Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ


Αθήνα, 15/5/2014


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Επενδυτή, που διανύουν ήδη τον πέμπτο μήνα επίσχεσης εργασίας, αποφάσισε σήμερα, 15 Μάιου 2014, τα εξής:


1. Η τακτική των εργοδοτών –ιδιοκτητών της εφημερίδας και μετόχων της εταιρείας DBAS (Σκαναβής- Μπενέκος)-  μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ένα ροκάνισμα του χρόνου εις βάρος μας, χωρίς να φαίνεται εκ μέρους τους πραγματική πρόθεση λύσης στο πρόβλημα που κρατά την εφημερίδα 6 μήνες εκτός κυκλοφορίας και τους εργαζόμενους απλήρωτους εδώ και 10 μήνες. Ως εργαζόμενοι έχουμε επιδείξει με αποφάσεις των συνελεύσεών μας απόλυτα συγκαταβατική στάση προκειμένου να επανεκδοθεί η εφημερίδα και να διασφαλιστούν, εκτός από τα δεδουλευμένα, κάποιες τουλάχιστον θέσεις εργασίας. Όμως, ακόμη και η κατ’ αρχήν συμφωνία στην οποία, εκόντες άκοντες, συναινέσαμε χρησιμοποιείται από την εργοδοτική πλευρά για να «παγώσουν» οι δίκαιες διεκδικήσεις μας και οι νομικές ενέργειες με τις οποίες τις προωθούμε.
2. Οι δικηγόροι της DBAS μας απέστειλαν σχέδια ατομικών συμφωνητικών στα οποία αποτυπώνονται απλώς και μόνον οι περικοπές των δικαιωμάτων μας (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κλπ). Στην παρούσα φάση δεν έχουμε κανένα λόγο να συζητήσουμε τεχνικές και νομικές πλευρές οποιουδήποτε σχεδίου συμφωνητικού, εφόσον δεν πληρούται η βασική προϋπόθεση κάθε συμβιβαστικής λύσης, δηλαδή η επανέκδοση της εφημερίδας.
3. Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβει είτε η DBAS είτε οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος το προσεχές διάστημα, ως εργαζόμενοι προωθούμε άμεσα όλες τις νομικές ενέργειες που είχαμε «παγώσει» στην προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.  Συγκεκριμένα, και πέρα από τις μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί κατά των νομίμων εκπροσώπων της DBAS, προχωρούμε στην κατάθεση νέας αγωγής η οποία θα στρέφεται κατά μελών των διοικήσεων και μετόχων ως φυσικών προσώπων τόσο της εταιρείας DBAS που εκδίδει τον Επενδυτή, όσο και των συγγενών της εταιρειών. Ακόμη, προχωρούμε άμεσα στη διαδικασία εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων (ασφαλιστικά μέτρα), που έχουμε ήδη κερδίσει, εις βάρος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (τίτλος της εφημερίδας κ.α.).
4. Ζητούμε από τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ) να αναλάβουν πρωτοβουλία και να καλέσουν τους μετόχους της DBAS, αλλά και κάθε παράγοντα που έχει εμπλακεί στα σενάρια επανέκδοσης της εφημερίδας να ξεκαθαρίσουν τις πραγματικές προθέσεις τους μέσα στις επόμενες μέρες.
5. Ζητούμε από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών μας φορέων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ) να μας ενημερώσουν για το αν η επιχείρηση ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις μέχρι σήμερα και σε περίπτωση ασυνέπειας να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Επενδυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: