Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΕΣΥ: Να συλληφθούν αμέσως οι τραμπούκοι ρατσιστές


Τον τερματισμό της δράσης της ρατσιστικής συμμορίας που επιτέθηκε στη δημοσιογράφο Διονυσία Λάγιου ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συναδέλφου  στο Περιστέρι από ομάδα τραμπούκων, γνωστών στις αστυνομικές αρχές.
Οι δράστες, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, έσυραν βίαια τη συνάδελφο σε παρακείμενη οικία όπου την χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα και αποπειράθηκαν να την πνίξουν, βρίζοντάς την ταυτόχρονα με χυδαίο τρόπο.

Η Διονυσία Λάγιου είναι γνωστή στην κοινωνία του Περιστερίου για τον προσωπικό της αγώνα κατά των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις παράνομες βιοτεχνίες της περιοχής τις οποίες κατ’ επανάληψη έχει καταγγείλει επώνυμα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Έθνος».

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις και συμπεριφορές. Και απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα αυτονόητα ώστε να τερματιστεί η δράση της συγκεκριμένης ομάδας και τα μέλη της να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: