Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ETITA: Μαυρίστε τους !!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Συνάδελφοι!
Έχουν περάσει πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής της Ε.Ε. και των «δουλικών» κομμάτων των κυβερνήσεων, και οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές σε ολόκληρη την κοινωνία!
Συγκεκριμένα στον δικό μας κλάδο:
-Κατάργησαν την συλλογική μας σύμβαση!
-Μας μείωσαν τους μισθούς!
-Μας κατάργησαν σημαντικά θεσμικά δικαιώματα!
-Απέλυσαν δεκάδες συναδέλφους μας!
-Όσοι "τυχεροί" κατάφεραν και βρήκαν δουλειά είναι με ελαστική σχέση εργασίας και με εξευτελιστικούς μισθούς!
-Κατάργησαν την άδεια ασκήσεως και τα πτυχία μας μετατρέποντάς μας σε ανειδίκευτους εργάτες και ανοίγοντας τον δρόμο για εργαζόμενους-πολυμηχανήματα είτε αυτοί είναι τεχνικοί είτε όχι!!!
-Άνοιξαν δουλεμπορικά γραφεία «πουλώντας» ενοικιαζόμενη εργασία στους εργοδότες μας χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα για τον εργαζόμενο!!!

Μετά τις εκλογές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται (κρατήστε την ανάσα σας…) είναι:
-Απελευθέρωση των απολύσεων
-Ουσιαστική κατάργηση των απεργιών
-Γενίκευση ενοικιαζόμενης εργασίας ακόμα και στον δημόσιο τομέα
-Κατάργηση των τριετιών που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού
-Περαιτέρω μείωση συντάξεων
-Κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων

Συνάδελφοι!
Στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε τρεις κάλπες άλλα μόνο μια επιλογή. ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

Τα κόμματα που μας εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο έχουν ΟΝΟΜΑΤΑ!
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ - ΔΗΜ.ΑΡ και ΛΑΟΣ. Αυτοί είναι που είτε μετείχαν είτε συνεχίζουν και μετέχουν στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του Ελληνικού λαού.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα κόμματα «δεκανίκια» που προβάλλει κάθε τόσο το σύστημα με σκοπό να γαντζωθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία. Κόμματα που δεν παίρνουν ξεκάθαρες θέσεις, μιλούν με ωραίο, επικοινωνιακό τρόπο και προωθούνται όσο τίποτε άλλο από τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. Κόμματα που θα έρθουν, θα στηρίξουν  αυτές τις πολιτικές και θα φύγουν. Θα κυλήσουν όπως κυλάει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!!!
Συνάδελφοι!
Ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε από όποιο πολιτικό χώρο προτιμάτε αλλά μόνο αυτά που έχουν αρθρώσει ένα σταθερό αντιμνημονιακό λόγο. Εξαιρούμε βέβαια τα φασιστοειδή ναζιστικά μορφώματα.
Η αποχή δεν βοηθά. Απομονώνει. Η ψήφος είναι ευθύνη, η ζωή μας είναι ευθύνη, ας πάρουμε μια απόφαση οριστική!!!


ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ - ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ!
ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -  ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ!!!


Υ.Γ. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλος εδέησε επιτέλους να μας δεχθεί για το θέμα των αδειών μας!  O κ. Παναγιωτόπουλος ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του που με την υπογραφή του κατήργησε τους τεχνικούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αλλιώς ίσως θα πρέπει να απευθυνθούμε σε άλλα πολιτικά πρόσωπα ή στο γερμανικό υπουργείο πολιτισμού ή στην ίδια την Μέρκελ.   Ίσως μια συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Πολιτισμού να είχε καλύτερο αποτέλεσμα αφού ουσιαστικά το μόνο που προσπάθησε να κάνει ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν να μεταθέσει την ευθύνη και σε άλλα υπουργεία και όχι να δώσει κάποια λύση. Η Ένωσή μας μαζί με άλλα θιγόμενα σωματεία του χώρου, πολύ σύντομα θα διοργανώσει συνέντευξη τύπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: