Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Να ανακαλέσει η κυβέρνηση την απαγόρευση της διαδήλωσης κατά της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ‏

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ



Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να απαγορεύσει την διαδήλωση που έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη, 6 μ.μ. στα Προπύλαια, οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς, ενάντια στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Προκλητικά και κυρίως ακυρώνοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, η ΓΑΔΑ ουσιαστικά απαγορεύει μια εξαγγελθείσα διαδήλωση με το σκεπτικό ότι οι οργανώσεις που την διοργανώνουν (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σχέδιο Β κ.α.) καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια!»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία! και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!!

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της ΓΑΔΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική της  συγκυβέρνησης των μνημονίων,  εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια που ακυρώνει όχι μόνο τα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης αλλά και κάθε έννοια  ατομικής,  κοινωνικής και συνδικαλιστικής ελευθερίας, έκφρασης και δράσης.

Παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση την πάγια αντίθεσή του στις πολιτικές των μνημονίων που όχι μόνο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των εργοδοτών αλλά τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν ακόμα και την αντίθεση, την διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αυτή πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν τις αποκτημένες με βαριές θυσίες, δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Στο παραπάνω  πλαίσιο το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ  καλεί το Υπ. Δημόσιας Τάξης να άρει την απαγόρευση της διαδήλωσης που αποτελεί νόμιμο συνταγματικό δικαίωμα του ελληνικού λαού.




Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: