Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αντιφασιστική νίκη με αθώωση των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης και κατάρρευση της χρυσαυγίτικης δίωξης‏



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Αθήνα 12/62014

Αντιφασιστική νίκη με  αθώωση των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης  και κατάρρευση της  χρυσαυγίτικης δίωξης

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους την Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφο της Εργατικής Αλληλεγγύης  και δημοτική σύμβουλο Νίκαιας, τον Πάνο Γκαργκάνα διευθυντή και τον Τάσο Αναστασιάδη, εκδότη  που δικάζονταν για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Ανδριόπουλου. «Αφορμή» ήταν άρθρο στην εφημερίδα με  συγγραφέα  την Κατερίνα Θωίδου το Νοέμβρη του 2012 το οποίο υπεράσπιζε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και κατήγγειλε την  ρατσιστική εκστρατεία με την συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής.

Οι νεοναζί με την κάλυψη των Μπαλτάκων της ΝΔ επιχείρησαν τα τελευταία χρόνια να αξιοποιήσουν την επίθεση των κυβερνήσεων κατά της αριστεράς με απροκάλυπτες φασιστικές επιθέσεις  των ταγμάτων εφόδου, με εμπρησμούς γραφείων, ξυλοδαρμούς αγωνιστών και με  κορύφωση  τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

Συμπλήρωσαν τις επιθέσεις τους με  διώξεις κατά αγωνιστών και εφημερίδων της αριστεράς με πρωταγωνιστή στις μηνύσεις τον Ι.Ανδριόπουλο. Η αθώωση των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι μια καθαρή  ήττα των διώξεων κατά της αριστεράς με  χρυσαυγίτικες μεθοδεύσεις  που σκοπό είχαν την φίμωση της δράσης της αριστεράς και των κινημάτων, το κλείσιμο  μιας εφημερίδας της αριστεράς που δίνει τη μάχη κατά του ρατσισμού και της φασιστικής  απειλής εδώ και χρόνια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Δ.Ζώτος, Θ.Καμπαγιάννης, Κ.Παπαδάκης , οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι καθώς και οι μάρτυρες υπεράσπισης στη σημερινή διαδικασία Δ.Τρίμης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός-πανεπιστημιακός και  Π.Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ στοιχειοθέτησαν με ατράνταχτο τρόπο και στοιχεία την σκοπιμότητα της χρυσαυγίτκης δίωξης, ανέδειξαν τις σχέσεις του με το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή και υπεράσπισαν το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία με παραδειγματικό τρόπο.

Αυτό που χρειάζεται να  ερευνηθεί, ωστόσο, είναι οι σχέσεις του έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής Ι.Ανδριόπουλου  με τον εργοδότη του , τον νεοναζί βουλευτή  Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, στις επιθέσεις που οργάνωσε και για τις οποίες ερευνάται η δράση του.
Και πάνω από όλα να οριστεί η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί για να καταλήξει όλη η συμμορία των νεοναζί στη φυλακή.

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες των συμπαραστατών, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις οργανώσεις της αριστεράς, τα δημοτικά συμβούλια και τους συμβούλους, τους Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών που στήριξαν αυτό τον αγώνα και έφεραν την νίκη στο δικαστήριο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: