Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Να οργανώσουμε μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αγ. Παρασκευή

από εκδήλωση της Ε.Α. στο Βόλο για την ΕΡΤ
...προκήρυξη της "εργατικής αλληλεγγύης" για την ΕΡΤ, με αφορμή τον ένα χρόνο και τα εκλογικά αποτελέσματα, για τη συνέχεια του αγώνα...

“Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν ένα σκληρό χαστούκι στην δικομματική συμμορία που μας κυβερνά. Η συγκυβέρνηση παρόλο που έδωσε τα ρέστα της, είτε με την κινδυνολογία για την καταστροφή που θα φέρει η αριστερά, είτε κρύβοντας τους υποψήφιους της πίσω απο «ανεξάρτητους» συνδυασμούς, καταβαραθρώθηκε. Οπως και να το μετρήσει κανείς.

Σε αντίθεση λοιπόν με την εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι κυβερνητικοί εταίροι και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ η κυβέρνηση έφαγε ένα μεγάλο χαστούκι. Μαυρίστηκε μαζικά απο εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες που έστειλαν το μήνυμα ότι είναι στο πλευρό της αριστεράς. Η αριστερά, αθροιστικά αύξησε τα ποσοστά της και παραμένει η κεντρική κινητήρια δύναμη στην κοινωνία.

Ολα αυτά δεν είναι κοινωνιολογικές αναλύσεις. Απλά δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, βγήκε απο την μάχη των εκλογών ακόμη πιο αποδυναμωμένη, ακόμη πιο τσακισμένη. Είναι μπροστά μας λοιπόν η μάχη για να την ανατρέψουμε. Οχι μόνο να την εμποδίσουμε να περάσει οποιοδήποτε νέο μέτρο αλλά να ξαναβγάλουμε μαζικά τον κόσμο στους δρόμους για την ανατροπή. Γιατί φάνηκε ότι η ανατροπή της συγκυβέρνησης δεν θα είναι μια εύκολη «κοινοβουλευτική» διαδικασία. Δεν δουλεύει το σύνθημα '25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν'. Θα χρειαστεί ένα δυνατό απεργιακό κίνημα στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς για να φύγουν.

Και αυτό το ζήτημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Να συνεχίσουμε τον αγώνα οργανώνοντας την εκπομπή του δικού μας προγράμματος από την ΕΤ3, το ertopen, και τους περιφερειακούς σταθμούς, και ταυτόχρονα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μαζί με άλλους κλάδους και εργαζόμενους για ένα νέο συντονισμένο απεργιακό ξεσηκωμό. Καμία επανάπαυση, καμία οπισθοχώρηση. Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή.

Αυτή η προσπάθεια κατά τη γνώμη μας, έχει συγκεκριμένα βήματα:
από εκδήλωση της Ε.Α. στο Μαρούσι
Η 11η Ιούνη, στην επέτειο από τον ένα χρόνο «μαύρου», χρειάζεται να γίνει η ΕΡΤ και ο αγώνας μας, το κεντρικό ζήτημα για όλη την εργατική τάξη και την κοινωνία. Να οργανώσουμε μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αγ. Παρασκευή.

Να καλέσουμε όλες τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τα κόμματα της αριστεράς, να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας κατεβάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους. Αυτό θα σημάνει απο τώρα ανακοινώσεις, δελτία τύπου, μοίρασμα προκηρύξεων και αφισοκολλήσεις σε γειτονιές, και χώρους δουλειάς.


Να πάρουμε την πρωτοβουλία για να καλέσουμε σύσκεψη με όλα τα συνδικάτα για να οργανώσουμε ένα τέτοιο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο. Να απαιτήσουμε απο τα συνδικάτα του Τύπου αλλά και όλα τα συνδικάτα να καλέσουν σε απεργιακή κινητοποίηση για την ΕΡΤ.
Το ίδιο χρειάζεται να γίνει σε κάθε τοπική ΕΡΑ σε όλη την χώρα για να ξανασυσπειρώσουμε όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας όλους αυτούς τους μήνες. Για να ξαναοργανώσουμε παντού τις δυνάμεις που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.


από εκδήλωση της Ε.Α. στο Ραδιομέγαρο
Χρειάζεται να εντείνουμε την απεύθυνσή μας για οικονομική ενίσχυση του αγώνα, γιατί πλέον οι οικονομικές ανάγκες δεν περιορίζονται μονάχα στα λειτουργικά έξοδα.


Το ταμείο ανεργίας τελειώνει και για εκατοντάδες συναδέλφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μπαίνει πραγματικό ζήτημα επιβίωσης.

Να ανοίξουμε ξανά την οικονομική καμπάνια για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε οικονομικά τους συνάδελφους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, για να συνεχίσουμε να κρατάμε ανοιχτή τη «φωνή του κάθε αγωνιστή», με την ΕΤ3, το ertopen, και τους περιφερειακούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: