Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Financial Crimes για την απεργία στα ΜΜΕ (8 Απρίλη) και τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη

9 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 11πμ Κλαυθμώνος

8 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ 12μμ ΕΣΗΕΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της

 Στις 9 Απρίλη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία των συνδικάτων θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας συντονισμένα τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της συγκυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ. Στην απεργία θα ενωθούν όλες οι μάχες που είναι σε εξέλιξη. Απο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τις ηρωικές καθαρίστριες, μέχρι τους μετανάστες εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης και τους διαθέσιμους του Δημοσίου. Δεκάδες χείμαρροι που θα ενωθούν σε ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι, αυτό είναι η απεργία στις 9 Απρίλη.
 Είναι μοναδική ευκαιρία για να διαλύσουμε τα ψέματα της δικομματικής συμμορίας ότι τάχα θα «μοιράσει το πλεόνασμα».

 Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα ήθελαν να πάνε στις εκλογές του Μάη με τον κόσμο σπίτι του να ακούει τα ψέματά τους για “το κοινωνικό μέρισμα” που τάχα θα δώσουν. Αντί λοιπόν για “ομαλή” προεκλογική περίοδο όμως, οι εργαζόμενοι απαντάμε απεργιακά. Κρέμονται σε μία κλωστή και η μόνη τους στήριξη είναι η ΕΕ, οι δανειστές και οι τραπεζίτες. Τώρα που ξεσκεπάζονται οι κοινοί δίαυλοι του Σαμαρά με τους δολοφόνους χρυσαυγίτες, τώρα είναι η στιγμή για έναν κοινό συντονισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας για να τους ανατρέψουμε, και αυτούς και την πολιτική τους

 Σε αυτές τις συνθήκες, θα έπρεπε και τα σωματεία του κλάδου να πάρουν την απόφαση να βρεθούμε και οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ την ίδια μέρα στην απεργία και στο δρόμο μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Είναι ψεύτικο το επιχείρημα της ανάγκης της ενημέρωσης.

 Εχουμε πει πολλές φορές ότι ο απλούστερος τρόπος είναι ένα απεργιακό δελτίο, κοινό για όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κάτω απο την ευθύνη της ΕΣΗΕΑ και των υπόλοιπων ενώσεων. Ακόμη καλύτερα μέσω της ΕΤ3 και του ertopen, για να στηρίξουμε έμπρακτα το αγώνα της ΕΡΤ.


Ομως για μια ακόμη φορά τα σωματεία του κλάδου, με επικεφαλής την φιλοτροικανή ηγεσία της ΕΣΗΕΑ προτιμούν να απεργούν ξέχωρα απο του υπόλοιπους εργαζόμενους δίνοντας το μήνυμα και προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο αποτελούν κάποιου είδους «ξεχωριστή ομάδα», συντεχνία το λένε οι περισσότεροι.

 Ομως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η κατάσταση στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό. Τα μνημόνια έχουν περάσει σε ολόκληρο τον κλάδο και έχουν διαμορφώσει ένα εφιαλτικό τοπίο. Οι απολύσεις ακόμη και όταν γίνονται κατά δεκάδες περνάνε χωρίς καμία απάντηση απο τα σωματεία. Είμαστε πλέον στο σημείο που οι άνεργοι του κλάδου είναι περισσότεροι απο τους εργαζόμενους.
Αλλά και σε όσους εργάζονται ο μισθός έχει μετατραπεί  περισσότερο σε “παροχή” της επιχείρησης  κατα το δοκούν και έχει πρακτικά πάψει να αποτελεί μηνιαία υποχρέωση των αφεντικών. Εκατοντάδες συνάδελφοι νέοι αλλά και παλιότεροι γεμίζουν τις γαλέρες των ιντερνετικών ΜΜΕ, χωρίς κανένα δικαίωμα και με μισθούς εξευτελιστικούς. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους για 9 και πλέον μήνες χωρίς την ουσιαστική στήριξη απο τις Ενώσεις του κλάδου.

 Εχουμε λοιπόν χιλιάδες λόγους να απεργήσουμε, να κατέβουμε στους δρόμους, να διαδηλώσουμε, και πάνω απ’ όλα να κλιμακώσουμε. Γι’ αυτό παρόλο που τα σωματεία του κλάδου δεν θέλουν να δώσουν καμία συνέχεια στο αγώνα απο τη δική μας μεριά:

• Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν στις 8 Απρίλη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην ΕΣΗΕΑ. Να στείλουμε το μύνημα στην κυβέρνηση και στα παπαγαλάκια της ότι ο κλάδος είναι εδώ και παλεύει. Να δώσουμε το μύνημα στις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες ότι το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αλλά οι ίδιες οι ηγεσίες και τα ξεπουλήματα τους.

• Απαιτούμε απο τις Ενώσεις του κλάδου να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και στις 9 Απρίλη για να μπορέσουμε να βρεθούμε στο δρόμο μαζί με όλη την εργατική τάξη.

• Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι Ενώσεις σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Παλεύουμε για να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να ανοίξουμε με τους αγώνες μας την προοπτική των εργατών.

Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο απο την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων. Για να έχουν το κουμάντο στην κοινωνία οι εργάτες και όχι τα παράσιτα και οι τραπεζίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: