθοποιός

Κατεβάν Ντιναλισβίλι – ιδιωτική υπάλληλος

Μαρία Παπαγιάννη – παιδική συγγραφέας

Δημήτρης Χριστόπουλος – αντιπρόεδρος της Ένωσης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

* Θα ακολουθήσει συζήτηση κα παρεμβάσεις παιδιών δεύτερης γενιάς που αποκτήσαν την ελληνική ιθαγένεια είτε η κτήση της εκκρεμεί.

Χτύπησαν με χημικά για να φύγει ο κόσμος‏

...λάβαμε και αναδημοσιεύουμε...



Αιγίνιο, ώρα 15:40

Χτύπησαν με χημικά για να φύγει ο κόσμος από τα κουβούκλια και έβαλαν μέσα τους υπαλλήλους για να αρχίσουν την είσπραξη! Ναι, για να μπορεί πλέον η πολυεθνική να πίνει το αίμα του λαού!

«Μας έριξαν εν ψυχρώ χημικά στο πρόσωπο! Μας έκαψαν τα μάτια! Τα ρούχα μας είναι κατακόκκινα! Συνέλαβαν 16χρονα και 18χρονα παιδιά! Γίνεται πόλεμος! Η αστυνομία χτυπάει αλύπητα τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και υπερασπίζει τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας».

Ο κ. Σάββας Χιονίδης είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος συμπαρίσταται ...νοερά και δια του αντιπροσώπου του, στους διαμαρτυρόμενους πολίτες.
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Συνέλευση της ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ‏

   Παρασκευή 1 Φλεβάρη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σπετεμβρίου)

Τρία ερωτήματα για ένα σκάνδαλο ζητούν απαντήσεις





Με έκπληξη, μα και με αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε ότι το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε να δώσει με απευθείας ανάθεση στο μουσικό κανάλι MAD TV του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή την παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Κι ακόμη, ότι το MAD TV θα αναλάβει να καλύψει και όλα τα έξοδα της ελληνικής συμμετοχής.
Έτσι, μετά τη διοργάνωση των βραβείων MAD, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής συνεχίζει ακάθεκτος να διοργανώνει πανάκριβες φιέστες, προκειμένου να πλουτίσει περισσότερο, την ώρα που εμείς -οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis-   εξακολουθούμε να παραμένουμε απλήρωτοι, αφού αρνείται να μας καταβάλλει τους οφειλόμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας. Και καθώς βυθιζόμαστε στο τέλμα της ανεργίας στην οποία μας έριξε.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: Πως είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας που ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους, που δούλευαν σαν τα σκυλιά για να γεμίζουν τα ταμεία του, να αναλαμβάνει τη διοργάνωση πανάκριβων εκδηλώσεων, όπως αυτή της Eurovision, προφανώς με το αζημίωτο;

Όπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο τύπου, το Δ.Σ. της ΕΡΤ κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από άκαρπες επαφές που είχε με τις δισκογραφικές εταιρίες προκειμένου να χορηγήσουν τον «θεσμό» ώστε να διοργανωθεί και φέτος, όπως και μέχρι σήμερα, από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Μη βρίσκοντας, λοιπόν, τους παραδοσιακούς «ευεργέτες» και «με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της» (όπως αναφέρεται στο ίδιο δελτίο τύπου) η ΕΡΤ ανακάλυψε ένα νέο σωτήρα!

Έτσι, αυτό που ένας γιγαντιαίος και έμπειρος κρατικός οργανισμός δεν μπόρεσε να κάνει (επικαλούμενος ανικανότητα), το κατάφερε -και μάλιστα μέσα σε μηδαμινό  χρονικό διάστημα- ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής με το MAD, ο οποίος βρήκε τους καταλληλότερους χορηγούς για να «ελεήσουν» τη φετινή διοργάνωση: τις δισκογραφικές εταιρείες «Panic Records» και «Platinum Records», στις οποίες -κατά διαβολική σύμπτωση- ανήκουν  και οι 4 υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον ελληνικό τελικό. Και -κατά μία ακόμη διαβολικότερη σύμπτωση- οι δύο δισκογραφικές ανήκουν στον Πάρη Κασιδόκωστα, ο οποίος σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τον όμιλο MAD. Αν δεν τον έχει εξαγοράσει ήδη…

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Πως είναι δυνατόν η ΕΡΤ να εκχωρεί ένα από τα εμπορικότερα  προϊόντα της σε ένα ιδιώτη και μάλιστα δωρεάν, πως είναι δυνατόν το MAD να μπορεί να βρει χορηγούς και η ΕΡΤ από μόνη της να μην μπορεί να το κάνει, μα, κυρίως, πως είναι δυνατόν η κρατική ΕΡΤ να προχωράει σε μια τέτοια συμφωνία με έναν επιχειρηματία για τον οποίο, εδώ και καιρό, βουίζει ολόκληρη η αγορά για τις τεράστιες οφειλές του προς το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και πληθώρα άλλων πιστωτών; Ποιες εγγυήσεις υπάρχουν για την τήρηση αυτής της κεκλεισμένων θυρών συμφωνίας;

Ως εργαζόμενοι στη μουσική βιομηχανία, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δεν ανέδειξε ποτέ το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι. Οι συμμετέχοντες σε αυτόν ήταν και παραμένουν κατασκευάσματα των δισκογραφικών εταιρειών και του star system, ενώ αυτός καθαυτός ο διαγωνισμός αποτελεί μια χυδαία αποθέωση της γκλαμουριάς. Εντούτοις, η κρατική ραδιοτηλεόραση καταβάλλει, καταρχήν, την ταρίφα των 100.000 ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό, προφανώς ακολουθώντας την τακτική της προσφοράς του… «άρτου και θεάματος».

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο: Πως είναι δυνατόν η ΕΡΤ, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ασφυκτιούν από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας, να αποφασίζει τη συμμετοχή σε έναν τέτοιο πολυδάπανο διαγωνισμό; Συν τοις άλλοις, χαρίζοντας εν λευκώ μεγάλο τμήμα των κερδών -εφόσον και εάν προκύψουν- σε έναν αφερέγγυο ιδιώτη επιχειρηματία;

Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

Η ανακοίνωση για την αυριανή διαμαρτυρία στο Mega



Τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Με τρομολαγνικά και ψευδή ρεπορτάζ παρουσιάζουν την πολιτική του σοκ ως μονόδρομο και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση non paper γκεμπελικής έμπνευσης. Κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κλιμάκωση της μιντιακής τρομοκρατίας ισάξιας με τις σκοτεινές μέρες τις ΥΕΝΕΔ. Γέμισαν τις οθόνες μας με άδεια μπουκάλια μπύρες και στοχοποίησαν τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων για να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης του Δένδια, απέκρυψαν τα κίνητρα και την ταυτότητα της ρατσιστικής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα , προέβαλλαν χαλκευμένα βίντεο για να λοιδορήσουν βουλευτές της αριστεράς και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, συκοφάντησαν των αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επικρότησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της επιστράτευσης. Και συνεχίζουν… Οι εργοδότες του Τύπου αφού εφάρμοσαν το πιο σκληρό μνημόνιο στους εργαζόμενους τους, θέλουν να περιφρουρήσουν το καθεστώς γενικευμένου φόβου και εξαθλίωσης που δημιούργησαν ορθώνοντας τείχη απέναντι στην κοινωνία.
Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι του Τύπου δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους μεγαλόσχημους και αδρά αμειβόμενους εντεταλμένους μεγαλοδημοσιογράφους. Δεν είμαστε κομμάτι της διαπλοκής και της συναλλαγής τους. Διαλέξαμε πλευρά. Δίπλα στους κατοίκους της Χαλκιδικής και απέναντι στους χρυσοθήρες, δίπλα στους μετανάστες και απέναντι στους δουλέμπορους , τους φράχτες, τα΄αφεντικά της μαύρης εργασίας, τη Χρυσή Αυγή, δίπλα στους διαδηλωτές και απέναντι στην καταστολή, δίπλα στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και απέναντι στην εσωτερική και εξωτερική τρόικα, δίπλα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και αγωνιζόμαστε μαζί της ενάντια στο μνημόνιο, το ρατσισμό και τη λογοκρισία.

Tρέχοντα....


Μικτό συμβούλιο έχει σήμερα στις 12 η ΕΣΗΕΑ όπου εκτός της κοπής της πίτας (με το ιδιαιτέρως πολύτιμο φλουρί στις μέρες μας, αφού από αλλού δεν βλέπουμε ούτε σέντσι), θα συζητηθούν και οι ενστάσεις στο θέμα των εγγραφών.

 
 
Για την ίδια ώρα έχει υπάρξει κάλεσμα για συνέλευση στην ΕΡΑ με πρόσκληση της εκπροσώπου (και όχι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), που διαφώνησε με τις αποφάσεις-προτάσεις της συνέλευσης της Παρασκευής, προς την ΕΣΗΕΑ και για το περιορισμένο της συμμετοχής.

Σήμερα αναμένεται από την ΕΣΗΕΑ, η υιοθέτηση ή μη, ή η τροποποίηση της πρότασης της συνέλευσης της ΕΡΤ για στάσεις εργασίας αυτή τη βδομάδα. Ρεπορτάζ καθώς και την άποψή μας, έχουμε αναρτήσει την Παρασκευή που μας πέρασε.

Συγκέντρωση έξω από το Mega πραγματοποιούν αύριο στις 7 εργαζόμενοι από τα ΜΜΕ με αφορμή τα όργια μνημονιακής προπαγάνδας.

 
 
 
Κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσουν (επέκταση για να είμαστε ακριβείς) οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Μένει να δούμε την έμπρακτη συμπαράσταση άλλων κλάδων, εκτός από την έκδοση ανακοινώσεων.

 
 
 
Μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας Υγείας την Πέμπτη με διαδήλωση στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες εργαζομένων από νοσοκομεία και ΚΥ της επαρχίας.

Και καμιά υπογραφή συμπαράστασης δεν θα έβλαπτε:  http://www.ipetitions.com/petition/nosokomeioikarias/

Άντε να δούμε αν και πώς θα «συγκινηθούν» οι καναλάρχες και οι παπαγάλοι τους και τι είδους «προβολή» (και αν) θα έχει η κινητοποίηση.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ.

 
Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2013
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταδικάζει τις μεθοδεύσειςμε τις οποίες η Κυβέρνηση, επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους στο «ΜΕΤΡΟ» και απειλώντας να συλλάβει τη συνδικαλιστικής τους ηγεσία, επιχειρεί να καταφέρει ένα δυνατό κτύπημα σε όσους αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, τολμώντας να στερήσει από τους εργαζόμενους ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας.
                   
Ο δίκαιος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για συλλογικές συμβάσεις που να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή,δεν είναι μόνο δικός τους. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας, που βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενάντια στους μισθούς και τις συντάξεις τους, από μια Τρόικα που απλόχερα η Κυβέρνηση διευκολύνει να εξαθλιώσει το λαό κατά τις επιταγές των κεφαλαιοκρατών της Ευρώπης και των φερέφωνών τους.

Καλούμε τα μέλη μας να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και στη συνδικαλιστική τους ηγεσία τους, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Yπογραφές ενάντια στην επιστράτευση των απεργών

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Να τους ανατρέψουμε πριν μας εξολοθρεύσουν.



Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να τους ανατρέψουμε πριν μας εξολοθρεύσουν.

Η κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, η προκλητική στάση των κυβερνώντων που με θράσος επικαλούνται το λαό, τις θυσίες του και την ταλαιπωρία του από τους απεργούς, καθώς και η δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη την απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο αγώνας αυτός ενοχλούσε κι έπρεπε να πάψει. Η αγωνιστική απάντηση των απεργών του ΜΕΤΡΟ με τη συνέχιση της απεργίας τους,ώθησε την τρικομματική κυβέρνηση στην απόφαση για επίταξη των Μέσων Μεταφοράς και επιστράτευση των απεργών.

Η αυταρχικότητα της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και οι χουντικές μέθοδοι καταστολής των εργατικών αγώνων, αποτελούν απόρροια της συνεχούς φασιστικοποίησης του κράτους. Όταν το κεφάλαιο απειλείται, οι πολιτικοί του ρυθμιστές αφήνουν τα προσχήματα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες και να καταστείλουν το εργατικό κίνημα.

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και την εκφράζουμε απερίφραστα. Καλούμε την ΓΣΕΕ να κηρύξει 48ωρη προειδοποιητική Γενική Απεργία. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες καθώς και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ας μετατρέψουμε την απόφαση για επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ σε αντεπίθεση της εργατικής τάξης.
Οι απεργίες και οι εργατικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι. Είναι δίκαιοι.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Γεωρνταμιλής Βασίλειος



--
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634 

Ποινή φυλάκισης 27 μηνών στον Ανδρέα Κουρή



Σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 7.800 ευρώ με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ερήμην ο ιδιοκτήτης των Metropolis Ανδρέας (Γεράσιμου) Κουρής. Η ποινή επιβλήθηκε από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά 8 απολυμένων και μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων σε αυτούς.

Πρόκειται για το δεύτερο δικαστήριο μέσα σε 2 ημέρες. Και στη χθεσινή εκδίκαση μιας ακόμη αγωγής, που αυτή τη φορά ασκήσαμε τόσο εναντίον της επιχείρησης όσο και προσωπικά του ίδιου του Ανδρέα Κουρή ως διευθύνοντα συμβούλου αυτής, ο ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών, επέλεξε και πάλι να απουσιάσει.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί για εμάς μια ακόμη δικαίωση για τον αγώνα μας που συνεχίζουμε επίμονα τόσο στο δρόμο όσο και στα δικαστήρια. Οπλισμένοι με αποφασιστικότητα, που ενισχύεται από την έμπρακτη αλληλεγγύη σωματείων και συλλογικοτήτων, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση μας, κάτι που ισοδυναμεί με την καταβολή των οφειλόμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας που παρακρατεί παράνομα ο Ανδρέας Κουρής.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ!

Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

Προς στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ



Στάσεις εργασίας με προοπτική κλιμάκωσης σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ήταν η απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προς την ΕΣΗΕΑ, με αιχμές την ανανέωση των ΣΟΧ και τη διεκδίκηση ΣΣΕ, αντί της ΚΥΑ. To τελευταίο δεν ήταν δεδομένο για καιρό, αφού διάφοροι ονειρεύονταν μια "καλύτερη KYA".

Ομοίως και η ανανέωση - παραμονή ΣΟΧ, που ήδη ετοιμάζεται το έδαφος να θεωρηθεί "νίκη" η ανανέωση ορισμένων με ΔΠΥ και να γίνει η ΕΡΤ...Sentra FM, αποδεχόμενοι την αδιέξοδη λογική του "μικρότερου κακού", που επί της ουσίας, εφαρμόζει το μνημόνιο με δόσεις.

Η άποψη των Financial Crimes, που εκφράστηκε, είναι ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση - πρόταση της συνέλευσης προς την ΕΣΗΕΑ για συνολικό απεργιακό αγώνα σε όλα τα ΜΜΕ (που συμβαίνουν τα ίδια, σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών επιλογών και δεν το έπραξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα όταν είχε ξαναμπεί στην ατζέντα) με στόχο διεκδίκηση ΣΣΕ, για όλο τον κλάδο, όχι με λογικές «εξαιρέσεων» κλάδων, αλλά κοινής αγωνιστικής συμπόρευσης με όλους τους κλάδους εργαζομένων που διεκδικούν να μην διαλύσει τις ζωές τους το μνημόνιο. Επίσης για τους ΣΟΧ ανανέωση με συμβάσεις εργασίας και όχι κερκόπορτες με ΔΠΥ.


φωτο Νίκος Αξαρλής από την πορεία απεργών Μετρό & συμπαραστατών
Σε πρακτικό επίπεδο, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την ανατροπή των τροϊκανών, όπως πχ οι απεργοί στα ΜΜM.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Οι Σύλλογοι Π.Ε.

Α’ Αθήνας, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, «ο Αριστοτέλης», Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νίκαιας - Πειραιά, Παρθενώνας, «Περικλής», Πρόοδος, Ν. Σμύρνης

και οι ΕΛΜΕ

Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας), Νότιας Αθήνας, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας

που συμμετείχαν στη σύσκεψη συντονισμού της εκπαίδευση σήμερα, Πέμπτη 24/1/2013, συζήτησαν για την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και την επίταξη στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση και στα πλαίσια αυτά προτείνονται τα ακόλουθα:

* η μαζική στήριξη-παρουσία των εκπαιδευτικών στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ (Κηφισού 94, Σεπόλια)

* συμμετοχή των σωματείων μας στο κάλεσμα που απευθύνει σε σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες το σωματείο του ΜΕΤΡΟ για αύριο Παρασκευή, 25/1/2013, στις 17.30, στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια

* Να αποφασίσουν τα εκπαιδευτικά σωματεία τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ με στόχο να αποκτήσει το χαρακτήρα μιας κεντρικής αναμέτρησης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

* να βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επαφή και ταυτόχρονα σε συντονισμό με τα σωματεία στις συγκοινωνίες ώστε να αποφασίσουν έγκαιρα τις απαραίτητες απεργιακές και αγωνιστικές μορφές

Για την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και τη στάση της κυβέρνησης θεωρούν ότι:
Μέρες χούντας θυμίζει η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που έδειξε το κυνικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του ΜΕΤΡΟ. Στόχος της είναι να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο φόβο της απόλυσης για να γίνουν «παράδειγμα» προς αποφυγή για όλους όσους θέλουν να παλέψουν πραγματικά ενάντια σε αυτή την πολιτική, που θέλει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς - ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.
Πρόκειται για πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και μας αφορά όλους. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης φτάνει πλέον στο σημείο να αμφισβητεί ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκιο τους. Την ίδια στιγμή που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία με τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρόικας,
επιδιώκουν δικτατορικά να επιβάλλουν την απαγόρευση κάθε κοινωνικού αγώνα, την ποινικοποίηση κάθε εστίας αντίστασης. Προχωρούν στην επιστράτευση των απεργών λες και βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Όμως, ο μόνος πόλεμος που μαίνεται είναι ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον κόσμο της εργασίας, της γνώσης και του μόχθου.
H συγκυβέρνηση αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα» του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης) επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.
Χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την εργαζόμενους ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη ότι είναι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική που αντιμετωπίζει το λαό και τους αγώνες του ως εχθρό!!! Την πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα αυτό. Αυτό τους ενδιαφέρει και όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών». Άλλωστε, αν τους ενδιέφερε η ταλαιπωρία των επιβατών, δε θα μείωναν τα δρομολόγια και δε θα αύξαναν τα εισιτήρια, κάνοντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είδος πολυτελείας για την εργαζόμενη πλειοψηφία!
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Είναι σαφές ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Δε θα αφήσουμε να μας «κατασπαράζουν» έναν έναν. Δεν περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους με γενικευμένη ανυπακοή για αποφασιστικούς αγώνες ανατροπής. Να τους τελειώσουμε εμείς πριν μας τελειώσουν αυτοί.
Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων
για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης