Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τριώδιο (διαρκείας) και στο συνδικαλισμό

To τριώδιο έχει ανοίξει και ο καθένας ντύνεται ό,τι του αρέσει και ό,τι φαντασιώνεται.

Ο Σαμαράς ντύνεται Ρομπέν των δασών και μοιράζει πλεόνασμα.

Ο Βενιζέλος ντύνεται πρόεδρος κόμματος, αφού κόμμα στην ουσία δεν υπάρχει.

Ο Κουβέλης ντύνεται αριστερός που δήθεν κάνει και κριτική.

Ο Τσίπρας ντύθηκε υπεύθυνη αντιπολίτευση και εκτός από τις απόκριες πήγε και στο Τέξας (Halloween).
Πάντως στα ΜΜΕ "χαράχτηκε δρόμος" με το κοινό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, δεξιάς, ΠΑΣΟΚων, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ και ας τσιρίζουν στα συνέδρια και στα κανάλια, ότι ο ένας δεν συνεργάζεται με τον άλλον.

Ο Κουτσούμπας ντύνεται ο μόνος συνεπής στην καταγγελία όλων των άλλων (πάντα την ίδια αποκριάτικη ενδυμασία φόραγαν στον Περισσό, τόσο αυτοί που στα ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τη ΔΤ, όσο και αυτοί που έσπευσαν να κάνουν αίτηση συμμετοχής σε αυτήν).

Και μερίδα συνδικαλιστών στα ΜΜΕ ντύνονται αθώοι, αμνήμονες και ανήξεροι, αφού τα εργασιακά στα ΜΜΕ, ακολουθώντας την πορεία και των εκτός ΜΜΕ κλάδων, πάνε από το κακό στο χειρότερο, από τις κατευθύνσεις που χάραξαν οι κυβερνήσεις (νυν και προηγούμενες) τις οποίες είχαν στηρίξει με νύχια και με δόντια οι "συνδικαλισταράδες" του κλάδου των ΜΜΕ.
Και τις στηρίζουν ακόμα...

Και οι εργαζόμενοι ντύθηκαν εργαζόμενοι, αφού επί της ουσίας και με την πλήρη έννοια του όρου, δεν είναι, μένοντας για καιρό απλήρωτοι, υποαπασχολούμενοι, ανασφάλιστοι, υποαμειβόμενοι και θύματα απολύσεων.

Όμως αγώνες με διάρκεια, όπως η ΕΡΤ στα ΜΜΕ, οι σχολικοί φύλακες στους δήμους, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στην Παιδεία, δείχνουν ότι εκτός από την καρναβαλική παρέλαση των μνημονιακών "συνδικαλιστών", υπάρχει και ο ενωτικός δρόμος με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αυτοδιαχείριση και στόχο την ανατροπή των τροϊκανών πολιτικών και όποιων τις εκφράζουν.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: