Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Όχι στην συγκάλυψη της ρατσιστικής επίθεσης που δέχτηκε ο 34χρονος Σαφράζ Αχμέντ στα Πατήσια


"Πλήρης περίθαλψη για τα θύματα ρατσιστικής βίας. Να γίνει εδώ και τώρα η αναγκαία επέμβαση στο πρόσωπο του Σαφράζ Αχμέντ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Τα ξημερώματα της Παρασκευής 1ης Αυγούστου ο 34χρονος Σαφράζ Αχμέντ δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεοναζί στη περιοχή των Πατησίων. Είχε σχολάσει από τη δουλειά του στη Καλλιθέα και πήρε το τρόλεϊ  11. Όταν κατέβηκε τον ακολούθησε ένα φασιστοειδές που άρχισε να του κάνει «ερωτήσεις» όπως «που δουλεύεις;». Όταν απάντησε «στη Καλλιθέα», ο νεοναζί του είπε: «εκεί έχει πολλούς Χρυσή Αυγή, δεν έχεις πάθεις τίποτα;» «Όχι», απάντησε ο Σαφράζ και προσπάθησε να προχωρήσει ενώ ο νεοναζί τον ακολουθούσε τηλεφωνώντας σε κάποιους άλλους. Στη γωνία Ταϋγέτου και Ραΐσης άρχισε να τον τραβάει μαζί με άλλους τέσσερις που περίμεναν εκεί, προς το προαύλιο των σχολείων από τη μεριά του Αθλητικού Κέντρου «Αντώνης Τρίτσης» του ΟΝΑ.

Εκεί τον έσπρωξαν μέσα στο σχολείο το οποίο αυτή την περίοδο είναι κλειστό και τον χτύπησαν αλύπητα στο πρόσωπο με σιδηρογροθιές. Σταμάτησαν όταν έβαλε τις φωνές ένας εξηντάχρονος από την γειτονιά. Έφτασε η Αστυνομία και λίγο μετά το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Το σημείο στο οποίο χτυπήθηκε ο Σαφράζ είναι μέσα στο προαύλιο της Γκράβας από την μεριά της εισόδου του Αθλητικού Κέντρου «Αντώνης Τρίτσης» του ΟΝΑ  δημιουργώντας ερωτηματικά για την πρόσβαση των δραστών της ρατσιστικής επίθεσης στο συγκεκριμένο σημείο.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τόσο στην αρχή της Ραΐσης στη διασταύρωση με την Ταϋγέτου, όσο και ακριβώς στο σημείο που έγινε το τελειωτικό χτύπημα υπάρχουν εταιρίες και μαγαζιά με κλειστό κύκλωμα καμερών που είναι σίγουρο πως έχουν καταγράψει το γεγονός. Ακριβώς απέναντι μάλιστα από το συγκεκριμένο σημείο που χτυπήθηκε ο Σαφράζ βρίσκονται τα γραφεία της εταιρίας κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών PLD Productions η οποία φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ιδιωτική εταιρία security και με κάμερες καταγραφής που είναι επίσης σίγουρο πως έχουν καταγράψει το περιστατικό.

Ο φύλακας ωστόσο που βρισκόταν στην εργασία του εκείνη την ώρα είπε πως δεν αντιλήφτηκε τίποτα, ενώ μέχρι και σήμερα, 5 μέρες μετά, η αστυνομία –παρά του ότι είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να δράσει αυτεπάγγελτα σε αδικήματα ρατσιστικής βίας – δεν έχει ζητήσει να πάρει το βιντεοσκοπημένο υλικό που μπορεί να αποκαλύψει τους δράστες. Οι δράστες όχι μόνο χτύπησαν τον Σαφράζ αλλά του έκλεψαν τα χαρτιά και τα χρήματά του.

Με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στα μάτια, στη μύτη και συντριπτικά κατάγματα στην κάτω γνάθο, ο Σαφράζ που βρίσκεται ακόμα στον Ευαγγελισμό δεν μπορεί να μιλήσει και να φάει αφού χρειάζεται επειγόντως επέμβαση. Μια επέμβαση όμως που δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά.

Είναι αδιανόητο θύμα ρατσιστικής βίας να μην περιθάλπεται όπως θα έπρεπε με δικαιολογίες φτηνά επιχειρήματα για την ανυπαρξία ασφαλιστικής κάλυψης από το ΙΚΑ. Το σωματείο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που επανειλημμένως έχει δείξει την αντιρατσιστική και αντιφασιστική του διάθεση πρέπει να βγει μπροστά στην προσπάθεια πλήρους περίθαλψης και αποθεραπείας του εργάτη από το Πακιστάν που έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας στα χέρια νεοναζί δολοφόνων.

- Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ. Η οποιαδήποτε ολιγωρία στην συγκέντρωση του υλικού και των στοιχείων ώστε να γίνει ταυτοποίηση των δραστών είναι δείγμα προσπάθειας συγκάλυψης και κουκουλώματος της υπόθεσης που δεν θα γίνει αποδεκτή.
- Ζητάμε την πλήρη κάλυψη της περίθαλψης του εργάτη από το Πακιστάν Σαφράζ Αχμέντ που βρίσκεται άσχημα χτυπημένος στον Ευαγγελισμό μετά από την δολοφονική ρατσιστική επίθεση. Η επέμβαση που χρειάζεται άμεσα στο πρόσωπο πρέπει να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από την δυνατότητά του να πληρώσει τα νοσήλια.

Η ομάδα των νεοναζί  έδρασαν την ίδια μέρα όπου χρυσαυγίτες με την κάλυψη της Αστυνομίας του Κικίλια περιπολούσαν επί ώρες στο Ν. Ηράκλειο  ενώ επιτέθηκαν στη κατάληψη Κούβελου στο Μαρούσι. Οι μηχανισμοί των Μπαλτάκων στη κυβέρνηση και την Αστυνομία δίνουν απλόχερα την κάλυψη τους στην εγκληματική δράση και τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής . Την ίδια  ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει οριστεί ακόμη.

Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 29 Αυγούστου έξω από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και στις 18 και 19 Σεπτέμβρη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: