Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

48ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.)



Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς τύπου που εργάζονται για την έκδοση των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, “enet.gr” από τις 6 μ.μ. της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 μ.μ. του Σαββάτου 1ης Μαρτίου 2013.

Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης άρνησης της εργοδοσίας να εξοφλήσει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων μας, καθώς και η πρόσφατη απόφασή της να διανείμει με την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 1ης Μαρτίου 2014 ένθετο έντυπο με συνέντευξη του τέως μονάρχη, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της.

Τα Διοικητικά Συμβούλια απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών σε όλους τους εργαζόμενους των εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας “enet.gr”, καθώς και την ανάκληση της απόφασης της εργοδοσίας να διανεμηθεί με την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ένθετο έντυπο με συνέντευξη του τέως μονάρχη, απόφαση, η οποία, αν δεν ανακληθεί, θα πλήξει καίρια την φυσιογνωμία της εφημερίδας και τις αρχές που υπηρετεί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: