Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα νικήσουμε




ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/02/2014

Η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις και οι μνημονιακές πολιτικές της, κατεύθυνε σήμερα τις αλλεπάλληλες επιθετικές επιχειρήσεις των αδίστακτων ΜΑΤ με σπρέι - χημικά και χτυπήματα, ενάντια στους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά, ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις, στα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μπροστά στη Βουλή.

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και παράνομα απολυμένοι της ΕΡΤ, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ως διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία των απεσταλμένων της τρόϊκας ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ και διεκδικούσαν – απαιτούσαν το αυτονόητο:  το δικαίωμα στη ζωή κα τη δουλειά.

Με τρομοκρατικές επιχειρήσεις πολλές διμοιρίες ΜΑΤ πραγματοποίησαν δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών, τραυμάτισαν πολλούς και μεταξύ αυτών, τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Θέμη Μπαλασόπουλο και τον Χρήστο Ευθυμίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Δημητρίου (και οι δυο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό»), και συνέλαβαν τον Θέμη Κοτσυφάκη πρόεδρο της ΟΛΜΕ και τον Γρηγόρη Καλομοίρη μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει την αναίτια και βίαιη, επίθεση των <<καλοπληρωμένων>> εργαλείων της κυβέρνησης που φορώντας ομοιόμορφες στολές, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, θέλουν να μας συνετίσουν για να γίνουμε όλοι συντεταγμένοι σαν τις δυνάμεις καταστολής – τα ΜΑΤ κλπ.
Οι απρόκλητες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής και οι συλλήψεις αγωνιστών συνδικαλιστών, μας ατσαλώνουν και ενισχύουν τον αγώνα μας ενάντια στις βάρβαρες και δολοφονικές πολιτικές.
Η βία και τρομοκρατία με παράλληλες συλλήψεις, για να περάσουν απολύσεις και μνημονιακές πολιτικές δεν μας τρομάζουν.
Η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση δεν μας ταιριάζει και θα την πολεμήσουμε.

Δεν υποχωρούμε δεν λοξοδρομούμε συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι τη δικαίωση μας που είναι ορατή.
Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: