Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Aνακοίνωση των 33 απλήρωτων εδώ και ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ (!) εργαζομένων του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94FM»



Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός ολόκληρου χρόνου απληρωσιάς (!) οι 33 εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία94FM» δηλώνουμε πως τα όρια αντοχής και υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί…!

 Γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε την δραματική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, εκτός εάν έχετε βρεθεί σε παρόμοια θέση, σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε πλέον με «σταυρωμένα χέρια»…!
Η καλή θέληση που επιδείξαμε στα 3 περίπου χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής, αποδεικνύεται πως έχει εκληφθεί ως αδυναμία, με αποτέλεσμα το χρέος των 5 μηνών που παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου να το υπερδιπλασιάσει φτάνοντάς το στους 12 μήνες (!)…!
Πρόκειται πραγματικά για ένα απίστευτο κατόρθωμα, ειδικά αν συνυπολογιστούν οι - σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας - αδιάκοπες προσπάθειες και παρεμβάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για κλείσιμο του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της πόλης μας.

Η παραμονή, εξάλλου, στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης καθ’ όλη τη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής, ενός ανθρώπου που από την πρώτη στιγμή «πολέμησε με λύσσα» κάθε προσπάθεια αναβάθμισης ή έστω στοιχειώδους λειτουργίας του μέσου, αποδεικνύει το προμελετημένο σχέδιο απαξίωσης, υποβάθμισης και εντέλει αναστολής λειτουργίας του «Επικοινωνία 94FM».

 Ενός μέσου και μιας υπηρεσίας προς τους Ηρακλειώτες, που στα χέρια μιας «ικανής και πραγματικά αντιμνημονιακής» Δημοτικής Αρχής, θα μπορούσε να μετατραπεί στο «καλύτερο όπλο» διεκδίκησης και αγώνα απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της υποταγμένης στην Τρόικα Συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου λίγους μόλις μήνες πριν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2010 αποδείχτηκαν στην πράξη φρούδες.
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε δύο δελτία τύπου της δημοτικής παράταξης «ΑΚΕΠ - Επόμενη Μέρα», για την απληρωσιά μας από την τότε δημοτική αρχή Γεωργόπουλου (σ.σ. τότε ήμασταν μόλις 3 μήνες απλήρωτοι) και την μη καταβολή του δώρου Πάσχα τον Απρίλιο του 2010…Φυσικά όταν συντάχθηκε το συγκεκριμένο δελτίο τύπου ο κ. Βλασσόπουλος διεκδικούσε την καρέκλα του δημάρχου. Μετά από 3 χρόνια φαίνεται πως άλλαξαν πολλά και μέσα σε αυτά και η απόψεις των πολιτικάντηδων...!

1ο Δελτίου Τύπου

«Η δημοτική κίνηση “ΑΚΕΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”, καταδικάζει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον Ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας παραμένουν, για άλλη μια φορά ακόμη, απλήρωτοι για τρεις ολόκληρους μήνες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και αναγκάζονται να διεκδικούν το αυτονόητο. Ακόμη περισσότερο καταδικάζει τη στάση της δημοτικής αρχής που πέρα από ασυνεπής αποδεικνύεται αφερέγγυα και αδιάλλακτη απέναντι στους εργαζόμενους, αφού αρνείται μέχρι και την επικοινωνία μαζί τους περιοριζόμενη σε έκδοση ουδέτερων και αντιφατικών ανακοινώσεων . Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ακόμη και τώρα οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν ενώ δυσκολεύονται να πιστέψουν οποιαδήποτε υπόσχεση, καθώς οι δηλώσεις «ήξεις αφίξεις» περισσεύουν στη δημοτική αρχή. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Ραδιοφωνίας και ζητούμε , έστω και την τελευταία στιγμή , να σταματήσει ο εμπαιγμός τους και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους».


2ο Δελτίο Τύπου

«Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και 42 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, όχι μόνο δεν πήραν δώρο Πάσχα αλλά δουλεύουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο. Μοιάζει με κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια. Πασχαλιάτικα, εργαζόμενοι να απαιτούν τα αυτονόητα και να...διεκδικούν τα δεδουλευμένα. Το έργο το ‘χουμε ξαναδεί σ’ αυτήν την Πόλη.

 Οι «νοικοκυραίοι» που Διοικούν τον Δήμο δεν είναι ικανοί να πληρώσουν ούτε τους εργαζόμενους. Τα «ψίχουλα» (μισό δώρο Πάσχα) που τους προτείνουν είναι η απόδειξη της κοινωνικής τους αναλγησίας. Άλλη μια φορά το όνομα της Πόλης διασύρεται. Άλλη μια φορά αρνητικοί πρωταγωνιστές στα Μ.Μ.Ε. Οι δικαιολογίες δίνουν και παίρνουν. Φταίει το κράτος, η Δ.Ε.Η., η προηγούμενη Διοίκηση, η Αντιπολίτευση και διάφοροι άλλοι. Όλοι εκτός απ’ τους ίδιους. Πουθενά μια φράση αυτοκριτικής, πουθενά μια φράση συμπάθειας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Η γνωστή ξεπερασμένη και παλιομοδίτικη τακτική, τεκμήριο της πολιτικής τους ανικανότητας. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων και οι παρατρεχάμενοι των διαφόρων επιτροπών είναι άραγε απλήρωτοι; Η Α.Κ.Ε.Π. και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου τους εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Για την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΤ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡ. ΔΑΥΙΔ».

Με βάσει όλα τα παραπάνω, η παρούσα Δημοτική Αρχή διέψευσε τις προσδοκίες, τουλάχιστον των 33 εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο…! Η Διοίκηση του κ. Παντελή Βλασσόπουλου «κατάφερε το ακατόρθωτο»…!

Μετά από 3 χρόνια καθημερινών απειλών για κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαδάτο, ακολουθώντας την πολιτική της συνειδητής απαξίωσης – υποβάθμισης και επιχειρώντας την διαίρεση των εργαζομένων σε ημέτερους και πληβείους (με έναντι πληρωμών στα «δικά μας παιδιά» και διπλές συμβάσεις σε άλλους) το αποτέλεσμα φαίνεται το λιγότερο απογοητευτικό…!

Η «συμπάθεια» του δημάρχου, δυστυχώς δεν μπορεί ούτε να ταΐσει τις οικογένειές μας, ούτε να καταβληθεί για εξόφληση των υποχρεώσεών μας προς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και τα λοιπά φορολογικά χαράτσια της υποταγμένης στην Τρόικα Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε κατηγορηματικά προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις πως η «ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ»…! Σας ενημερώνουμε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποφασίσουμε το πρόγραμμα των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων…! Προεκλογικό αγώνα εσείς… ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ…!

Ραντεβού, λοιπόν, στις Πλατείες, τις Λαϊκές Αγορές και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις…! Καλή δύναμη σε όλους μας και ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!

Υ.Γ. Και καλή χρονιά … μιας και κλείσαμε έναν χρόνο απλήρωτοι…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: