Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Kαταδίκη των απολύσεων σε SFERA και DERTI










ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 25 Απριλίου 2014

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΣΤΟΥΣ Ρ/Σ SFERA&DERTI

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ



Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουμε την προκλητική κι ανάλγητη στάση της εργοδοσίας στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI καθώς  επέλεξε τις ημέρες του Πάσχα για να προβεί στην απόλυση του συνόλου σχεδόν των τεχνικών που εργάζονταν στους ραδιοσταθμούς(εννέα από τους ένδεκα). Οι απολύσεις των συναδέλφων, οι  οποίες καταγγέλθηκαν ως παράνομες και καταχρηστικές στο ΣΕΠΕ,  ήρθαν ως «απάντηση» στην άρνηση των συναδέλφων να δεχθούν την πρόταση-τελεσίγραφο περικοπής μισθών κατά 30% και όλων των θεσμικών δικαιωμάτων των τεχνικών ή να απολυθούν.

Το εκβιαστικό δίλημμα για να δεχτούν οι συνάδελφοι τις μειώσεις αποδοχών παρουσιάστηκε -όπως συνήθως γίνεται-με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία καθώς και τα χρέη που παρελήφθησαν από την προηγούμενη ιδιοκτησία. Η κίνηση αυτή, φαίνεται ότι  ήταν καλά προμελετημένη, δεδομένου ότι η εν λόγω διοίκηση τους τελευταίους μήνες, παρά τα οικονομικά προβλήματα τα οποία επικαλείται, είχε προβεί σε αθρόες προσλήψεις νέων και άπειρων τεχνικών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη μορφή εκπαιδευομένων.

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι η μόνη ασπίδα μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία είναι η συλλογική δράση και ενότητα του κλάδου:

    Χαιρετίζει την στάση των συναδέλφων στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI όπου όχι μόνο δε δέχτηκαν τις μειώσεις, αλλά χωρίς να υπογράψουν τις απολύσεις, δίνουν τη μάχη για δουλειά με δικαιώματα.
    Διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των εργαζομένων τεχνικών ραδιοφωνίας, που αφήνουν για άλλη  μια φορά  να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή της εργοδοσίας με την κυβέρνηση, προσφέροντας φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα  παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.
    Απευθύνει ερώτημα προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδια αρχή για το πώς εξακολουθούν να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι ραδιοσταθμοί  με σοβαρά ελλείμματα -μετά τις απολύσεις των τεχνικών- όχι μόνο στην ποιότητα του παραγόμενου ραδιοφωνικού έργου, αλλά και στην ίδια την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς οι ραδιοσταθμοί λειτουργούν χωρίς το απαιτούμενο νόμιμο σύστημα και άδεια πυρασφάλειας,  θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των συναδέλφων μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων τεχνικών και θα παλέψει με κάθε νόμιμο μέσο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων





ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: Ανακοίνωση για το πογκρόμ απολύσεων στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI‏
F

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΟΛΟΥ 104 - ΑΘΗΝΑ 10564

ΤΗΛ. 2103211144 - FAX 2103211146

 praktoreiatypou.wordpress.com

Αθήνα 25 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συναδέλφων τεχνικών στους ραδιοσταθμούς SFERAκαι DERTI, οι οποίοι απολύθηκαν μαζικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι συνάδελφοι αντιστέκονται σταθερά στις πιέσεις της εργοδοσίας για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, δεν αποδέχονται τα τετελεσμένα της εργοδοσίας και τις απολύσεις τους. Κρατούν παλικαρίσια στάση, αυτή δηλαδή που πρέπει να κρατούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Οι διοικήσεις των δύο ραδιοσταθμών χρησιμοποιούν τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι τελευταίες κυβερνήσεις και ουσιαστικά «αλλάζουν» τους εργαζόμενους με δικαιώματα, με άλλους «φθηνούς» και «ευέλικτους».

Δεν αποδεχόμαστε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας καλούν να ζήσουμε. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους και τα πλεονάσματά τους. Είναι χτισμένα στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων.

Θα είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους με όποιο τρόπο μας ζητηθεί από το σωματείο τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: